Ogłoszenia
Ogłoszenia
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
Znamy zwycięzców Ballantines Bartenders Challenge
Zakończyła się druga edycja konkursu barmańskiego Ballantine’s Bartenders Challenge. To największe tego typu wydarzenie w Polsce, którego motywem przewodnim jest szkocka whisky.
Najlepsi barmani walczyli w Sopocie o tytuł Best Whisky Mixologist i pozłacany zestaw barmański, a także bilety do Szkocji. Gwarancją sukcesu okazała się wiedza na temat szkockiej whisky Ballantine’s, wyobraźnia i oryginalna prezentacja autorskiej koktajlowej propozycji.
Niezmiennie, motywem przewodnim konkursu były cztery szkockie regiony, z których pochodzą malty tworzące whisky Ballantine’s. W przypadku Ballantine’s Bartenders Challenge, barmani mieli za zadanie przygotować swoje własne propozycje koktajlowe, które uwypuklą i podkreślą cechy charakterystyczne maltów z poszczególnych regionów Szkocji. W tym roku zwyciężył koktajl przygotowany przez Patryka Biadacza inspirowany charakternym regionem Islay.
"W tym roku otrzymaliśmy około 160 zgłoszeń z całej Polski. Do Warszawy na warsztaty z takimi specjalistami jak: Fredrik Olsson, Robin Hitchcock, Jamie Roberts, Oskar Kinberg zaprosiliśmy 40 barmanów. W Sopocie z 8 finalistów jury wyłoniło 4 laureatów, którzy wyjadą do Szkocji poznać serce marki Ballantine’s. Jesteśmy pozytywnie zaskoczeni zarówno frekwencją, jak i jakością zgłoszeń. Przeżywamy obecnie olbrzymi rozkwit kultury koktajlowej w Polsce" - powiedział Marcin Rogulski, ambasador whisky Ballantine’s w Polsce.
Wśród zwycięzców znaleźli się:
- Patryk Biadacz - Mercy Brown , Kraków
- Nikola Arasimowicz - Lazy Dog, Warszawa
- Bartłomiej Wójcik - Foto Cafe 102, Łódź
- Andrzej Bańdo - Prozak 2.0, Kraków
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Starsze aktualności:
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
Wzrasta liczba turystów na Wyspach Kanaryjskich. Także tych z Polski
Zmiana organizacji parkowania na Lotnisku Chopina
Jakie miasto oferuje najtańsze noclegi na święta?
Zakończyła się konferencja Nowe Trendy w Turystyce 2015
Udany tydzień sprzedaży w biurach podróży
Spore wzrosty cen przelotów w tanich liniach
Pozytywne prognozy dla branży lotniczej. Rośnie zapotrzebowanie na pilotów i nowe samoloty.
Wizz Air otworzy nowe połączenie w Warszawy
Niedźwiedzica zaatakowała turystę
Paweł Niewiadomski ponownie wybrany na prezesa PIT
Emirates otworzy nowe połączenie z Dubaju do Kapsztadu
Redakcja czasopisma `Folia Turistica`nagrodziła najlepsze artykuły roku
Znamy nowego dyrektora hotelu Campanile Wrocław Stare Miasto
Grupa PKP przygotowuje się do ŚDM
Kto został najlepszym baristą Costa Coffee w Europie?
Czy wynik wyborów prezydenckich w USA wpłynął na zainteresowanie lotami?
DZT o wynikach niemieckiej turystyki przyjazdowej
Na polski rynek wchodzi nowy serwis wypożyczalni samochodów
