Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Szukamy pilota na 05.12 Gniezno-Bydgoszcz
- Specjalista ds. turystyki
- PRODUCT MANAGER/ FRONT OFFICE REPRESENTATIVE
- Itaka Toruń- G. Copernicus - doradca ds....
- Zainwestuje w biznes braza turystyczna
- pilotaż Kraków 10.12-12.12.2025
- Touroperator PRIMA HOLIDAY poszukuje pracownika
- Praktykant - obozy sportowe Hiszpania
- Specjalista ds. turystyki WAKACJE.PL Zduńska Wola
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Klienci płacą ile chcą
Warszawska restauracja "Akademia smaku" przy ulicy Oboźnej proponuje klientom nietypową promocję. W lutym za jedzenie zapłacą tyle, ile uznają za słuszne, bowiem właściciel lokalu usunął ceny z menu.
Klienci, którzy chcą skorzystać z promocji "bezcenny luty", po zjedzeniu posiłku wyceniają wartość zamówionych dań i jakość obsługi. Płacą tyle, ile uważają za stosowne. Według restauratora, akcja pozbawiona jest kruczków i ukrytych zastrzeżeń. Promocja będzie trwać do końca miesiąca.
Menadżer restauracji - Andrzej Sternicki zapowiada, że jeśli promocja się sprawdzi, to będzie obowiązywała dłużej. Menadżer podkreśla, że każde danie serwowane podczas akcji "Bezcenny Luty" będzie przygotowywane tak samo starannie jak dotychczas. Zdaniem Sternickiego pomysł ma na celu wyeliminowanie oceny restauracji przez pryzmat kosztów.
Pomysłem restauracji za "co łaska" zainteresował się kucharz Robert Makłowicz - To ciekawy eksperyment społeczny odwołujący się do ludzkiej uczciwości. Nie słyszałem jeszcze o takiej formie. Bardzo jestem ciekaw rezultatów - podsumował.
My również jesteśmy ciekawi, gdyż uczciwość niektórych ludzi budzi jednak zastrzeżenia. Restaurator zbankrutuje czy wygra? Jaki będzie końcowy efekt tej promocji przekonamy się już za miesiąc.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Sam oceń ile zapłacisz za jedzenie
[2012-02-09 14:48 83.29.231.*]
Pomysł ciekawy, ale pytanie, czy te dania są wykwitne? Czy też np. student dla którego 20-30zł za danie to luksus, będzie tam obsłużony? Bo myślę, że jednak klasa klienta tu dużo zmienia. Inaczej patrzy biznesmen, inaczej patrzy młoda osoba pracująca za np. pensję minimalną... odpowiedz »
Sam oceń ile zapłacisz za jedzenie
[2012-02-10 15:52 178.182.180.*]
Cóż! JE Robert Makłowicz najwyraźniej słabo się orientuje w historii kuchni współczesnej. Parę lat temu podobny (albo wręcz identyczny) pomysł wprowadzono w życie w Kanadzie. Efekty zaskoczyły, bo zyski okazały się nadspodziewanie wysokie. Pozostaje jedynie wierzyć w uczciwość i rzetelną ocenę gości. Sukcesu życzę. odpowiedz »
Sam oceń ile zapłacisz za jedzenie
[2012-02-11 01:26 77.114.59.*]
super, gratuluję pomysłu i odwagi. Ja to kiedyś zastosowałem i wszyscy byli zadowoleni
Zbyszek odpowiedz »
Dział gastronomia:
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Cel: Innowacje, Technologie i Zrównoważony Rozwój w
Dział aktualności dnia:
Na czym powinien opierać się rozwój
Stabilny październik w hotelach, wyniki lepsze niż rok
Starsze aktualności:
Śmierć trójki Polaków na
Accor pokazuje trendy w rezerwacjach na
Ecco Travel rozpoczyna WIELKĄ
Na ferie wyjedzie więcej
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
POT: Ponad połowa Polaków wyjedzie gdzieś w
Kraków wśród wybranych przez
Które paszporty są
TSUE: Tożsamość płciowa klienta nie należy do danych niezbędnych do zakupu
Pracownicy lotniska okradli pasażerkę
Izba Turystyczna ostrzega przed Grouponem
We Wrocławiu otwarto baśniowy hotel
Strajk we Frankfurcie wznowiony
Klienci Triady i Sky Clubu wybierają najlepsze
Air Canada, United i Lufthansa na celowniku UE
Wyniki konkursu Lubimy Podróżować
Nowy serwis dla łowców okazji turystycznych
Strajk generalny w Portugalii. Wszystkie loty wstrzymane do piątku.
Co proponuje Radisson Blu Kraków?
