Zobacz także
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy wyjeździe
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i kultura
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw Blogerów
PIG: Miało być wsparcie dla turystyki i gastronomii, a jest miesiąc milczenia
Przedłużenie kontroli na granicy z Niemcami problemem dla wielu przedsiębiorców
Program Szef dla Młodych Talentów przechodzi do kanałów cyfrowych
Program odpowiedzialności społecznej Szef dla Młodych Talentów, organizowany przez Makro Polska, przechodzi do kanałów cyfrowych.
W odpowiedzi na zawieszenie zajęć dydaktycznych sieć hurtowni przygotowała ogólnodostępną, internetową akcję edukacyjną pt."Dokształcaj się Online!". Dla młodych kucharzy, stawiających pierwsze kroki w karierze, przygotowano szereg materiałów edukacyjnych, m.in. praktyczne wskazówki, triki i porady oraz prelekcje poprowadzone przez doświadczonych szefów kuchni oraz ekspertów programu.
Celem akcji jest wsparcie uczniów szkół gastronomicznych w okresie zawieszenia zajęć dydaktycznych oraz stworzenie okazji do zdobywania oraz pogłębienia wiedzy i umiejętności w zakresie sztuki kulinarnej.
W przygotowanych w ramach akcji materiałach dydaktycznych młodzi kucharze znajdą praktyczne wskazówki i porady, jak i teoretyczne lekcje na temat wiedzy asortymentowej. Poznają również, jak zostać kucharzem oraz jak wyglądają pierwsze kroki w tym zawodzie. Dowiedzą się także m.in. o kuchni polskiej w czasie zaborów, kulinarnej podróży Marcina Kromera i kuchni królowej Bony Sforzy.
Zdobywając nowe kompetencje zawodowe, uczniowie zbierać mogą e-punkty za aktywność oraz napisanie testów sprawdzających wiedzę kulinarną. Na najaktywniejszych czekają nagrody oraz możliwość zakwalifikowania się do Ogólnopolskiego Testu Kulinarnego.
Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej, prowadzony przez Makro Polska z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
Prawie 75 mln wyjazdów turystycznych
Czy konsolidator usług hotelowych może rozliczać się wg procedury VAT
Wyspy Wolin i Uznam lepiej połączone z resztą
Kraków wprowadza ograniczenia sprzedaży
1/5 Polaków nie ubezpiecza się przy
POT podpisała deklarację w sprawie promocji
Kiwi.com rozpoczyna współpracę z VisitUkraine
Ubezpieczenie na życie co warto wiedzieć?
Dubaj liderem międzynarodowego ruchu pasażerskiego
Accor publikuje wyniki za 2023 rok
Sanepid w Wielkopolsce sypnął karami
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy słuszne?
Chorwacja z delikatnym wzrostem przyjazdów z Polski
Ryanair przedłuża darmowe zmiany rezerwacji
Pożar malezyjskiego hotelu - polscy turyści ewakuowani
Wzrost liczby pasażerów na greckich lotniskach
Ryanair porozumiewa się ze związkami pilotów
Obiekty noclegowe zostaną zweryfikowane pod kątem dostosowania do potrzeb niepełnosprawnych turystów