Ogłoszenia
Ogłoszenia
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
Barmani zmierzą się w konkursie World Class
Ponad 10 000 barmanów na świecie będzie ubiegać się o przepustkę do 11. finału konkursu World Class. Polscy barmani dołączą do wyścigu już po raz piąty.
Organizator World Class rozpoczął tegoroczne kwalifikacje od bezpłatnych szkoleń dla barmanów w wybranych miastach w całej Polsce. Udział w nich nie jest obowiązkowy, ale może być przydatny do przygotowania konkursowej prezentacji. Z zaawansowanego programu edukacyjnego skorzystało już łącznie ponad 300 000 barmanów.
W ubiegłym roku w globalnym finale World Class 2018 w Berlinie, Polskę reprezentował Marcin Kruk z warszawskiego koktajlbaru Kita Koguta, a statuetkę zdobył Australijczyk, Orlando Marzo z Melbourne.
Zgłoszenia do konkursu trwać będą do 14 marca 2019 r. Zadaniem kandydatów jest przygotowanie receptury i prezentacji koktajlu w jednej z trzech kategorii: "Smoke Integration" (koktajl z whisky i dymnym składnikiem), "Your Bar or Mine" (koktajl nawiązujący do najbardziej inspirującego lokalu w karierze), "My Mixer" (autorska receptura koktajlu na ginie).
Trzydziestu barmanów (top 30), których prezentacje okażą się najlepsze, zmierzy się w krajowym półfinale w połowie kwietnia. Następnie w czerwcu spośród 12 finalistów wyłoniony zostanie polski Barman Roku 2019, który stanie do walki z mistrzami z 60 krajów podczas globalnych finałów. Tegorocznym gospodarzem finału World Class Competition 2019 będzie Glasgow w Szkocji.
W 10-letniej historii konkursu po globalne trofeum sięgnęli reprezentanci: Francji, Grecji, Hiszpanii, USA, Wielkiej Brytanii, Kanady oraz dwukrotnie - Australii i Japonii.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
W piątek rozpoczynają się targi Lato i Regionalia
Inauguracyjny rejs PLL LOT do Los Angeles
Ile zarobił Rainbow w ubiegłym roku?
Sąd orzekł w sprawie rosyjskich stewardess
Emirates potwierdza duże zamówienie
Podróże saudyjskich kobiet pod pełną kontrolą
Tajfun Hato paraliżuje ruch na lotnisku w Hongkongu
Inspekcja Handlowa prezentuje wstępne wyniki kontroli lokali gastronomicznych
Wycieczka Bernina Express z Arion Senior.
