Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
- GRECJA: REZYDENT
- Specjalista ds. szkoleń i współpracy franczyzowej
World Class Poland ogłosił finalistów konkursu
Do piątego finału konkursu World Class Poland 2019 zakwalifikowało się 12 barmanów z Gdańska, Sopotu, Warszawy, Łodzi, Krakowa i Wrocławia.
W 2019 roku World Class świętuje swoją piątą rocznicę w Polsce. Do tej pory czterech barmanów reprezentowało nasz kraj w globalnych konkursie: Marcin Kruk (Berlin, 2018), Janusz Lemiesz (Meksyk, 2017), Paweł Rodaszyński (Miami, 2016) i Mateusz Szuchnik (Kapsztad, 2015). Polskiego delgata do finału World Class Competition, który tym razem odbędzie się w Szkocji, poznamy już w czerwcu.
W finale World Class Poland 2019 zmierzy się dwanaścioro uczestników, którzy mają od 23 do 30 lat, wśród nich jest 1 kobieta. Barmani na co dzień pracują w 11 koktajlbarach w sześciu miastach w Polsce. Kandydaci zmierzyli się w dwóch wymagających konkurencjach. Wzięli też udział w warsztatach z szefem kuchni Julianem Karewiczem oraz globalnym ambasadorem marki Singleton, Ervinem Trykowskim.
Wyposażeni w wiedzę, od 2 do 12 lat praktyki za barem oraz konkursowe doświadczenie w krajowym półfinale World Class, w czerwcu zmierzą się o tytuł polskiego Barmana Roku 2019. Zwycięzca wyjedzie na globalne zawody, które tym razem odbędą się w światowej stolicy whisky: Szkocji. Tam zmierzy się z barmanami 60 krajów o tytuł mistrza świata.
W finale zmierzą się:
Trójmiasto
Łukasz Chodacki / Flisak '76, Gdańsk
Marek Pobłocki, Nowy Świat Restaurant&Cocktailbar, Sopot
Warszawa
Sonia Garbowska / El Koktel
Dawid Pytkowski / El Koktel
Adam Grądziel / KiTi Bar i Kita Koguta
Piotr Mężeński / LAS Lokalna Atrakcja Stolicy
Jakub Sienkiewicz / Zamieszanie cocktail bar
Łódź
Adrian Szpadzik / Affogato Restaurant
Hubert Workert / Brush Barber Shop
Kraków
Maciej Mazur / Z ust do ust
Wrocław
Daniel Kędzior / Papa Bar
Maciej Krzywoszyński / Papa Bar
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział nagrody i wyróżnienia:
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Wybrano najlepsze prace
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Otwarcie Wielkiego Muzeum Egipskiego
Przewoźnik zapłaci za nieprawidłowości przy ważeniu samolotów?
Wielkopolska Izba Turystyczna ma nowego prezydenta
TPN informuje o zamkniętych szlakach
Hotelowe gwiazdki to nie wszystko
Grecos promuje Grecję podcastami
Czy hotel może pozwać Booking.com we własnym kraju?
Grupa Novaturas: liczba klientów zwiększyła się na wszystkich kierunkach
Sprzedaż w Merlinie X ciągle w górę
Biuro Podróży OSKAR realizuje nową strategię reklamową
IATA: branża lotnicza traci pieniądze w zastraszającym tempie
Czerwone, najwyższe ostrzeżenie na terenie całej Irlandii
