Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
Dziedzictwo Kulinarne w zachodniopomorskim
Do prestiżowej sieci Dziedzictwo Kulinarne w województwie zachodniopomorskim dołączyły dwa obiekty. Są to: restauracja Park Hotel w Szczecinie oraz pasieka Medus z Barlinka.
Województwo zachodniopomorskie przystąpiło do europejskiej sieci w 2010 roku. Dziedzictwo Kulinarne ma na celu promocję regionalnej żywności. Wyróżniający znaczek mogą otrzymać sklepy z żywnością, restauracje, gospodarstwa rolne i przetwórcy, którzy sprzedają produkty z lokalnych, naturalnych składników.
Idea Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego powstała w szwedzkiej Skanii i na duńskiej wyspie Bornholm w 1995. Inicjatywa szybko spotkała się z dużym zainteresowaniem wielu regionów europejskich, które dbają o to, aby zaoferować mieszkańcom oraz turystom wyborną w smaku, wyjątkową regionalną żywność.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Novotel Katowice Centrum w nowej odsłonie
Producent samolotów zmieni nazwę?
II Poznański Bieg Kelnerów już w sobotę
Najdłuższa w Polsce trasa do nordic walkingu
Przewoźnicy się biją, turysta korzysta
Zatrudnię - kucharz Toruń Bydgosz Okolice
Polacy nie odwracają się od biur podróży
Wracają bezpośrednie połączenia do USA
Amadeus łagodzi efekt cieplarniany?
Best Western Hotel Felix - coś dla Pań
Sezon na Śląskie - hotele będą tańsze o połowę?
Kraków: easyFairs FOOD-to-GO zbliża się wielkimi krokami
Polska na mapie turystycznej Europy