Subskrypcja
Subskrypcja

Szukaj
Szukaj



Sfinks Polska otwiera nowy lokal

Sfinks Polska, właściciel sieci Sphinx, Piwiarnia Warki, Chłopskie Jadło i WOOK, otworzył nową restaurację pod szyldem Fabryka Pizzy w Zgierzu.


To drugi lokal tej marki, uruchomiony w ostatnim czasie przez operatora. Nowa restauracja powstała w budynku, w którym działa także zgierski Sphinx. Oba lokale mieszczą się przy ul. Dąbrowskiego i są prowadzone przez tego samego franczyzobiorcę.

Restauracja liczy ok. 80 m kw. i jest dwupoziomowa. W salach jadalnych, na parterze oraz na antresoli, ustawiono 22 stoliki, przy których może zasiąść do 45 osób. Nowo powstała restauracja jest miejscem przyjaznym dla dzieci - przygotowano w niej kącik zabaw oraz krzesełka do karmienia.

W niedalekiej przyszłości planowane są kolejne otwarcia, m.in. w Kołobrzegu i w Warszawie. Na podstawie umowy masterfranczyzowej grupa Sfinks ma wyłączność na rozwijanie tej sieci.

»»»» Starsze informacje 2017-08-10 ««««


Nowa restauracja w Zakopanem
Na turystów i mieszkańców Zakopanego czeka nowo otwarta restauracja "Tarasy Gubałówka", która powstała w budynku dawnej restauracji Gubałzzeria.

Nazwa restauracji podkreśla jej największy atut - trzy poziomy tarasów, z których rozpościera się piękny widok na Tatry. W menu restauracji znajdują się zarówno regionalne przysmaki, które przygotowywane są na bazie lokalnych produktów, jak również najpopularniejsze polskie potrawy. Część pozycji powstała specjalnie z myślą o  najmłodszych. Na najniższej kondygnacji przygotowany został punkt szybkiej obsługi. To alternatywa dla tych, którzy nie mają ochoty na posiłek obiadowy, tylko na napój i  szybką przekąskę.

Ze specjalnych promocji będą mogli skorzystać posiadacze biletów na kolej PKL. Otrzymają duże piwo w cenie małego, a dodatkowo do końca sierpnia mogą liczyć na 5  proc. zniżki na wszystkie dania z karty - mówi Patryk Białokozowicz, z Zarządu PKL.

Starsze informacje 2017-08-04


Nowa restauracja w Katowicach
W lipcu na kulinarnej mapie Katowic pojawiła się nowa Restauracja Diamentowa.

Restauracja znajduje się w Hotelu Diament Plaza w Katowicach, przy ulicy Dworcowej 9, w bezpośredniej bliskości Rynku i Głównego Dworca Kolejowego. Lokal specjalizuje się głównie w daniach kuchni śląskiej, ale także miłośnicy kuchni europejskiej znajdą coś dla siebie. Restauracja oferuje wybór alkoholi, w tym piwa regionalne z Browaru Cieszyńskiego.

Szefem kuchni jest Gustaw Kwapich. Z zup polecany jest żur żyniaty i wodzionka, z dań głównych największą popularnością cieszy się tradycyjna rolada śląska, gumiklyjzy i modro kapusta. Na deser można zamówić spajzę, czyli tradycyjny śląski smakołyk, przygotowywany z kurzych jaj i cytryny.
W letnich miesiącach, przy restauracji funkcjonuje uroczy ogród, w którym w spokoju i ciszy, z dala od hałasów miasta można rozkoszować się kieliszkiem bardzo dobrego wina. W Restauracji Diamentowej znajduje się także osobna sala pełniąca funkcję Winiarni. Można tutaj skosztować win z szerokiej i profesjonalnie dobranej przez eksperta - Sławomira Chrzczonowicza, karty win.

Restauracja czynna jest codziennie od 12:00 do 22:00

Starsze informacje 2017-06-27


Kolejna restauracja Sphinx w Warszawie
W Warszawie została uruchomiona nowa restauracja Sphinx. Tym sposobem to już szesnasta restauracja w stolicy.

Sala w najnowszej restauracji Sphinx ma powierzchnię około 250 m kw. Przygotowano w niej miejsca dla blisko 170 klientów. Dodatkowo w sezonie przy restauracji działa duży ogródek letni, gdzie na powierzchni ponad 100 m kw. ustawiono stoliki na 120 osób. Nowy lokal powstał przy ul. Puławskiej 543.

W ofercie obok propozycji z karty głównej, są także dania inspirowane kuchnią Libanu w ramach wkładki do menu "Mięta, Sumak i Kolendra". Receptury dań opracowała Samar Khanafer, popularna w Polsce ekspertka kuchni Bliskiego Wschodu, laureatka programu MasterChef i autorka kulinarnego bestsellera "Hummus, za atar i granaty".

Starsze informacje 2017-05-25


Sieć Sphinx, powiększyła się o nową restaurację w Warszawie. Nowo otwarta restauracja, działająca w modelu operatorskim, to już piętnasty Sphinx w stolicy.

Najnowsza restauracja należąca do sieci mieści się przy al. Niepodległości 211 i sąsiaduje z pubem Bolek. Wejście do niej usytuowane jest od strony Biblioteki Narodowej. W sali o powierzchni 134 mkw. goście mają do dyspozycji 194 miejsca przy 77 stolikach, w lokalu znajduje się również kącik zabaw dla dzieci. Oprócz tego ogródek letni z widokiem na park może pomieścić blisko 80 osób. Restauracja otwarta jest od niedzieli do czwartku w godzinach 11:00-23:00, a w piątki i soboty między 11:00 a 24:00.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona używa COOKIES. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Szczegóły w regulaminie.
OK, zamknij