Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Targi FOOD-to-GO w Krakowie za nami
III edycja targów dla małej gastronomii, fast - food i cateringu easyFairs® FOOD-to-GO odbyła się 11 i 12 maja br. w Krakowie.
Targi były okazją zarówno do zapoznania się z ofertą firm posiadających w swoim asortymencie nowoczesny sprzęt i produkty gastronomiczne, jak również stwarzały szansę do nawiązania kontaktów z przedstawicielami sieci franczyzowych z sektora gastronomicznego.
Oferta prezentowana przez wystawców w głównej mierze skierowana była do lokali oferujących szybkie dania na wynos. W ramach Salonu Franczyzy swoje koncepcje na biznes w gastronomii zaprezentowały takie firmy jak m.in.: Best Dystrybucja, Biesiadowo, Chipstix, Crazy Piramid Pizza, City Fries, Lodel, United Chicken. Dodatkowo, w ramach prezentacji learnShops™ przygotowanej przez Krajowy System Usług, wszystkie osoby zainteresowane pozyskaniem funduszy unijnych na rozpoczęcie działalności mogły uzyskać fachową poradę.
Wystawę targową wzbogaciły degustacje i pokazy przyrządzania potraw oferowane zarówno na stoiskach wystawców, jak również przygotowane przez głównego partnera targów - firmę M. W trakcie dwóch targowych dni przedsiębiorcy z Małopolski, Śląska i Podhala mogli poznać tajniki pracy kulinarnych ekspertów, a także dostać cenne wskazówki związane z przygotowaniem szybkich dań kuchni arabskiej, amerykańskiej czy meksykańskiej. Szczególnym zainteresowaniem zwiedzających cieszyła się zaprezentowana przez firmę Chipstix ,,frytka na patyku"" - przekąska popularna w nadmorskich miejscowościach, ale jeszcze nieznana na południu Polski. Nie zabrakło także nowych pomysłów na chłodzące desery: lody, sorbety czy zmrożony jogurt to tylko niektóre z propozycji wystawców na nadchodzący sezon wakacyjny. Cieszyć może fakt, że sektor małej gastronomii to prężnie rozwijający się obszar, pełen nowości produktowych mogących spełnić wymagania zróżnicowanych klientów.
Kolejne targi easyFairs® FOOD-to-GO odbędą się 7-8 lutego 2012 r. w Gdańsku.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział targi, konferencje, workshop:
Starsze aktualności:
LOT wprowadza odroczone
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Rekordowa ilość turystów odwiedziła polskie góry
Grecja sparaliżowana strajkiem!
Sphinx zachęcą do spędzenia wakacji w Egipcie
Hotele Ibis wprowadzają całkowity zakaz palenia
Dzień Turystyki - Kierunek Dolny Śląsk
Czy warto jechać nad Polskie Morze we Wrześniu ?
Sieć Best Western wypełnia niszę na krakowskiej starówce
Costa Coffee rozpoczęła kampanię
Rośnie sprzedaż imprez autokarowych
8. Konferencja Inwestycje w Hotelarstwie 2011
Na 60-lecie Muzeum Żup Krakowskich - Solniczkowe Show
Obwarzanek krakowski zagrożony?
