Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
W Krakowie odbyło się spotkanie dla kulinarnych młodych talentów
Dobiegło końca pierwsze wyjazdowe spotkanie edukacyjne w ramach trzeciej edycji programu Szef dla Młodych Talentów, które odbyło się w Krakowie.
W lutowym Mikserze Kulinarnym wzięło udział blisko 100 młodych adeptów sztuki kulinarnej z Krakowa i okolic. Pokaz dla uczniów szkół gastronomicznych poprowadził Łukasz Cichy, szef jednej z krakowskich restauracji.
Krakowski Mikser Kulinarny zainicjował tegoroczną odsłonę wyjazdowych wydarzeń edukacyjnych dla uczniów szkół i klas gastronomicznych. Pokaz kulinarny poprowadził Łukasz Cichy, szef kuchni restauracji Biała Róża w Krakowie, który zaprezentował dania z wykorzystaniem kaczki i perliczki, a przedstawiciele firmy Drosed poprowadzili prelekcję na temat drobiu. Uczestnicy mogli poszerzyć wiedzę z zakresu poszczególnych gatunków ptactwa hodowlanego, takich jak kaczka barbarie, perliczka czy kurczak kukurydziany i zagrodowy.
Dla uczestników biorących udział w spotkaniu czekały upominki, m.in. odzież kuchenna, a także książki "100 receptur na 100 lat niepodległości".
Szef dla Młodych Talentów to program odpowiedzialności społecznej z myślą o uczniach szkół gastronomicznych. Jego celem jest integrowanie szkół gastronomicznych z sektorem HoReCa oraz tworzenie młodym kucharzom możliwości nauki od najlepszych szefów kuchni poprzez Miksery Kulinarne, staże oraz materiały edukacyjne (w tym książkę "Mix Wiedzy Kulinarnej").
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
HOTREC włącza się do dyskusji o nierównościach płacowych
W Wieliczce znów przeważają zagraniczni turyści
Ryanair rezygnuje z lotów na Ukrainę
Piotruś Pan zawiezie pasażerów do Szwecji
Sezon narciarski inny niż wcześniejsze
Przed majówką klienci częściej bywali w biurach
Enter Air: Pasażerowie nie chcą latać z Radomia
Polska głównym zagranicznym rynkiem źródłowym dla Drezna i Krainy Łaby
Blogerzy zainspirują do wykorzystania bonu turystycznego?
Dokąd można nadać bagaż paczkomatem?
Katastrofa statku wycieczkowego w Budapeszcie
Doceniono warszawskie restauracje?
Które polskie restauracje zostały docenione przez Michelin?
Nowa Zelandia wprowadzi podatek turystyczny
Turecka turystyka potrzebuje czasu
Tymczasowe zamknięcie linii kolejowej na Lotnisko Chopina
Greccy hotelarze chcą aktualizacji protokołów zdrowotnych
Początek roku w greckiej turystyce poniżej oczekiwań
Ile bagażu w Air Italia do Tunezji?????
