Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Poszukiwany pilot 05.06-07.06
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- Specjalista ds. Turystyki Jaworzno
- Specjalista ds turystyki
- Wychowawca kolonijny + ratownik
- Specjalista ds. rezerwacji hotelowych
- Pilot - Wiedeń 03-05.2024r.
- pilotaż Wiedeń - Kras Morawski
- Kraków- specjalista d/s turystyki 1/2 etatu
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
Tygodnie Pasji Kulinarnej na Zamku w Przegorzałach
Restauracja i Kawiarnia ‘U Ziyada’ na Zamku w Przegorzałach w Krakowie, zaprasza na cykl letnio-jesiennych spotkań kulinarnych. Przez cały sierpień i trzy tygodnie września, co tydzień - od niedzieli do soboty - serwowane będzie atrakcyjne menu, inspirowane aktualną porą roku oraz sezonowymi potrawami.
Zamek w Przegorzałach - wśród Krakowian i przyjezdnych od lat znany jest jako miejsce z pięknym widokiem na panoramę Wisły i Tatr. To również ciekawy, zabytkowy obiekt architektoniczny z historia sięgającą I Wojny Światowej. Basztę wybudował według własnego projektu i na potrzeby swojej rodziny znany architekt Alfred Szyszko-Bohusz. Obiekt początkowo miał stanowić luksusowy ośrodek wypoczynkowy dla pilotów Luftwaffe walczących na froncie wschodnim. Wzorowany na jednym z zamków alpejskich, został malowniczo wkomponowany w zieleń otaczających lasów. Stylizacja wnętrz i kolorystyka tworzą klimat, który wraz z tarasami, pięknymi widokami i dobrą kuchnią przyciąga gości już od blisko dwudziestu lat.
Co tydzień, od niedzieli do soboty Szef Kuchni w trakcie 7-tygodniowego cyklu Tygodni Pasji Kulinarnej, zaproponuje ‘Tydzień z warzywami’, kolejno "Szparag żółtych i zielonych, oczywiście siedem dni’, ‘Tydzień z makaronami, nie tylko włoskimi’, następnie ’Od niedzieli do soboty - tylko ryby’. Pierwszy tydzień września to ‘Tydzień chłopski na skraju Lasu Wolskiego’. Cykl zakończy ‘Jagnięcy tydzień w Przegorzałach’, poprzedzający ‘Siedem dni z grzybami’.
Ta specjalna oferta skierowana jest zarówno dla osób indywidualnych jak i rodzin z dziećmi, jak i grup turystycznych. Zamek położony jest na leśnym wzgórzu, w odległości ok. 5 km. od Rynku Głównego. Otoczony pięknym, starym parkiem jest miejscem ciszy, spokoju i rekreacji.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Zamek w Przegorzałach: Tygodnie Pasji Kulinarnej
[2009-08-07 14:41 83.15.101.*]
Baszta - willa Szyszko-Bohusza była budowana dopiero w latach 20-tych (to grunt został zakupiony w 1916 roku) i choć zamieszkała, to skończona w 1939 roku. Zamek zaczęli budować Niemcy w roku 1942. To odwoływanie się w kontekście Zamku w Przegorzałach do czasów I wojny jest chyba najczęstszym błędem dotyczącym zabytków w Krakowie: to Niemcy coś takiego tu wystawili? odpowiedz »
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział biura turystyczne:
Starsze aktualności:
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Piąte urodziny konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny
I Konferencja Muzeów Górniczych i Skansenów Podziemnych
Wyjazdy tylko w damskim gronie
Polacy częściej jedzą dania obcych kuchni
Amadeus wykupuje udziały Comtec
Funclub startuje z promocją first minute!
Sopot stawia na promocję w Internecie
Stambuł jest Europejską Stolicą Kultury 2010
Wakacyjne promocje dla klientów Inteligo: tańsze bilety i ubepzieczenia turystyczne
Ryanair ogłasza kolejne nowe połączenia - Katowice - Bristol, Rzeszów - Bristol
Masz wtórnik tablic rejestracyjnych? W krajach Schengen mogą uznać cię za złodzieja
Eurodeputowani przeciwko "rozbierającym" skanerom na unijnych lotniskach
Alarm bombowy w samolocie Ryanair
W Białymstoku naleśniki wracają do łask
Nowa atrakcja w kopalni soli w Bochni: podziemne solne jezioro
Plaże Marsylii niebezpieczne dla turystów
Nowy, darmowy magazyn Turystyka Aktywna