Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Kulinarne Kilimandżaro
Inicjatywa "Gastronomia na Obcasach" serdecznie zaprasza wszystkie Panie zawodowo związane z branżą gastronomiczną oraz pasjonujące się kuchnią pachnącą tradycją do udziału w profesjonalnym 2-dniowym noworocznym szkoleniu "Kulinarne Kilimandżaro".
Celem szkolenia będzie pogłębianie wiedzy na temat tradycyjnej kuchni Regionu Pomorza wzbogacone warsztatami kulinarnymi i szkoleniem sommelierskim.
Pretekstem do spotkania w zacnym gronie Kobiet Polskiej Gastronomii będzie przede wszystkim spotkanie promujące książkę pt. "Pomorska Książka Kucharska" autorstwa Grażyny Zaremby - Szuby, połączone z warsztatami kulinarnymi prowadzonymi przez samą autorkę. Atrakcyjności całej ofercie dodaje fakt, iż autorka a zarazem trenerka zdobyła w grudniu 2011 roku najwyższy szczyt Afryki - Kilimandżaro.
W programie między innymi:
- promocja książki badaczki historii kuchni Zachodniego Pomorza Grażyny Zaremby - Szuby "Pomorska książka kucharska", połączone z warsztatami kulinarnymi i opowieściami o zdobywaniu szczytów i pokonywaniu własnych słabości w imię samorealizacji
- warsztaty sommelierskie z Moniką Bielka - Vescovi właścicielką profesjonalnej instytucji szkoleniowej - krakowskiej "Szkoły Sommelierów" zajmującej się prowadzeniem kursów poszerzających wiedzę o winie
- wymiana doświadczeń i wytyczenie kierunku działania inicjatywy Gastronomia na Obcasach na 2012 rok, która za cel stawia sobie osiągnięcie renomowanej pozycji polskiej gastronomii na świecie ze znaczącym udziałem Kobiet. Spotkanie poprowadzi Joanna Ochniak.
Każda z Pań otrzyma również upominki w postaci I edycji kalendarza Gastronomii na Obcasach na rok 2012, zawierający przepisy autorstwa szefów kuchni uczestniczących w projekcie "Teatr Szkoła Kulinarna Gastronomia na Obcasach" na targach Gastro Trendy w Poznaniu. W trosce o piękno uczestniczek szkolenia specjalną niespodziankę szykuje szwajcarska firma kosmetyczna Declare.
Termin szkolenia: 9-11 styczeń 2012
Miejsce: Dworek Tradycja w Łobez (woj. Zachodniopomorskie).
Wszystkie panie zainteresowane udziałem w szkoleniu mogą uzyskać informacje pod adresem biuro@gastronomianaobcasach.com lub nr.tel (048) 535 554 898 w terminie do 31 grudnia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział targi, konferencje, workshop:
Oficjalny start sezonu
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Przewoźnik rozda darmowe bilety
Nowy touroperator w systemie TOM
Lokalne lotniska rozkwitną po wprowadzeniu nowych przepisów?
