Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Szef dla Młodych Talentów - podsumowanie akcji
Dziewięć spotkań edukacyjnych, ponad 1500 uczestników z całej Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy - Makro Polska podsumowuje trzecią edycję Szefa dla Młodych Talentów - programu odpowiedzialności społecznej skierowanego do szkół gastronomicznych.
Szef dla Młodych Talentów to program mający na celu wprowadzanie pozytywnych zmian w polskiej gastronomii. W jego ramach Makro Polska integruje szkoły gastronomiczne z sektorem HoReCa oraz wspiera młodych adeptów sztuki kulinarnej, stwarzając im możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni.
W ciągu dziewięciu miesięcy, od października 2018 do czerwca 2019 roku, sieć hurtowni zorganizowała dziewięć Mikserów Kulinarnych - bezpłatnych spotkań edukacyjnych dla uczniów szkół gastronomicznych - w których udział wzięło ponad 1500 uczestników z całej Polski. Dzięki warsztatom i pokazom kulinarnym, prezentacjom oraz prelekcjom mieli oni okazję rozwijać swoją wiedzę teoretyczną i praktyczne umiejętności.
Trzecia edycja programu zainicjowała odsłonę wyjazdowych spotkań. Ekipa programu gościła w: Krakowie, Łowiczu, Zakopanem oraz Olsztynie, a także zorganizowała 5 spotkań w Warszawie. Zależy nam na dotarciu i kształceniu młodzieży w całej Polsce. Postanowiliśmy więc, że spotkania dla uczniów odbędą się nie tylko w warszawskiej Akademii Inspiracji Makro, ale również w niektórych szkołach na terenie kraju - mówi Jakub Matelski, koordynator programu Szef dla Młodych Talentów.
Spośród najbardziej wyróżniających się uczestników Mikserów Kulinarnych Makro Polska wyłoniło trzech, którzy dołączyli do grona junior ambasadorów programu. Joanna Wieczorek z Warszawy, Paweł Kosiorek z Łowicza i Krystian Sak z Trąbaczewa w nowej roli wspierali szefów kuchni podczas organizowanych przez Makro Polska wydarzeniach.
Tegoroczny Szef dla Młodych Talentów to również dwie edycje konkursu Wyzwanie Makro Chefa, do udziału w których sieć hurtowni zaprosiła szkoły gastronomiczne z całej Polski. Zakwalifikowane zespoły złożone z uczniów i nauczycieli miały za zadanie przygotować autorski przepis z wykorzystaniem m.in. produktów dostarczonych przez organizatora. Sieć hurtowni wyłoniła 6 zwycięzców, którym przekazała zestawy noży oraz bony na zakupy do Makro.
Jesienią br. rozpocznie się kolejna edycja spotkań z cyklu Szef dla Młodych Talentów. Do tej pory w ramach programu odbyło się 27 wydarzeń, w których udział wzięło ponad 4600 uczestników.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Starsze aktualności:
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Wrzesień to także czas na wakacje
HOTREC: przestrzegajcie środków bezpieczeństwa
eSky: Polacy nie przestają podróżować
Przewoźnicy protestują w Warszawie
NIK sprawdził, jak Policja chroni turystów nad wodą
Możliwy paraliż lotniska w Tel Avivie
Majówka 2024 - taniej niż w zeszłym roku
Ponad 8 tys. gości na Kulinarnym Festiwalu Kwiatów Jadalnych
V Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau już wkrótce
Igrzyska stworzą dodatkowy rynek najmu krótkoterminowego
SPRZEDAM PRACĘ LICENCJACKĄ Z TURYSTYKI
