Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Sesja zdjęciowa dla dań koniecznością?
Czy menu w formie karty lub kilka zdjęć dań z imprez już nie wystarczą naszym gościom? Niestety raczej nie, dzięki mapom Google gość może łatwo oglądać zdjęcia potraw zrobione przez naszych klientów. Nie jest to wielka nowość, ale znaczenie tej funkcjonalności dla klientów będzie coraz większe i warto na nią zwrócić uwagę.
Niestety rewolucja techniczna oprócz korzyści niesie też zagrożenia. Jednym z nich jest nadmierna presja na doskonałość w każdym aspekcie. Wystarczy jeden niezadowolony klient, który wrzuci złe zdjęcia naszych dań i lokal ma problem. Problem leży tu nie tylko w wypadku, gdy podamy źle przygotowane danie, ale może się pojawić także przy dobrym daniu, ale nieudolnych zdjęciach! Źle zrobione zdjęcie może spowodować, że w oczach potencjalnych klientów świetne danie będzie wyglądać słabo i zniechęci ich do wizyty w lokalu.
Zdjęcia potraw z menu możemy wrzucać sami, jak i przy współpracy z klientami lub partnerami. Wiele osób jednak "je oczami" i atrakcyjne zdjęcia (choć nie koniecznie bijące po oczach obróbką graficzną) to ważna rzecz w momencie oceny lokalu. Dodatkowym problemem może być publikacja rzeczy niezbyt dobrze wyglądających ujęć (jak poniżej puste talerze, czy brudne stoły), jak i publikacja zdjęć robiona "na złość" np. rozgrzebane danie, nieestetyczny wygląd dania/stołu itp.
Zdroworozsądkowo taki zdjęcia nie powinny mieć znaczenia, jednak wiele osób nawet nieświadomie reaguje negatywnie na źle (dla nich) wyglądające zdjęcia.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Zdjęcia dań koniecznością?
[2018-10-25 13:59 83.17.160.*]
co zrobić z tymi , co nigdy u ciebie nie byli a dają 1* bez komentarza, albo konkurencja robi ci specjalnie złą opinię. odpowiedz »
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział aktualności dnia:
Na czym powinien opierać się rozwój
Stabilny październik w hotelach, wyniki lepsze niż rok
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Szansa na otwarcie stoków narciarskich. Bez otwarcia obiektów noclegowych to jednak absurd
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów Polskich
Turyści zabierają coraz więcej elektronicznych gadżetów
Lotnisko w Hurghadzie zostanie przebudowane
Priorytety Rady UE dla transportu i turystyki
Gault&Millau wybrał najlepszych szefów kuchni z południa Polski
Jak złowić turystę w sieć? Sieciowe produkty turystyczne w czasach experience ekonomy
Lotnisko w Modlinie odpowiada PLL LOT
Turcja, Ukraina i Macedonia Północna dołączyły do systemu unijnych certyfikatów COVID
Emirates wznawia loty do Stambułu
Organizatorka strajku w LOT do zwolnienia
Przyznano Nagrody World`s Best 50 Restaurants 2017
Dolnośląska Organizacja Turystyczna uruchamia portal z wycieczkami po regionie
