Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca dla miłośnika podróży Pszów
- Praca Pilot wycieczek
- Specjalista Ds. Turystyki Travelplanet Wrocław
- Praca w Krakowie u Organizatora - szukamy PRODUCT...
- Przewodnik Kulinarny w Warszawie
- BP ITAKA - Doradca Klienta Sklepu Internetowego
- System do zarządzania biurem podróży połączony ze...
- Specjalista ds sprzedaży
- Pilot wycieczek Wiedeń, Budapeszt
- SALON RAINBOW SIERADZ

Szef dla Młodych Talentów - podsumowanie akcji
Dziewięć spotkań edukacyjnych, ponad 1500 uczestników z całej Polski, setki doświadczeń, tysiące inspiracji i niezliczona ilość wiedzy - Makro Polska podsumowuje trzecią edycję Szefa dla Młodych Talentów - programu odpowiedzialności społecznej skierowanego do szkół gastronomicznych.
Szef dla Młodych Talentów to program mający na celu wprowadzanie pozytywnych zmian w polskiej gastronomii. W jego ramach Makro Polska integruje szkoły gastronomiczne z sektorem HoReCa oraz wspiera młodych adeptów sztuki kulinarnej, stwarzając im możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni.
W ciągu dziewięciu miesięcy, od października 2018 do czerwca 2019 roku, sieć hurtowni zorganizowała dziewięć Mikserów Kulinarnych - bezpłatnych spotkań edukacyjnych dla uczniów szkół gastronomicznych - w których udział wzięło ponad 1500 uczestników z całej Polski. Dzięki warsztatom i pokazom kulinarnym, prezentacjom oraz prelekcjom mieli oni okazję rozwijać swoją wiedzę teoretyczną i praktyczne umiejętności.
Trzecia edycja programu zainicjowała odsłonę wyjazdowych spotkań. Ekipa programu gościła w: Krakowie, Łowiczu, Zakopanem oraz Olsztynie, a także zorganizowała 5 spotkań w Warszawie. Zależy nam na dotarciu i kształceniu młodzieży w całej Polsce. Postanowiliśmy więc, że spotkania dla uczniów odbędą się nie tylko w warszawskiej Akademii Inspiracji Makro, ale również w niektórych szkołach na terenie kraju - mówi Jakub Matelski, koordynator programu Szef dla Młodych Talentów.
Spośród najbardziej wyróżniających się uczestników Mikserów Kulinarnych Makro Polska wyłoniło trzech, którzy dołączyli do grona junior ambasadorów programu. Joanna Wieczorek z Warszawy, Paweł Kosiorek z Łowicza i Krystian Sak z Trąbaczewa w nowej roli wspierali szefów kuchni podczas organizowanych przez Makro Polska wydarzeniach.
Tegoroczny Szef dla Młodych Talentów to również dwie edycje konkursu Wyzwanie Makro Chefa, do udziału w których sieć hurtowni zaprosiła szkoły gastronomiczne z całej Polski. Zakwalifikowane zespoły złożone z uczniów i nauczycieli miały za zadanie przygotować autorski przepis z wykorzystaniem m.in. produktów dostarczonych przez organizatora. Sieć hurtowni wyłoniła 6 zwycięzców, którym przekazała zestawy noży oraz bony na zakupy do Makro.
Jesienią br. rozpocznie się kolejna edycja spotkań z cyklu Szef dla Młodych Talentów. Do tej pory w ramach programu odbyło się 27 wydarzeń, w których udział wzięło ponad 4600 uczestników.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Orient Express La Dolce Vita rozpocznie rezerwacje 6
Starsze aktualności:
Polska Izba Turystyki z Grupą MTP zorganizują targi turystyczne w
Jest porozumienie PAŻP i
Małopolska zainauguruje sezon turystyczny Festiwalem
Udany początek roku dla greckiej
PAŻP się ugina, ale czy to
Rosja zawieszona w prawach członka
Itaka rozpoczyna sprzedaż oferty zimowej
Warszawska Organizacja Turystyczna: ograniczenia lotów to duży cios dla
Północna Izba Gospodarcza: musimy krzyczeć, że wypoczynek w Polsce jest
Airbnb będzie musiał przekazywać dane dotyczące noclegów belgijskim organom
Lotnisko w Modlinie będzie mogło obsługiwać po 12 lotów
Ryanair: polski rząd nas
W Śniadaniach Wielkanocnych wzięło udział około 20 tysięcy
WOT organizuje szkolenie z obsługi turystów z
Rozporządzenie w sprawie ograniczeń lotów na warszawskie lotniska
Możliwy paraliż lotniska w Tel Avivie
Przewoźnicy protestują w Warszawie
NIK sprawdził, jak Policja chroni turystów nad wodą
Zamek w Chęcinach ponownie zostanie otwarty
Ponad 8 tys. gości na Kulinarnym Festiwalu Kwiatów Jadalnych
V Gala Premierowa Żółtego Przewodnika Gault&Millau już wkrótce
Turystyka krajowa dominuje w wyszukiwarce Google
Zalecenia dla hoteli - zachowajmy zdrowy rozsądek
Wejdą w życie nowe zasady nazewnictwa alkoholi w UE
SPRZEDAM PRACĘ LICENCJACKĄ Z TURYSTYKI
