Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Sieć a&o testuje elektroniczne bilety na posiłki
W a&o Berlin Mitte jest testowany pilotażowy projekt elektronicznego biletu na posiłek. Jeśli testy odniosą sukces, oprogramowanie, które w czasie pandemii zostało opracowane przez specjalistów Budget Group IT, zostanie wdrożone we wszystkich 40 obiektach w całej Europie
Kolorowe żetony śniadaniowe a&o zostają zastąpione cyfrowym rozwiązaniem. W niedalekiej przyszłości w bufetach pojawią się stanowiska do skanowania kodów QR. Powód wdrażania takiego rozwiązania jest jasny. Mniej punktów kontaktowych, większe bezpieczeństwo - mówi Phillip Winter, dyrektor ds. marketingu a&o Hostels. Od początku istnienia a&o w obiegu były małe, kolorowe, plastikowe żetony, które teraz zostaną zastąpione przez autorskie oprogramowanie skanujące kody QR. Obecnie program pilotażowy prowadzony jest w a&o Berlin Mitte. Firma planuje, aby do końca marca 2022 roku wdrożyć innowacyjne rozwiązanie we wszystkich swoich 40 obiektach.
Najpierw skanowanie, potem śniadanie. Kod QR upoważniający do wejścia do hostelowego bufetu jest dołączony do wiadomości e-mail, którą każdy gość otrzymuje przed przyjazdem. Jest on także dostępny w aplikacji rezerwacyjnej a&o. Kod można skanować w wyznaczonych miejscach w bufecie. "Dostęp do bufetu za pomocą kodu QR ma kilka zalet. Minimalizując kontakty, podnosimy nasze bezpieczeństwo, rezygnujemy też z użycia plastiku na rzecz zrównoważonego rozwoju. Możemy także wpływać na ruch w bufecie, ograniczając lub ułatwiając gościom dostęp - " wyjaśnia Phillip Winter.
Oprogramowanie zostało opracowane podczas ostatnich miesięcy pandemii przez zespół programistów a&o.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział hotele, pensjonaty:
Sylwester sprzedaje się
Triverna: rośnie popularność świątecznych
Starsze aktualności:
LOT wprowadza odroczone
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Światowe Forum Ekonomiczne o rozwoju sektora turystycznego
Sprzedaż wycieczek wciąż słabsza niż przed rokiem
Travelplanet.pl: Turyści pytają o Turcję i Maltę
FlixBus - naszym konkurentem jest samochód
Ile można zarobić po turystyce?
Rajska wyspa ponownie dostępna dla turystów?
Dzieci w samolotach problemem?
Wyjazdy turystyczne nieco tańsze niż przed tygodniem
Sytuacja biznesowa w branży kształtuje się pomyślnie
O odszkodowanie za opóźniony lot będzie można się starać nawet bez karty pokładowej?
Wicepremier Gowin o luzowaniu obostrzeń
Enter Air podpisuje umowę z Coral Travel
ECTAA: Potrzebne jest prawo chroniące pasażerów linii lotniczych
Prezes Air France-KLM rezygnuje ze stanowiska
Dominikana przedłuża program darmowych ubezpieczeń od COVID-19 dla turystów
