TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Rośnie popularność wigilii z restauracji

Właściciele restauracji i firm cateringowych potwierdzają, że z każdym rokiem coraz więcej osób zamawia świąteczne dania. Wigilijne danie zamawiają najczęściej ludzie z zamożniejszym portfelem, zabiegani, spędzający większość czasu w pracy. Ale zdarza się również, że zakupem gotowych dań zainteresowane są panie w średnim wieku, którym po prostu nie chce się gotować. Restauratorzy i firmy cateringowe potwierdzają, że zamawiane są najczęściej dania tradycyjne. Klienci rzadko szukają nowości.


Powodzeniem cieszy się ryba w galarecie, pierogi z kapustą, zupa borowikowa, barszczyk z uszkami, panierowany karp z purée ziemniaczanym i kapusta gotowana z grzybami.
Na Klientów nie lubiących tradycyjnego karpia czeka np. łosoś w jarzynach, bo nie każdy lubi tradycyjnego karpia.

Dużym zainteresowaniem cieszą się też ciasta.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
wigilia restauracje firma cateringowa Uni-Mensa Magda Bryła kolacja wigilijna restauracja Pod Ratuszem w Mysłowicach Krystian Myszka hotelu President Iwona Ślusarczyk Marii Lipok-Bierwiaczonek




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję