Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot do Bułgarii - 06-17.09.2023
- Praca w Salonie Itaki Katowice
- Kierownik i opiekun na kolonie poszukiwany
- PRACA SEZONOWA W GRECJI
- Specjalista d/s Turystyki
- Specjalisty ds. rezerwacji grupowych
- Pilne! Pilotaż 10-11.06 /Lębork - Koszalin
- Pilot wycieczek Kreta
- Poszukujemy pilota, przewodnika 13-14.06 -...
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie

Nowy szef kuchni w Sofitel Warsaw Victoria
Zmiana na stanowisku szefa kuchni w Sofitel Warsaw Victoria.
Do hotelu powrócił Paweł Kałuski, który właśnie tutaj, w ówczesnej Victorii Intercontinental, ponad dwadzieścia lat temu rozpoczął swą karierę zawodową w gastronomii. W drugiej połowie kwietnia 2022 Paweł przejął dowodzenie nad sztuką kulinarną w Sofitel Warsaw Victoria, w tym we flagowej restauracji La Brasserie Moderne oraz barze Victoria Lounge.
Doświadczenie zawodowe jako szef kuchni zdobywał w hotelach Hyatt i Radisson SAS. Współpracował m.in. z Henry Chebaane - designerem specjalizującym się w opracowywaniu konceptów restauracji na całym świecie. Razem z Magdą Gessler uczestniczył w przygotowaniach otwarcia restauracji "Ale Gloria!", "Beluga" i "Czaj". Następnie objął stanowisko szefa kuchni w hotelu Holiday Inn w Józefowie, a potem w kompleksie hotelowym "Warszawianka" w Jachrance, a w październiku 2017 dołączył do zespołu hotelu Marriott Warsaw. Miał okazję gotować dla Prezydenta Rzeczpospolitej Polskiej, Prezydenta USA, polityków i gwiazd show businessu. Swoje umiejętności rozwijał uczestnicząc w licznych warsztatach zawodowych i szkoleniach we Francji i Belgii, m.in. u Yvesa Mattagne w Brukseli. Był wielokrotnie gościem programów telewizyjnych i jurorem w konkursach kulinarnych m.in.: Bocuse d Or Poland 2018. W 1998 został zwycięzcą dwóch prestiżowych konkursów: L art de cuisine Martell i Toques Vertes Bonduelle. Duży wpływ na jego gotowanie miały szkolenia u kucharzy z hollywoodzkiej restauracji Spago, którzy szkolili personel restauracji Malibu, w której pracował.
Szef kuchni nie może iść na żywioł, ale mieć precyzyjną wizję rezultatu i smaku do którego dąży. Długo obmyślam koncepcję każdego dania: szkicuję w głowie obraz jego prezentacji na talerzu i wyobrażam sobie smak. Potem eksperymentuję jakimi środkami go osiągnąć - mówi Kałuski.
W La Brasserie Moderne, będzie kontynuował i rozwijał koncept połączenia tradycyjnej kuchni francuskiej z polskimi akcentami, w nowoczesnym wydaniu. Kreując menu stosuje różne techniki kulinarne, stawia na najlepszą jakość i sezonowość produktów oraz klasykę, która zawsze się obroni. Inspirują go kolory, a stylem gotowania, w którym odnajduje się najbardziej jest kuchnia europejska.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Dział hotele, pensjonaty:
Starsze aktualności:
Prawie 30 proc. skarg zgłaszanych do ECK dotyczyło transportu
Południe Europy walczy z
TOP 5 zabawek dla niemowląt i
Inspekcja Handlowa prezentuje wstępne wyniki kontroli lokali
Ceny wyjazdów turystycznych znowu w
Turystyka medyczna coraz ważniejsza dla
Minister odradza korzystanie z hoteli czy
Heathrow wprowadza limit
Zbliża się Kulinarny Festiwal Kwiatów
Gdańsk stworzy Park&Ride na czas Jarmarku św.
Itaka otwiera spółkę na
Od dziś PFR udostępnia decyzje o umorzeniu zwrotów z Tarczy
Przy zakupie biletów do kolejki na Kasprowy Wierch będzie trzeba podać dane osobowe
IATA: ruch lotniczy w lutym kontynuował trend spadkowy
O czym dyskutowano na Konferencji Turystyczno-Transportowej w Krakowie?
Ryanair zapowiada nowe połączenia z dwóch lotnisk
Podpisano list intencyjny w sprawie organizacji Igrzysk Europejskich
Ponad miliard euro zysku przewoźnika. W planach duże inwestycje
Sri Lanka znów zawiesza opłaty za wizy
PLL LOT wzmacnia sprzedaż biletów
Nowa marka wchodzi na rynek hotelowy
Konkurs World Class w konwencji reality show
KE zachęca do projektu DiscoverEU
Nowy przewoźnik w sieci Polonus Partner
Travelist - Wielkanoc rozczarowała
Urlopy.pl są właścielem FLY.PL?