Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
Czechy zapraszają miłośników jedzenia
Miłośnicy dobrego jedzenia powinni odwiedzić latem nietypowe festiwale gastronomiczne w Czechach. Na smakoszy będą czekać przysmaki z czosnku, pyszne gulasze czy ogórkowe wariacje.
Osiemset kilogramów mięsa, cztery i pół metra cebuli i 75 kilogramów przypraw. Tylu składników użyją kucharze do przygotowania wspaniałych gulaszy na kolejną edycję festiwalu muzyki i dobrego jedzenia Gulaszfest 2014. Impreza odbędzie się od 17 do 19 lipca 2014 na terenie stadionu letniego w mieście Valašské Meziříčí (ok. 60 km od Ostrawy).
Na gości czeka ponad 30 rodzajów gulaszu. Oprócz klasycznego gulaszu wołowego i wieprzowego, do spróbowania będzie gulasz z jelenia, dzika, kangura czy strusia, a także husarski, ranczerski i gulasz z kociołka przygotowany w wojskowej kuchni polowej. Nie zapomniano także o wegetarianach, którzy będą mogli spróbować gulaszu ziemniaczanego, grzybowego, fasolowego czy sojowego.
W piwnicy będzie chłodzić się 125 hektolitrów piwa, aby goście mieli czym popić dania. Wśród siedmiu rodzajów piwa z morawskich browarów znajdzie się drożdżowe, ciemne i bezalkoholowe. Imprezie towarzyszy bogaty program rozrywkowy - między innymi konkurs na największego gulaszowego smakosza i najlepszy valašskomeziříčski gulasz. Za wstęp turyści zapłacą 80 koron.
Natomiast festiwal czosnku odbędzie się na terenie pałacu Buchlovice na Morawach Wschodnich 26 lipca 2014. Goście będą mogli między innymi spróbować kołaczy czosnkowych czy wziąć udział w konkursie wyplatania warkoczy czosnkowych. Podczas festiwalu przewidziano wiele atrakcji dla całej rodziny. Oprócz prezentacji przysmaków przyrządzonych z dodatkiem wysokiej jakości czosnku uprawianego w regionie Uherskobrodskim, na odwiedzających czeka jarmark rzemiosł tradycyjnych, muzyka na instrumenty dęte i program rozrywkowy.
Południowomorawskie miasto Znojmo zaprasza w dniach od 1 do 2 sierpnia 2014 na Święto Ogórków. Smaczne ogórki należą do gastronomicznych specjałów Ziemi Znojemskiej. Podczas imprezy uczestnicy będą mogli spróbować zarówno popularnych ogórków konserwowych, małosolnych i kiszonych, jak również wyszukanych ogórkowych specjałów z lokalnych restauracji. Na gości czeka konkurs o najlepszy przepis na potrawę z ogórków i program towarzyszący, między innymi wystąpienia muzyczne, pokazy rzemiosł i atrakcje dla dzieci.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział dla turystów:
LOT zapowiada nowe połączenia z
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Sąd UE rozpatrzył skargę
7 milionów pasażerów w Pyrzowicach
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Jak efektywnie sprzedawać usługi hotelowe?
Największa turystyczna inwestycja regionu
Klienci Sky Clubu mają związane ręce?
Lotnisko w Lublinie - wszystko albo nic?
Coraz więcej pasażerów wybiera Ryanair
Wizz Air poleci do Kristiansand
Izba wytrzeźwień na miarę hotelu?
Branża konferencyjna spotka się na Stadionie Narodowym
Hotelapp - nowe rozwiązanie dla branży hotelarskiej
Niebanalny miks dźwięków w barze SomePlace Else
Restauratorzy na tropie kulinarnej turystyki
