Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
Festiwal Restaurant Week trwa
W dniach od 11 do 17 maja br. w wybranych miastach Polski odbywa się festiwal gastronomiczny "Restaurant Week". W tym wydarzeniu uczestniczy około 40 warszawskich lokali, a także kilkadziesiąt restauracji na terenie Krakowa, Trójmiasta, Wrocławia i Poznania.
Festiwal, to dobra okazja dla miłośników kuchni i nie tylko do spróbowania przygotowanych specjalnie na tą okazje dań i do spędzenia czasu w miłej atmosferze ze znajomymi. To także szansa na poznanie cenionych polskich restauracji w lepszej cenie. Menu festiwalowe składa się z trzech części: przystawki, dania głównego i deseru w cenie 39 zł. Jest to szansa na pełne, trzydaniowe doświadczenie restauracyjne w promocyjnej cenie, gdyż rzadko zamawiamy aż trzy dania, a dzięki nim każda restauracja może naprawdę opowiedzieć swoją historię - mówi organizator Restaurant Week.
Jeśli chodzi o warunki finansowe to od kwoty 39zł za osobę, organizator akcji pobiera 20% prowizji plus podatek VAT. Zatem finalnie restaurator otrzymuje nieco ponad 29zł od osoby. Na stronie akcji !http://restaurantweek.pl widać także, iż restauratorzy mają prawo do określenia minimalnej liczby osób przy stoliku, co wydaje się być równie ważne.
Organizatorzy proponowali restauratorom:
- centralny system rezerwacyjny, obsługiwany przez profesjonalne biuro tworzący tzw.
sloty, czyli 90-minutowe wizyty w restauracji, - możliwość wyboru stolika na konkretną liczbę osób i wybraną godzinę,
- 15 minutowe przerwy pomiędzy rezerwacjami na przygotowanie stolików,
- własny system opłat online,
- pomoc w wytworzeniu menu festiwalowego,
- materiały promocyjne (ulotki, plakaty).
Pierwsza edycja wydarzenia pod nazwą Warsaw Restaurant Week(end) cieszyła się dużym powodzeniem. W ciągu trzech dni w festiwalu wzięło udział około 10 tysięcy osób. Tak dobra frekwencja zachęciła organizatorów do przygotowania kolejnych edycji eventu.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział dla turystów:
LOT zapowiada nowe połączenia z
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Sąd UE rozpatrzył skargę
7 milionów pasażerów w Pyrzowicach
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Niemcy podsumowują sezon turystyczny
Sieć Focus Hotels otworzy nowy obiekt w Białymstoku
Krakowscy restauratorzy protestują
Pociągi na trasie Kraków-Tarnów pojadą szybciej?
Spadają cen przelotów w tanich liniach na kierunkach turystycznych
Przewoźnik lotniczy rozszerza flotę samolotów
BALKAN EXPRESS- wczasy w Grecji
Sieć Hilton Worldwide rozszerza swoją obecność w Polsce
Adam Korol ministrem sportu i turystyki
Na co zwracać uwagę zawierając umowę leasingu?
Sindbad rozbudowuje sieć połączeń na Ukrainę
Wojciech Fedyk odwołany z Polskiej Organizacji Turystycznej.
Niemiecka turystyka przyjazdowa z rekordem
Szkolne i studenckie stołówki pod lupą Inspekcji Handlowej
Zakończono tegoroczną edycję Merigo Meeting Tour
Które miejsca zostały nominowane do konkursu `7 nowych cudów Polski`?
TPN zamyka szlaki dla narciarzy
Nicolas Sarkozy został szefem działu w AccorHotels
MSW Bułgarii zaostrza procedury bezpieczeństwa na lotniskach
W UE wzrasta liczba podróżujących liniami lotniczymi
