TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Zmiany w zimowym rozkładzie połączeń lotniczych z Modlina

Od 30 października wejdzie w życie zimowy rozkład połączeń lotniczych. Mapa kierunków Lotniska Warszawa/Modlin wzbogaci się o 8 nowych tras.


Połączenia sezonowe: Saloniki, Chania, Korfu, Piza, Palma i Trapani, powrócą w marcu 2017 r.

W sezonie zimowym, Ryanair powiększy swoją bazę w Modlinie, o nowy, trzeci samolot. To oznacza nowe miejsca pracy dla załóg, nowe kierunki lotnicze z naszego portu oraz większą częstotliwość połączeń. Najbardziej wzbogaci się siatka połączeń lotniczych do Wielkiej Brytanii, ale również do Portugalii i Francji - mówi Leszek Chorzewski, prezes lotniska.

Od końca października br. startuje 8 nowych kierunków lotniczych:
Edynburg: 3 x tyg. od 30 października (wt., czw., nd.),
Leeds: 2 x tyg. od 30 października (śr., nd.),
Walencja: 2 x tyg. od 31 października (pon., czw.),
Birmingham: 3 x tyg. od 31 października (pon., śr., pt.),
Newcastle: 2 x tyg. od 1 listopada (wt., pt.),
Belfast: 2 x tyg. od 2 listopada (śr., sob.),
Porto: 2 x tyg. od 2 listopada (śr., sob.),
Tuluza: 2 x tyg. od 2 listopada (śr., nd.).

Od sezonu zimowego zwiększy się częstotliwość lotów na trasach do:
Bristolu: z 3 do x 4 tyg. (wt., czw., sob., niedz.)
Mediolanu Bergamo: z 6 do 7 x tyg.

Ryanair zamyka swoją dotychczasową bazę na lotnisku Oslo Rygge. Od 31 października wszystkie połączenia lotnicze z Lotniska Warszawa/Modlin do Norwegii będą odbywać się na lotnisko Oslo Torp, położone ok. 100 km od stolicy.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję