Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
Gault&Millau wyróżnił polskie restauracje
W ubiegłą niedzielę (29 listopada) w Warszawie odbyła się uroczysta premiera II edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni.
Nagrody, podobnie jak w zeszłym roku przyznano w pięciu kategoriach:
- szef kuchni tradycyjnej,
- kobieta szef,
- młody talent,
- szef jutra,
- szef roku
Tytuł najlepszego szefa kuchni tradycyjnej przyznano Bartoszowi Budnikowi, znanemu z prowadzenia slowfoodowej restauracji we Wzgórzach Dylewskich, młodym talentem okrzyknięto Wiktora Iwańskiego z restauracji Aruana w hotelu Narvil, szefem jutra został Andrea Camastra, szef kuchni restauracji Senses, a szefem roku - Wojciech Amaro.
W żółtym przewodniku znalazło się 390 restauracji, 100 hoteli i 120 produktów regionalnych. Do ich oceny posłużono się punktacją i symbolami czapki kucharskiej - miejsca, które uzyskały powyżej 10 punktów na 20, zostały opisane w przewodniku.
Wśród 10 najlepszych restauracji w kraju znalazły się:
- Atelier Amaro, Warszawa, cztery czapki Gault&Milau,
- Senses, Warszawa, cztery czapki Gault&Milau,
- Concept 13 - Warszawa - trzy czapki Gault&Milau,
- Copernicus - Kraków - trzy czapki Gault&Milau,
- A Nóż Widelec, Poznań - trzy czapki Gault&Milau,
- La Rotisserie - Warszawa - trzy czapki Gault & Millau,
- L'Enfant Terrible, Warszawa, trzy czapki Gault & Millau,
- Mercato, Gdańsk, trzy czapki Gault & Millau,
- Metamorfoza, Gdańsk, trzy czapki Gault & Millau,
- Wodna Wieża - Steampunk Restaurant, Pszczyna, trzy czapki Gault & Millau
Przewodnik Gault & Millau Polska 2015 jest dostępny w sprzedaży od 1 grudnia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział aktualności dnia:
Starsze aktualności:
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Nowoczesne pociągi Kolei Małopolskich wyjadą na tory
PLL LOT zakończyły poprzedni rok z dużym zyskiem
Pozorowany atak terrorystyczny w tureckim hotelu
AmRest wykupi restauracje KFC w Niemczech
LOT otwiera nowe połączenie do Koszyc
Jakie propozycje szykują organizatorzy Tour Salonu?
Znamy hotele docenione przez TripAdvisor`a
Wynajem mieszkania dla turystów za zgodą sąsiada?
Minimalnie wzrosła liczba klientów biur podróży
Znikną bramki między Krakowem a Katowicami? Raczej nieprędko
Linie Emirates otworzą codzienne połączenie z Filipinami