Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Zobacz także
Turystyka 2030: Polacy postawią na biura podróży, technologie i bezpieczeństwo
Komitet Ochrony Konsumentów przyjął stanowisko w sprawie nowelizacji dyrektywy turystycznej
10 mln PLN na renowację i wytyczanie szlaków turystycznych
Jeszcze można zgłaszać się do konkursu na Najlepsze Wsie Turystyczne
I Europejski Konkurs Kulinarny: Słowacy wygrali, Polacy na drugim miejscu
I Europejski Konkurs Kulinarny odbył się w piątek, 10 marca w rzeszowskim Zespole Szkół Gospodarczych. Uczniowie z Niemiec, Słowacji, Francji i Polski prezentowali na nim swoje talenty kulinarne. Tematem konkursu były ryby.
Uczestnicy przygotowywali je w najróżniejszy sposób. Można było skosztować między innymi: roladę z pstrąga, galaretkę z wędzonego łososia, trójkolorowy mus z makreli, tymbaliki z soku z malin z wędzonym pstrągiem.
Jurorzy za najlepszą potrawę z ryb uznali szczupaka nadziewanego masą rybną, którego przygotowały Anna Zamišková i Veronika Pekelnická z Akademii Hotelowej z Preszowa na Słowacji.
Polscy uczniowie z Zespołu Szkół Ekonomiczno-Hotelarskich z Kołobrzegu zajęli drugie miejsce ex aequo z zespołem z Euro Train Reinickendorf w Berlinie.
Jurorzy przy wyborze zwycięzców, kierowali się smakiem, wyglądem i sposobem przygotowania potraw.
Marek Pikuła, wicedyrektor Zespołu Szkół Gospodarczych zapewnia - Już myślimy o przyszłorocznym konkursie. Jego tematem będzie albo dziczyzna, albo wyroby cukiernicze.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Szklarska Poręba - centrum pobytowym podczas Euro 2012?
Trwa kampania reklamowa biura Podróże TV
W świętokrzyskim autobus uderzył w ciężarówkę
Święty Patryk zaprasza turystów do Irlandii
Zmiany w organizacji ruchu na autostradzie A4
Hotelarze i restauratorzy - uwaga na czeki!
Pamiątkarz i informator turystycznego - szkolenia z UE
Rocco Forte Collection otwiera nowy obiekt w Pradze
Wrocław-Praga - nowe połączenia
Zatrzymane InterRegio - nie pojechało 48 pociągów
Górale walczą o połączenie Kraków - Chicago
MSZ chce promować polską turystykę wspólnie z PIT-em
Kłopoty Alitalii: przewoźnik nie jest w stanie spłacić długów
UE: jeden bilet na samolot i pociąg?
Targi Regionów i Produktów Turystycznych Tour Salon 2006 - krótkie podsumowanie
Ewakuacja narciarzy na Mosornem Groniu
Ruszyła rozbudowa Centrum SPA na terenie Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój
Warszawa: powstanie hotel dla chorych na raka?
1 mln euro na promocje Karkonoszy
Zostań wolontariuszem + podróżuj + zdobądź stopień naukowy
