Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Najlepsza restauracja świata truje klientów
W cieszącej się opinią najlepszej restauracji świata, duńskiej Nomie, doszło do zbiorowego zatrucia pokarmowego, w wyniku którego ucierpiało kilkudziesięciu klientów.
Kopenhaska restauracja, jest jednym z najlepiej ocenianych lokali gastronomicznych na świecie. Przez trzy lata pod rząd była uznawana za najlepszy lokal gastronomiczny na świecie przez prestiżowy brytyjski magazyn "Restaurants". W skali Michelina otrzymała dwie, z trzech możliwych gwiazdek.
W piątek wszystkich koneserów dobrego jedzenia zmroziła informacja ogłoszona przez Duński Urząd ds. Żywności i Weterynarii. W ciągu pięciu dni w lutym, w restauracji miało się zatruć około 60 osób. Trwa dochodzenie mające ustalić przyczyny zatrucia. Z nieoficjalnych wiadomości wynika, że mógł się do tego przyczynić chory pracownik. Manager lokalu przeprasza klientów i informuje o wszczęciu wewnętrznego śledztwa odnośnie przyczyn zatrucia.
Powstała w 2004 r. restauracja znajduje się w portowej dzielnicy Christianshavn. Cieszy się tak wielką popularnością, że rezerwacji miejsca przy jednym z kilkunastu zaledwie stolików, należy dokonywać z kilkumiesięcznym wyprzedzeniem.
Noma proponuje tradycyjną nordycką kuchnię. W lokalu można spróbować takich niecodziennych specjałów jak wodorosty, suszone małże, pasta z mrówek czy sos ze sfermentowanych koników polnych.
Posiłek w tym lokalu nie należy do tanich, potrafi kosztować nawet 260 dolarów.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Masowe zatrucia w Kopenhadze
[2013-03-12 13:28 46.205.90.*]
Tur-info to niby poważny serwis, a łże w sprawie zatrucia. Ot - po prostu parę osób zaraziło się retrowirusami (powszechne to niezwykle), a tu się dopatrują sensacji. Niech zerkną na sposób, w jaki restauracja zareagowała, co robi, jak wyjaśnia sprawę - to może ten i ów pismak puknie się w czółko myślą nieskażone. Osobiście po zweryfikowaniu informacji aż chętnie zarezerwuję sobie stolik na któryś z wolnych terminów. odpowiedz »
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział aktualności dnia:
Jak sprzedają się przyszłoroczne oferty w
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Enter Air podpisuje rekordową umowę z
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
Japońscy touroperatorzy zapraszają do współpracy
Sylwester w klubie czy w hotelu?
We Włoszech panują letnie upały
Pomorze wznawia akcję promocyjną
Kontroler ruchu lotniczego pilnie poszukiwany!
Protesty nie zatrzymały Polskiego Busa
Turysta w Lublinie. ANKIETA Z NAGRODAMI!!
Amadeus zawiera strategiczną umowę z HRS
Q-łódka wypłynęła na wiosenne wody Motławy
Lotniska w Europie walczą z emisją CO2
MSZ ostrzega przed wyjazdami do Libanu
Wieża Eiffla będzie bardziej eko
Hotel na każdy gust - hotele tematyczne w HRS
Wybierz rodzaj ubezpieczenia według specyfiki planowanej podróży
Czechy wprowadzają nowe banderole
OLT Express znów będzie latał z Polski
Turysta w Lublinie. ANKIETA Z NAGRODAMI!!
