Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
W Krakowie odbyło się spotkanie dla kulinarnych młodych talentów
Dobiegło końca pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów, które odbyło się w Krakowie.
W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Krakowa i okolic. Pokaz dla uczniów szkół gastronomicznych poprowadził Łukasz Cichy, szef jednej z krakowskich restauracji.
Krakowski Mikser Kulinarny zainicjował tegoroczną odsłonę wyjazdowych wydarzeń edukacyjnych dla uczniów szkół i klas gastronomicznych. Pokaz kulinarny poprowadził Łukasz Cichy, szef kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie, który zaprezentował dania z wykorzystaniem kaczki i perliczki, a przedstawiciele firmy Drosed poprowadzili prelekcję na temat drobiu. Uczestnicy mogli poszerzyć wiedzę z zakresu poszczególnych gatunków ptactwa hodowlanego, takich jak kaczka barbarie, perliczka czy kurczak kukurydziany i zagrodowy.
Dla uczestników biorących udział w spotkaniu czekały upominki, m.in. odzież kuchenna, a także książki "100 receptur na 100 lat niepodległości".
Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne (w tym książkę "Mix Wiedzy Kulinarnej").
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
HOTREC włącza się do dyskusji o nierównościach płacowych
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni turyści
Ryanair rezygnuje z lotów na Ukrainę
Piotruś Pan zawiezie pasażerów do Szwecji
Sezon narciarski inny niż wcześniejsze
Przed majówką klienci częściej bywali w biurach
Enter Air: Pasażerowie nie chcą latać z Radomia
Polska głównym zagranicznym rynkiem źródłowym dla Drezna i Krainy Łaby
Blogerzy zainspirują do wykorzystania bonu turystycznego?
Dokąd można nadać bagaż paczkomatem?
Katastrofa statku wycieczkowego w Budapeszcie
Doceniono warszawskie restauracje?
Które polskie restauracje zostały docenione przez Michelin?
Nowa Zelandia wprowadzi podatek turystyczny
Turecka turystyka potrzebuje czasu
Tymczasowe zamknięcie linii kolejowej na Lotnisko Chopina
Greccy hotelarze chcą aktualizacji protokołów zdrowotnych
Początek roku w greckiej turystyce poniżej oczekiwań
Ile bagażu w Air Italia do Tunezji?????
