TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Starbucks i nowe kawowe przysmaki

Jesienna oferta kawiarni Starbucks została wzbogacona o nowe kawowe przysmaki inspirowane dobrze już znanymi produktami.


We wrześniu i październiku goście Starbucks będą mogli spróbować zupełnie nowej kawy, Creme Brulee Macchiato. Inspiracją do jej stworzenia był francuski deser, Creme Brulee, czyli krem z jajek i śmietany, pokryty warstwą skarmelizowanego cukru. Napój podawany jest z syropem Creme Brulee oraz polewą z ciemnego karmelu. Kawa Creme Brulee Macchiato dostępna jest zarówno na ciepło, jak i na zimno, a także w postaci napoju miksowanego z lodem jako Creme Brulee Frappuccino, serwowane dodatkowo z bitą śmietaną.

Kolejną nowością jest mieszanka Anniversary Blend, po raz pierwszy wprowadzona na rynek jesienią 1996 roku, w 25. rocznicę rozpoczęcia działalności Starbucks. Anniversary Blend powstała na bazie kaw ziarnistych pochodzących z regionu Azji i Pacyfiku, dodatkowo wzbogaconych o sezonowaną kawę indonezyjską. Kawę Anniversary Blend cechuje niska kwasowość oraz intensywny aromat i smak z nutami ziołowymi. Obecność sezonowanych ziaren z Sumatry nadaje jej dodatkowo posmak przypraw korzennych.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Starbucks kawowe przysmaki przysmaki Creme Brulee Macchiato Creme Brulee Frappuccino Anniversary Blend kawiarnia kawa Azja Pacyfik Indonezja Sumatra jesienna oferta jesień oferta sezon goście we wrześniu wrzesień karmel cukier napój syrop na zimno na ciepło bita śmietana z bitą śmietaną ziarna kawy lód aromat zioła przyprawy korzenne ziarna nuta posmak




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję