Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
Dziedzictwo Kulinarne w zachodniopomorskim
Do prestiżowej sieci Dziedzictwo Kulinarne w województwie zachodniopomorskim dołączyły dwa obiekty. Są to: restauracja Park Hotel w Szczecinie oraz pasieka Medus z Barlinka.
Województwo zachodniopomorskie przystąpiło do europejskiej sieci w 2010 roku. Dziedzictwo Kulinarne ma na celu promocję regionalnej żywności. Wyróżniający znaczek mogą otrzymać sklepy z żywnością, restauracje, gospodarstwa rolne i przetwórcy, którzy sprzedają produkty z lokalnych, naturalnych składników.
Idea Europejskiej Sieci Dziedzictwa Kulinarnego powstała w szwedzkiej Skanii i na duńskiej wyspie Bornholm w 1995. Inicjatywa szybko spotkała się z dużym zainteresowaniem wielu regionów europejskich, które dbają o to, aby zaoferować mieszkańcom oraz turystom wyborną w smaku, wyjątkową regionalną żywność.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
Novotel Katowice Centrum w nowej odsłonie
Producent samolotów zmieni nazwę?
II Poznański Bieg Kelnerów już w sobotę
Najdłuższa w Polsce trasa do nordic walkingu
Przewoźnicy się biją, turysta korzysta
Zatrudnię - kucharz Toruń Bydgosz Okolice
Polacy nie odwracają się od biur podróży
Wracają bezpośrednie połączenia do USA
Amadeus łagodzi efekt cieplarniany?
Best Western Hotel Felix - coś dla Pań
Sezon na Śląskie - hotele będą tańsze o połowę?
Kraków: easyFairs FOOD-to-GO zbliża się wielkimi krokami
Polska na mapie turystycznej Europy
Z kim lepiej nie latać? Czarna lista linii lotniczych
Dwóch inwestorów zainteresowanych kupnem spółki PLL LOT
Jak promować swoje usługi w internecie?
Kampania Bezpieczne Karkonosze
Ośrodki Interferii zmieniają wygląd
Made in Poland: Polscy kucharze w Paryżu
