Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Opiekun Cypr 6.08
- SPECJALISTA ds. TURYSTYKI AGENCYJNEJ (Kraków)
- Praca w biurze podróży w Warszawie - od zaraz
- PILNIE POSZUKIWANY!! Animator Czasu Wolnego -...
- Specjalista ds. Turystyki - CH Westfield Arkadia
- Specjalista ds. Turystyki - Warszawa
- Specjalista ds. Turystyki - Gdańsk
- Specjalista ds. Turystyki - Poznań
- Specjalista ds. Turystyki - Kielce
- Specjalista ds. turystyki w Salonie Wakacje.pl...


Sfinks Polska otwiera nowy lokal
Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył nową restaurację pod szyldem Fabryka Pizzy w Zgierzu.
To drugi lokal tej marki, uruchomiony w ostatnim czasie przez operatora. Nowa restauracja powstała w budynku, w którym działa także zgierski Sphinx. Oba lokale mieszczą się przy ul. Dąbrowskiego i są prowadzone przez tego samego franczyzobiorcę.
Restauracja liczy ok. 80 m kw. i jest dwupoziomowa. W salach jadalnych, na parterze oraz na antresoli, ustawiono 22 stoliki, przy których może zasiąść do 45 osób. Nowo powstała restauracja jest miejscem przyjaznym dla dzieci - przygotowano w niej kącik zabaw oraz krzesełka do karmienia.
W niedalekiej przyszłości planowane są kolejne otwarcia, m.in. w Kołobrzegu i w Warszawie. Na podstawie umowy masterfranczyzowej grupa Sfinks ma wyłączność na rozwijanie tej sieci.
Nowa restauracja w Zakopanem
Na turystów i mieszkańców Zakopanego czeka nowo otwarta restauracja "Tarasy Gubałówka", która powstała w budynku dawnej restauracji Gubałzzeria.
Nazwa restauracji podkreśla jej największy atut - trzy poziomy tarasów, z których rozpościera się piękny widok na Tatry. W menu restauracji znajdują się zarówno regionalne przysmaki, które przygotowywane są na bazie lokalnych produktów, jak również najpopularniejsze polskie potrawy. Część pozycji powstała specjalnie z myślą o najmłodszych. Na najniższej kondygnacji przygotowany został punkt szybkiej obsługi. To alternatywa dla tych, którzy nie mają ochoty na posiłek obiadowy, tylko na napój i szybką przekąskę.
Ze specjalnych promocji będą mogli skorzystać posiadacze biletów na kolej PKL. Otrzymają duże piwo w cenie małego, a dodatkowo do końca sierpnia mogą liczyć na 5 proc. zniżki na wszystkie dania z karty - mówi Patryk Białokozowicz, z Zarządu PKL.
Nowa restauracja w Katowicach
W lipcu na kulinarnej mapie Katowic pojawiła się nowa Restauracja Diamentowa.
Restauracja znajduje się w Hotelu Diament Plaza w Katowicach, przy ulicy Dworcowej 9, w bezpośredniej bliskości Rynku i Głównego Dworca Kolejowego. Lokal specjalizuje się głównie w daniach kuchni śląskiej, ale także miłośnicy kuchni europejskiej znajdą coś dla siebie. Restauracja oferuje wybór alkoholi, w tym piwa regionalne z Browaru Cieszyńskiego.
Szefem kuchni jest Gustaw Kwapich. Z zup polecany jest żur żyniaty i wodzionka, z dań głównych największą popularnością cieszy się tradycyjna rolada śląska, gumiklyjzy i modro kapusta. Na deser można zamówić spajzę, czyli tradycyjny śląski smakołyk, przygotowywany z kurzych jaj i cytryny.
W letnich miesiącach, przy restauracji funkcjonuje uroczy ogród, w którym w spokoju i ciszy, z dala od hałasów miasta można rozkoszować się kieliszkiem bardzo dobrego wina. W Restauracji Diamentowej znajduje się także osobna sala pełniąca funkcję Winiarni. Można tutaj skosztować win z szerokiej i profesjonalnie dobranej przez eksperta - Sławomira Chrzczonowicza, karty win.
Restauracja czynna jest codziennie od 12:00 do 22:00
Kolejna restauracja Sphinx w Warszawie
W Warszawie została uruchomiona nowa restauracja Sphinx. Tym sposobem to już szesnasta restauracja w stolicy.
Sala w najnowszej restauracji Sphinx ma powierzchnię około 250 m kw. Przygotowano w niej miejsca dla blisko 170 klientów. Dodatkowo w sezonie przy restauracji działa duży ogródek letni, gdzie na powierzchni ponad 100 m kw. ustawiono stoliki na 120 osób. Nowy lokal powstał przy ul. Puławskiej 543.
W ofercie obok propozycji z karty głównej, są także dania inspirowane kuchnią Libanu w ramach wkładki do menu "Mięta, Sumak i Kolendra". Receptury dań opracowała Samar Khanafer, popularna w Polsce ekspertka kuchni Bliskiego Wschodu, laureatka programu MasterChef i autorka kulinarnego bestsellera "Hummus, za atar i granaty".
Sieć Sphinx, powiększyła się o nową restaurację w Warszawie. Nowo otwarta restauracja, działająca w modelu operatorskim, to już piętnasty Sphinx w stolicy.
Najnowsza restauracja należąca do sieci mieści się przy al. Niepodległości 211 i sąsiaduje z pubem Bolek. Wejście do niej usytuowane jest od strony Biblioteki Narodowej. W sali o powierzchni 134 mkw. goście mają do dyspozycji 194 miejsca przy 77 stolikach, w lokalu znajduje się również kącik zabaw dla dzieci. Oprócz tego ogródek letni z widokiem na park może pomieścić blisko 80 osób. Restauracja otwarta jest od niedzieli do czwartku w godzinach 11:00-23:00, a w piątki i soboty między 11:00 a 24:00.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowy dyrektor regionalny IGHP w województwie
Dział dla turystów:
eTravel dołącza do programu
Przewoźnicy lotniczy mierzą się ze
Kraków Airport zbliża sie do wyników sprzed
Starsze aktualności:
Podpisano list intencyjny w sprawie organizacji Igrzysk
Google coraz większą konkurencją dla
Nieco niższe ceny wyjazdów
Rekomendacje Poland Convention Bureau
IGHP angażuje się w profilaktykę nowotworową wśród pracowników branży
Hotel Stay Inn pod skrzydłami fundacji Polskie Hotele
Traveldata: Pierwszy rok pandemii znacznie bardziej niekorzystny dla TUI Poland niż dla
Lista rekomendacji do znoszenia ograniczeń podróży
Były szef Travelist i Booking na Polskę dołącza do
Walter Herz prognozuje rozwój inwestycji
Turcja przygotuje krajowy plan zrównoważonego rozwoju
Hellas Travel rozpoczyna sprzedaż oferty letniej z powiększonym zespołem
Wizz Air uruchomi specjalne loty z Katowic i Warszawy
Park Inn by Radisson otwiera hotel w Poznaniu
Czartery Coral Travel wystartowały z Babimostu
Kraków Airport podsumowuje pierwszy miesiąc roku
SPRZEDAM KONTENER(PRZYCZEPA) GASTRONOMICZNA
Mariusz Jochan dyrektorem hotelu B&B Poznań Old Town
Takiego lipca na Lotnisku Chopina jeszcze nie było
Lublin traci jedno z połączeń lotniczych
Gdańsk Airport podsumowuje pierwsze półrocze
Udany styczeń na wrocławskim lotnisku
Nowe połączenie z wrocławskiego lotniska
Wraca oczekiwane połączenie z lotniska Szczecin-Goleniów
Rusza budowa nowego hotelu nad morzem
Listopad w Pyrzowicach pod znakiem wzrostów
Accor zapowiada 300 nowych hoteli w tym roku
Zmiany w zimowym rozkładzie połączeń lotniczych z Modlina
Powrót połączeń Bydgoszcz - Lwów
Finnair zwiększy liczbę lotów z Krakowa
Pozew zbiorowy przeciwko REINBOW
przemyslenia zwiazane z branza i studiami z nia zwiazanymi
