Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Zobacz także
POT ponownie chce nagrodzić najlepsze prace
Rozstrzygnięto konkurs Teraz Polska Turystyka
Ponad 6 mln zł na upowszechnianie turystyki osób starszych
Wsparcie także turystyki w północno-wschodniej Polsce
Piotr Borys odpowiedzialny za turystykę w MSiT
Chorwacja doceniona za osiągnięcia w rozwoju zrównoważonej turystyki
Znamy najlepszą agroturystykę na Mazurach
Zakończyła się 17 edycja konkursu "Zielone Lato" skierowanego do właścicieli gospodarstw agroturystycznych i obiektów turystyki wiejskiej na Warmii i Mazurach.
Decyzją jury najlepszym gospodarstwem agroturystycznym zostało gospodarstwo Kamez we wsi Wawrochy koło Szczytna, natomiast najlepszym wiejskim obiektem turystycznym została "Oberża pod Psem" w Kadzidłowie koło Rucianego Nidy.
Do tegorocznej edycji konkursu zgłosiło się 21 obiektów - najwięcej w historii konkursu. Ocenie podlegał poziom usług turystycznych, możliwość zakupu posiłków, stan sanitarny obiektu, ekologiczny charakter gospodarstwa i sposób promocji. Jury patrzyło też czy właściciel angażuje się w życie społeczne.
Gospodarstwo Ekoagroturystyczne Kamez położone jest w odległości 11 km od miasta Szczytna. Właściciele Elżbieta i Zdzisław Kobus przyjmują gości od 28 lat. Do głównych atrakcji gospodarstwa należą: jazda konna, przejażdżka traktorem, bryczką, kulig, grzybobranie, wycieczki,
pokaz doju ręcznego, pokaz pieczenia chleba.
"Oberża pod psem" mieści się w zabytkowym budynku, który znajduje sie na terenie "Osady Kulturowej" w Kadzidłowie w skład której wchodzą także: mazurska chałupa podcieniowa (z początku XIX wieku), budynek gospodarczy oraz dwa małe spichleżyki. W "Oberzy pod psem" można zamieszkać na kilka dni i po prostu cieszyć się przyroda, ciszą i pięknym otoczeniem. W menu jest kwaśnica, wereszczaki, karkówka z dzika, pierogi, sałatka z kozich serków.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Taylor Swift da zarobić
Nowe centrum konferencyjne w
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Sternik z Costa Concordii pomylił strony
Ile zapłacimy za nocleg w hotelu?
Zakaz wstępu do hotelu za głupi żart
Turyści przeceniają własne możliwości?
Turyści prześpią się w wagonie?
Wyrok w sprawie wypadku autokaru w Jeżewie
EccoHoliday: Jubileuszowe przegięcie cenowe
Ceny w egipskich kurortach spadły
W Bieszczadach nowa atrakcja turystyczna
Dziwaczne życzenia hotelowych gości