Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Sprzedam Ośrodek Wypoczynkowy
- Elektrownia Powisle - Specjalista ds turystyki
- Kierownik biura podróży do Multiagencji we...
- Wakacje.plSpecjalista Wsparcia Sprzedaży Sieci...
- pilot Włochy 02-07.10.2023
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
- Praca u organizatora wyjazdów - Margo Travel...
- System ze stroną dla biura podróży
- Specjalista / Specjalistka ds. Turystyki
- partner do tworzenia wirtualnych przewodników

Polak wśród finalistów S.Pellegrino Young Chef 2018 Grand Finale
16 kwietnia br. ogłoszono nazwiska 21 młodych finalistów konkursu Grand Finale of S.Pellegrino Young Chef 2018. Wśród nich jest Polak.
Każdy z tych młodych kucharzy wykazał się w fazie Konkursów Lokalnych S.Pellegrino 2017, gdzie nominowani pokonali innych półfinalistów. Młodym finalistom konkursu przydzielono profesjonalnych mentorów, którzy w miesiącu poprzedzający Wielki Finał prowadzą i zapewniają wsparcie swoim podopiecznym. Podczas konkursu szefowie kuchni nie będą mogli zmieniać głównych składników swoich dań, natomiast technika wykonania dania i cała reszta już zależy od inwencji finalistów.
13 maja w Mediolanie, przed światowej klasy kucharzami oraz przed publicznością młodzi kucharze będą musieli zmierzyć się finałem. Jury wybierze tylko jednego młodego szefa kuchni, który zostanie uznany za najlepszego młodego szefa kuchni na świecie, uzyskując ostateczny tytuł S.Pellegrino Young Chef 2018. Głosowanie również kończy się podczas Wielkiego Finału i wybrańcowi zostanie wręczona specjalna nagroda publiczności People Choice Award. Głosować można na stronie www.finedininglovers.com
W śród najlepszych znalazł się Polak - Marcin Popielarz. Wraz z znanym Wojciechem Modestem Amaro, duet reprezentować będzie Europę Wschodnią z popisową potrawą, którą będzie "Wędzony halibut z ogórkiem i koperkiem". Nasz kandydat karierę zaczynał w Hotelu Sheraton w Sopocie. Dzięki temu miejscu miał okazję poznać haute cuisine. Następnie wyjechał za granice by pracować pod okiem Paula Hooda i Sous Chef - Danny Birk.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Ruszyła kolejna edycja konkursu Małopolska
Jakie nastroje panują wśród pomorskich przedsiębiorców
Starsze aktualności:
Komisja Europejska bierze się za najem
Pomimo inflacji Polacy nie rezygnują z
Co Polacy robią w czasie wolnym i ile mają na to
Maleje liczba ofert pracy na
Co wspólnego mają turystyka i marketing internetowy? Wspólnie wyznaczają
Tatry Super Ski ze zniżkami na
Airbnb: więcej rezerwacji, ale akcje w
Świetny wizerunek turystyczny Niemiec na
Pomoc dla najbardziej poszkodowanych
Kiedy kupować wakacje, aby mieć najlepszą
Grupa Accor z wynikami lepszymi niż w 2019
LOT chce odszkodowanie od
ZPP: Licznik Strat Lockdownowych pokazuje coraz większe sumy
Ministerstwo Rozwoju wydało wytyczne dla hotelarzy
Cypr znosi ograniczenia wjazdowe
IGHP: Hotele nie są ogniskami koronawirusa
Rozporządzenie w sprawie unijnych certyfikatów szczepień podpisane
Avis wyłącznym dostawcą usług wynajmu samochodu dla pasażerów Etihad
Obłożenie apartamentów w lecie nie zachwyca
Jak będzie wyglądał przemysł spotkań w 2018?
Które popularne wśród Polaków kierunki wakacyjne najmocniej zmieniają ceny?
NIK: zmarnowany czas w walce ze smogiem
Firmy z branży HoReCa zmierzyły się w regatach hotelarzy
Prezes portu lotniczego w Łodzi odwołany
Hotelarze podsumowują ubiegły rok i zdradzają plany na obecny