TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter




Forum grupa: Gastronomia

Życie Warszawy uruchamia przewodnik kulinarny po warszawskic

Data wysłania: 2009-01-08 12:08 Autor: Czytelnik IP automat

Aktualność:
Nowy serwis gastronomiczny uruchamia "Życie Warszawy". Będzie to przewodnik kulinarny po warszawskich restauracjach.

Mieszkańcy i turyści znajdą w nim zarówno restauracje otwarte kilka tygodni temu, jak i te z długim stażem, czasem sięgającym początku XX wieku. Ranking zawiera restauracje eleganckie lub bezpretensjonalnie niedbałe, ekskluzywne i na każdą kieszeń.

Przewodnik ŻW ma klasyczną konstrukcję. Lokale pogrupowane są do 12 kategorii. W każdej grupie jedna restauracja została wyróżniona jako wyjątkowa i szczególnie godna polecenia. Znajdziemy tam też propozycję kilku wybranych dań wraz z cenami.

Smakosze odnajdą tam też szczegółowe informacje o dodatkowych usługach restauracji np. czy sprzedają dania na wynos, czy mają dostęp do bezprzewodowego internetu itd. Przewodnik ukaże także znaki szczególne lokali, czyli to, na co warto zwrócić uwagę. Gazeta pisze również o wadach lokali.

    • Przewodnik po warszawskich restauracjach 

      [2009-01-08 12:08 202.176.88.*]

      Kazda wyjatkowa (nie tylko jedna) restauracja powinna byc wyrozniona. Jezeli w danej kategori sa dwie lub trzy restauracje godne wyroznienia czytelnik powinien byc poinformowany. To nie sa igrzyska olimpijskie restauracji. Nawet najbardziej dystynkcyjny Guide Michelin uzywa maksymalnie 3 gwiazdek i w samaym Paryzu jest kilka obiektow nagrodzonych w ten sposob... Uczciwe w stosunku do klienta, restauracji no i zapobiegajace (w pewnym stopniu) faworytyzmowi. Bon appetit!
      Epicure   odpowiedz »

      • Przewodnik po warszawskich restauracjach WOOK 

        [2009-09-16 20:43 213.158.199.*]

        PORAŻKA. Po pierwsze - czekając na kelnera można usnąć (gdyby nie wszechobecne meszki). Po drugie zgodnie z "odgórnym zaleceniem" obsługa nie może (lub nie chce) połączyć dwóch stolików tak aby pięć osób mogło siedzieć razem. Po trzecie prośba o wymianę piwa bo pływa w nim meszka alkoholiczka dwukrotnie nie spotkała się ze zrozumieniem obsługi, kelner próbował wyłowić owady łyżeczką i nie wymieniać napoju. Dopiero interwencja u managera pomogła, choć Jaśnie Pan Kelner był oburzony i wcale tego nie krył.   odpowiedz »

 
     

Forum gorące tematy

Forum gorące tematy
Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję