Ogłoszenia
Ogłoszenia
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
Rozpoczęły się targi Horeca
Międzynarodowe Targi Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA® (4-6 listopada) zostały rozpoczęte.
Każdego roku jesienne wydarzenie organizowane przez Targi w Krakowie przyciąga kilkanaście tysięcy gości. Tym razem swoją ofertę przedstawia ponad 350 wystawców. Kontaktom biznesowym będzie towarzyszyć nowość, czyli Akademia HORECA, jej uczestnikom zdobycie cennej i kompleksowej wiedzy związanej z prowadzeniem hotelu, pensjonatu, restauracji czy innego punktu gastronomicznego.
Targom HORECA towarzyszą 14. Targi Artykułów Spożywczych i Napojów dla Gastronomii GASTROFOOD, 13. Międzynarodowe Targi Wina w Krakowie ENOEXPO oraz 2. Targi Wyposażenia Ośrodków Sportów Zimowych INFRASNOW.
Każdy z trzech targowych dni poświęcony będzie oddzielnemu tematowi. Pierwszy - kuchni polskiej i tradycyjnej z wykorzystaniem najnowszych technik kulinarnych (sous-vide, kuchni molekularnej), drugi - najpopularniejszym kuchniom świata w polskiej gastronomii, ostatni dzień to prezentacja nowego spojrzenia na desery, które są niezwykle ważną pozycją w nowoczesnym menu.
Uczestnicy pokazów będą mieli okazję, by spotkać autorytety świata kulinariów. Gośćmi specjalnymi 23. edycji Targów HORECA są: Torsten Vildgaard z Kopenhagi - wieloletni szef kuchni w restauracji Noma (nagrodzonej dwiema gwiazdkami Michelin), a obecnie szef autorskiej Restauracji Studio (odznaczonej jedną gwiazdką Michelin), który zaprezentuje tajniki kuchni skandynawskiej; Sasu Laukkonen z Helsinek - szef autorskiej Restauracji Chef & Sommelier, który zapozna gości z kuchnią fińską oraz specjalista od kuchni nowonordyckiej - Kris Basznianin z Kopenhagi, współpracujący m.in. z Roberto Cortezem oraz CR8.
Towarzyszyć będą im polscy mistrzowie kuchni reprezentujący firmę Farutex: Michał Karadżow, Krzysztof Marciniak, Jerzy Marszałek, Artur Musztyfaga, Piotr Papież oraz Mateusz Reszczyk, a także Emil Domański (cukiernik, product manager z firmy Barbara Luijckx sp. z o. o.) oraz Marcin Rusnarczyk - Mistrz Polski Baristów, ekspert programów telewizyjnych.
Tegoroczna edycja Targów HORECA szeroko potraktuje temat kawy. Zainteresowani tematem będą mogli dowiedzieć się jak ważną rolę odgrywa jej jakość i tworzenie menu kawowego nie tylko w restauracji, ale także w hotelu, pensjonacie czy motelu oraz jak opłacalnym biznesem może się stać przy odpowiednim podejściu. Wiele porad dotyczyć będzie prowadzenia działań public relations i budowania brandu. A ten temat nierozerwalnie związany jest z panelem HORECA on-line, czyli marketingiem w sieci - działaniami w sferze social media, pozycjonowaniem stron czy kreacją nowoczesnych stron www.
Panel ten poprzedzą prelekcje na temat zarządzania i finansów w gastronomii, które wskażą krok po kroku na najlepsze modele biznesowe oraz na najczęściej popełniane błędy przez inwestorów.
Dopełnieniem części merytorycznej Targów będzie strefa designu, w której studenci ASP, artyści, architekci oraz zaproszeni goście opowiedzą o najnowszych trendach w aranżacji wnętrza hotelu i restauracji. Wskażą jak ważne jest to, aby wyróżnić się na tle konkurencji i zostać zapamiętanym. Na podstawie konkretnych przykładów zwrócą uwagę na aktualne wzornictwo, modne tkaniny i oświetlenie.
Dzięki Akademii FOOD & Wine uczestnicy Targów ENOEXPO mogą wziąć udział w cyklu spotkań, w trakcie których odbędzie się degustacja win z różnych stron świata połączona z wykładami na temat pochodzenia i charakterystyce poszczególnych butelek oraz z wiedzą na temat podstawowych zasad dotyczących serwowania wina i łączenia go z jedzeniem.
Nowością Targów HORECA jest Salon Piwa w Krakowie Beer & More, który jest miejscem do promocji firmy i produktów branży piwowarskiej szerokiemu gronu świadomych odbiorców z sektora HoReCa.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział targi, konferencje, workshop:
Oficjalny start sezonu
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
Qtravel.pl chce nagrodzić aktywnych turystów
Znany piłkarz z licencjatem z turystyki
Zapisy na obligacje Orbisu zakończone
14 nowych tras Ryanair z Krakowa
Rosną ceny za nocleg w dużych europejskich miastach
Neckermann startuje z nową kampanią reklamową
Szara strefa w turystyce - dlaczego lepiej kupić wyjazd w biurze?
Costa Coffee otwiera nowe kawiarnie w Warszawie
PZOT: Wzrosła liczba rezerwacji i klientów biur podróży
Samolot Small Planet Airlines zmuszony do awaryjnego lądowania
Co trzeba wiedzieć o pozasądowym rozstrzyganiu sporów?
Polacy kupują więcej biletów do krajów egzotycznych
Lotnisko Chopina wprowadza udogodnienia dla osób niewidomych
wyjaśnienie dla szukajacego dobrego i taniego hotelu
Nowi członkowie Krajowej Rady Gastronomii i Cateringu
Śledztwo w sprawie ewentualnych wyłudzeń w spółkach Grupy PKP
Prace PAŻP nad nową technologią na lotniskach
Wzrasta liczba przyjazdów do Niemiec
Rośnie rynek turystyki medycznej
co można jeszcze działac przy biurze podróży
