Subskrypcja
Subskrypcja

Szukaj
Szukaj





Ukazał się Czerwony Przewodnik Michelin. Polskie restauracje trzymają wysoki poziom

Dziś ukazał się Czerwony Przewodnik Michelin Main Cities of Europe 2017. Wciąż wysoki poziom polskich restauracji.


Warszawskie restauracje Atelier Amaro i Senses zachowały Gwiazdki Michelin. Restauracja "Kieliszki na Próżnej" zyskała wyróżnienie Bib Gourmant, przyznawane za korzystny stosunek jakości potraw do ich ceny.

Gwiazdka Michelin, która niezmiennie od wielu lat jest uznawana za jedno z najwyższych wyróżnień sztuki kulinarnej. Uwzględnienie lokalu w przewodniku to decyzja inspektorów Michelin. Dla restauratorów z całego świata już samo znalezienie się w Czerwonym Kulinarnym Przewodniku jest sukcesem.

W tym roku inspektorzy Michelin ocenili restauracje w 44 miastach z 20 krajów europejskich. 3 Gwiazdki Michelin ma obecnie 20 europejskich restauracji, 91 lokali ma 2 Gwiazdki, a 386 restauracji 1 Gwiazdkę. W tym roku Inspektorzy przyznali europejskim restauracjom 51 nowych gwiazdek.

W przewodniku Main Cities of Europe restauracjom przyznawane są: Gwiazdki Michelin - za walory smakowe potraw (od jednej do trzech gwiazdek), Sztućce (Łyżka & Widelec) - za wystrój, jakość obsługi, atmosferę lokalu (od jednego do pięciu sztućców) oraz Bib Gourmand - za stosunek jakości do ceny.

Czerwony Kulinarny Przewodnik Michelin ukazuje się od ponad 100 lat i jest uważany na całym świecie za bardzo prestiżowy.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij