TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Trener Polskiej Kulinarnej Kadry Juniorów

Szef kuchni hotelu Europeum, Grzegorz Cielecki został powołany na trenera Polskiej Kulinarnej Kadry Juniorów, startującej w konkursie "Villeroy & Boch Culinary Word Cup" na XI Międzynarodowych targach gastronomicznych w Luxemburgu odbywających się w dniach 20-24 Listopada.


Popisowym daniem Grzegorz Cielecki jest filet z łososia skropiony olejem z trawy cytrynowej oraz sosem z raka i gorgonzoli. Innymi popularnymi daniami, zawartymi w menu restauracji Flavours, są na przykład: kremowa zupa z dyni z domowym ravioli z imbirem i kolendrą, jagnięcina z karmelizowaną marchewką i ravioli nadziewane purée z soczewicy oraz pierś kaczki na smażonej żurawinie z ziemniaczkami konfitowanymi oraz gruszką lawendowo-szafranową. Jego wyrafinowane i pięknie podane desery to luksus, któremu nie można się oprzeć, mini torcik czekoladowy z galaretką wiśniową czy zabajone z likierem różanym.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Trener Polskiej Kulinarnej Kadry Juniorów szef kuchni hotelu Europeum Grzegorz Cielecki został powołany na trenera




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję