Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Gault&Millau wyróżnił polskie restauracje
W ubiegłą niedzielę (29 listopada) w Warszawie odbyła się uroczysta premiera II edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni.
Nagrody, podobnie jak w zeszłym roku przyznano w pięciu kategoriach:
- szef kuchni tradycyjnej,
- kobieta szef,
- młody talent,
- szef jutra,
- szef roku
Tytuł najlepszego szefa kuchni tradycyjnej przyznano Bartoszowi Budnikowi, znanemu z prowadzenia slowfoodowej restauracji we Wzgórzach Dylewskich, młodym talentem okrzyknięto Wiktora Iwańskiego z restauracji Aruana w hotelu Narvil, szefem jutra został Andrea Camastra, szef kuchni restauracji Senses, a szefem roku - Wojciech Amaro.
W żółtym przewodniku znalazło się 390 restauracji, 100 hoteli i 120 produktów regionalnych. Do ich oceny posłużono się punktacją i symbolami czapki kucharskiej - miejsca, które uzyskały powyżej 10 punktów na 20, zostały opisane w przewodniku.
Wśród 10 najlepszych restauracji w kraju znalazły się:
- Atelier Amaro, Warszawa, cztery czapki Gault&Milau,
- Senses, Warszawa, cztery czapki Gault&Milau,
- Concept 13 - Warszawa - trzy czapki Gault&Milau,
- Copernicus - Kraków - trzy czapki Gault&Milau,
- A Nóż Widelec, Poznań - trzy czapki Gault&Milau,
- La Rotisserie - Warszawa - trzy czapki Gault & Millau,
- L'Enfant Terrible, Warszawa, trzy czapki Gault & Millau,
- Mercato, Gdańsk, trzy czapki Gault & Millau,
- Metamorfoza, Gdańsk, trzy czapki Gault & Millau,
- Wodna Wieża - Steampunk Restaurant, Pszczyna, trzy czapki Gault & Millau
Przewodnik Gault & Millau Polska 2015 jest dostępny w sprzedaży od 1 grudnia.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział aktualności dnia:
Na ferie prowadzi Egipt, ale egzotyka także
Jak sprzedają się przyszłoroczne oferty w
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Nowoczesne pociągi Kolei Małopolskich wyjadą na tory
PLL LOT zakończyły poprzedni rok z dużym zyskiem
Pozorowany atak terrorystyczny w tureckim hotelu
AmRest wykupi restauracje KFC w Niemczech
LOT otwiera nowe połączenie do Koszyc
Jakie propozycje szykują organizatorzy Tour Salonu?
Znamy hotele docenione przez TripAdvisor`a
Wynajem mieszkania dla turystów za zgodą sąsiada?
Minimalnie wzrosła liczba klientów biur podróży
Znikną bramki między Krakowem a Katowicami? Raczej nieprędko
Linie Emirates otworzą codzienne połączenie z Filipinami
