Ogłoszenia
Ogłoszenia
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
Nowy szef kuchni w Sofitel Warsaw Victoria
Zmiana na stanowisku szefa kuchni w Sofitel Warsaw Victoria.
Do hotelu powrócił Paweł Kałuski, który właśnie tutaj, w ówczesnej Victorii Intercontinental, ponad dwadzieścia lat temu rozpoczął swą karierę zawodową w gastronomii. W drugiej połowie kwietnia 2022 Paweł przejął dowodzenie nad sztuką kulinarną w Sofitel Warsaw Victoria, w tym we flagowej restauracji La Brasserie Moderne oraz barze Victoria Lounge.
Doświadczenie zawodowe jako szef kuchni zdobywał w hotelach Hyatt i Radisson SAS. Współpracował m.in. z Henry Chebaane - designerem specjalizującym się w opracowywaniu konceptów restauracji na całym świecie. Razem z Magdą Gessler uczestniczył w przygotowaniach otwarcia restauracji "Ale Gloria!", "Beluga" i "Czaj". Następnie objął stanowisko szefa kuchni w hotelu Holiday Inn w Józefowie, a potem w kompleksie hotelowym "Warszawianka" w Jachrance, a w październiku 2017 dołączył do zespołu hotelu Marriott Warsaw. Miał okazję gotować dla Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej, Prezydenta USA, polityków i gwiazd show businessu. Swoje umiejętności rozwijał uczestnicząc w licznych warsztatach zawodowych i szkoleniach we Francji i Belgii, m.in. u Yvesa Mattagne w Brukseli. Był wielokrotnie gościem programów telewizyjnych i jurorem w konkursach kulinarnych m.in.: Bocuse d Or Poland 2018. W 1998 został zwycięzcą dwóch prestiżowych konkursów: L art de cuisine Martell i Toques Vertes Bonduelle. Duży wpływ na jego gotowanie miały szkolenia u kucharzy z hollywoodzkiej restauracji Spago, którzy szkolili personel restauracji Malibu, w której pracował.
Szef kuchni nie może iść na żywioł, ale mieć precyzyjną wizję rezultatu i smaku do którego dąży. Długo obmyślam koncepcję każdego dania: szkicuję w głowie obraz jego prezentacji na talerzu i wyobrażam sobie smak. Potem eksperymentuję jakimi środkami go osiągnąć - mówi Kałuski.
W La Brasserie Moderne, będzie kontynuował i rozwijał koncept połączenia tradycyjnej kuchni francuskiej z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. Kreując menu stosuje różne techniki kulinarne, stawia na najlepszą jakość i sezonowość produktów oraz klasykę, która zawsze się obroni. Inspirują go kolory, a stylem gotowania, w którym odnajduje się najbardziej jest kuchnia europejska.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział hotele, pensjonaty:
a&o Hostels promuje turystykę młodzieżową w
Oficjalny start sezonu
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
Przy zakupie biletów do kolejki na Kasprowy Wierch będzie trzeba podać dane osobowe
IATA: ruch lotniczy w lutym kontynuował trend spadkowy
Travelist wybiera najlepsze hotele
O czym dyskutowano na Konferencji Turystyczno-Transportowej w Krakowie?
Ryanair zapowiada nowe połączenia z dwóch lotnisk
Podpisano list intencyjny w sprawie organizacji Igrzysk Europejskich
Ponad miliard euro zysku przewoźnika. W planach duże inwestycje
PLL LOT wzmacnia sprzedaż biletów
Tegoroczne Gault&Millau Tour w Krakowie i Sopocie
Konkurs World Class w konwencji reality show
KE zachęca do projektu DiscoverEU
Nowy przewoźnik w sieci Polonus Partner
Urlopy.pl są właścielem FLY.PL?
