Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
Rozpoczął się Warsaw Restaurant Week(end)
W piątek, 7 listopada rozpoczął się Warsaw Restaurant Week(end). Podczas trwania imprezy restauracje będą oferować swoim klientom dania w promocyjnych cenach. W akcji biorą udział 32 lokale.
Warszawiacy mają niepowtarzalną okazję spróbować potraw z restauracji, których na co dzień nie odwiedzają. "W tygodniu zapominam, że istnieją inne miejsca. Szkoda, bo to zdrowsza i często tańsza alternatywa. Na Facebooka też nie mam czasu wejść, dlatego nie jestem na bieżąco z promocjami. Wiele restauracji nie wysyła newsletterów. Warsaw Restaurant Week(end) to dobra okazja do zmiany przyzwyczajeń. Liczę, że odkryję nowe miejsce, które do tej pory omijałem." - mówi jeden z uczestników akcji.
Tygodnie restauracji są bardzo popularne w innych zagranicznych miastach. New York Restaurant Week czy kanadyjski Summerlicious to imprezy, które odwiedzają nie tylko miejscowi, ale również turyści.
W ramach Warsaw Restaurant Week w każdym z lokali, który bierze udział w festiwalu smaków, będzie można zjeść trzydaniowy posiłek za 39 zł. Wybór restauracji i menu jest dostosowany do różnych upodobań kulinarnych.
Właściciele liczą, że dzięki udziałowi w Warsaw Restaurant Week(end) zdobęda nowych klientów. "W ramach festiwalu chcemy spotkać się z gośćmi, którzy jeszcze u nas nie byli. Szef Kuchni przekona ich, że warto odwiedzać Słonego. Festiwal daje szansę na trzydaniową przygodę w niecodziennej cenie. Mamy nadzieję zaprezentować nasze możliwości tym warszawiakom, którym weszło już w krew tzw. jadanie na mieście, a nie dotarli jeszcze do nas" - mówi Ewa Brzuszkiewicz, PR manager greckiej tawerny Santorini.
Warszawskie restauracje biorące udział w projekcie to: Uczestniczące restauracje to m.in.: U Fukiera, Słodki-Słony, Słony, My'o'tai, My'o'my, Sto900, Solec, Bydło i Powidło, La Tomatina, Bibenda, Przegryź, Chianti, Santorini, El Popo, Mandala Emilii, Mandala Etiudy, Krucza 8 i 1/2, Mercato Próżna, Mercato Piękna, 6/12, SAM, BY THE WAY, Kaskrut, Flambeeria, Dos Tacos, Delikatesy Esencja, Momu, Banjaluka, Aioli, Na Lato, Gar Jakubiaka, Nabo.
Kolejny Warsaw Restaurant Week będzie trwał cały tydzień. Zaplanowano go w dniach 11- 17 maja.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Ryanair planuje ekspansję w Modlinie
W Kapadocji rozbił się balon z turystami
Szturm na klientów Ecco Holiday
Qatar Airways ulepsza aplikację
Polscy kibice koczowali pod hotelem
V Ogólnopolska Konferencja Kultura i Turystyka
Poland Convention Bureau rekomenduje organizatorów
Przewoźnicy czekają na Dreamlinery
