Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
Powstało zrzeszenie pracodawców z branży gastronomicznej i hotelarskiej
Zmiana w branży HoReCa. Powstała nowa organizacja zrzeszająca pracodawców z branży gastronomicznej i hotelarskiej.
Krajowa Rada Gastronomii i Cateringu, organizacja powołana do reprezentowania i działania na rzecz polskiej branży gastronomicznej, zmieniła nazwę oraz formę prawną. Odtąd będzie działała jako Związek Pracodawców Hoteli, Restauracji i Cateringu (ZP HoReCa).
Do tej pory organizacja funkcjonowała w ramach Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego. Nowa forma prawna daje większe możliwości prowadzenia działań na rzecz branży gastronomicznej. Grupuje on już ponad 1600 lokali gastronomicznych z całego kraju.
Wraz z przyjęciem formy związku pracodawców zmieniła się struktura władz. Pracami ZP HoReCa kieruje zarząd z Marcinem Zawadzkim na czele jako prezesem. W skład tego organu wchodzą także Iwona Sarachman (AmRest) i Rafał Macias (Costa Coffee Polska). Funkcję nadzorczą i doradczą pełni rada związku, do której należą: Sylwester Cacek (Sfinks Polska) jako przewodniczący, Tomasz Kruk (Costa Coffee Polska), Łukasz Mrowiński (Hamda Trade), Tomasz Plebaniak (Dominium), Adam Ringer (Green Coffee), Marcin Snopkowski (Lodziarnie Firmowe) oraz Jacek Trybuchowski (AmRest).
Zmiana formy prawnej to przede wszystkim zmiana organizacyjna. Nadal przyświecają nam te same cele i zadania. Do nowego związku przynależą też te same firmy. Wyodrębnienie się ze struktur SITSpoż to dla nas po prostu kolejny etap rozwoju organizacji. Po pierwszym roku działalności jesteśmy w stanie z satysfakcją stwierdzić, że udało nam się przekonać do siebie sporą część rynku gastronomicznego i zaprezentować decydentom jako wiarygodny partner do rozmów - mówi Marcin Zawadzki, prezes ZP HoReCa.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział hotele, pensjonaty:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
IGHP: listopad z lepszymi wynikami niż rok
Starsze aktualności:
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
Hotele w Europie i w Polsce z dobrymi perspektywami
Ostrzeżenie MSZ dotyczące kolejnego kraju w Afryce
KLM przygotował nowy gadżet dla pasażerów
Dojazd do Dubrownika będzie łatwiejszy
Niemiecki paszport otwiera najwięcej granic
IGHP i Fundacja Harmony Hotels zacieśniają współpracę
Linie lotnicze Air France testują nowy system rozrywki pokładowej
Branża rozwija się lepiej niż się wydaje?
Zawalił się dach rzymskiego kościoła
PIG: Dramatyczna sytuacja w gastronomii
Linie Emirates będą promować saudyjską turystykę
Przedsiębiorcy turystyczni mogą ubiegać się o dodatkowe wsparcie
Hotel Stay Inn pod skrzydłami fundacji Polskie Hotele Niezależne
Wigilie firmowe cennym źródłem zarobku dla restauratorów
I półrocze 2017 r. okresem dynamicznego rozwoju marki Focus Hotels?
LOT dyscyplinarnie zwalnia strajkujących
Itaka zaczyna pukać do pierwszej dziesiątki największych organizatorów w Europie?
