Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Nomade - Specjalista ds. wsparcia sprzedaży
- Animator w klubie dla dzieci - Cypr Północny
- REZYDENT NA MAJORCE
- REZYDENT NA COSTA DEL SOL
- Specjalista ds. organizacji i rozliczeń imprez...
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
Najlepsza restauracja świata truje klientów
W cieszącej się opinią najlepszej restauracji świata, duńskiej Nomie, doszło do zbiorowego zatrucia pokarmowego, w wyniku którego ucierpiało kilkudziesięciu klientów.
Kopenhaska restauracja, jest jednym z najlepiej ocenianych lokali gastronomicznych na świecie. Przez trzy lata pod rząd była uznawana za najlepszy lokal gastronomiczny na świecie przez prestiżowy brytyjski magazyn "Restaurants". W skali Michelina otrzymała dwie, z trzech możliwych gwiazdek.
W piątek wszystkich koneserów dobrego jedzenia zmroziła informacja ogłoszona przez Duński Urząd ds. Żywności i Weterynarii. W ciągu pięciu dni w lutym, w restauracji miało się zatruć około 60 osób. Trwa dochodzenie mające ustalić przyczyny zatrucia. Z nieoficjalnych wiadomości wynika, że mógł się do tego przyczynić chory pracownik. Manager lokalu przeprasza klientów i informuje o wszczęciu wewnętrznego śledztwa odnośnie przyczyn zatrucia.
Powstała w 2004 r. restauracja znajduje się w portowej dzielnicy Christianshavn. Cieszy się tak wielką popularnością, że rezerwacji miejsca przy jednym z kilkunastu zaledwie stolików, należy dokonywać z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem.
Noma proponuje tradycyjną nordycką kuchnię. W lokalu można spróbować takich niecodziennych specjałów jak wodorosty, suszone małże, pasta z mrówek czy sos ze sfermentowanych koników polnych.
Posiłek w tym lokalu nie należy do tanich, potrafi kosztować nawet 260 dolarów.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Masowe zatrucia w Kopenhadze
[2013-03-12 13:28 46.205.90.*]
Tur-info to niby poważny serwis, a łże w sprawie zatrucia. Ot - po prostu parę osób zaraziło się retrowirusami (powszechne to niezwykle), a tu się dopatrują sensacji. Niech zerkną na sposób, w jaki restauracja zareagowała, co robi, jak wyjaśnia sprawę - to może ten i ów pismak puknie się w czółko myślą nieskażone. Osobiście po zweryfikowaniu informacji aż chętnie zarezerwuję sobie stolik na któryś z wolnych terminów. odpowiedz »
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział aktualności dnia:
Na ferie prowadzi Egipt, ale egzotyka także
Starsze aktualności:
Raport o podróżach Polaków w
Narodowy Program Wsparcia dla Przemysłu Spotkań
WTTC: Turyści mówią o zrównoważonej turystyce, ale co
Coolcation nie tylko w
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
Japońscy touroperatorzy zapraszają do współpracy
Sylwester w klubie czy w hotelu?
We Włoszech panują letnie upały
Pomorze wznawia akcję promocyjną
Kontroler ruchu lotniczego pilnie poszukiwany!
Protesty nie zatrzymały Polskiego Busa
Turysta w Lublinie. ANKIETA Z NAGRODAMI!!
Amadeus zawiera strategiczną umowę z HRS
Q-łódka wypłynęła na wiosenne wody Motławy
Lotniska w Europie walczą z emisją CO2
MSZ ostrzega przed wyjazdami do Libanu
