Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
- B.P. ITAKA w C.H.M1 w Czeladzi zatrudni
- NEKERA - Specjalista Wsparcia Sprzedaży
- Młodszy Specjalista ds. obsługi klienta
- Doradca klienta Biuro Podróży Itaka Kraków M1
- RAINBOW Doradca Klienta
- NEKERA - Flight Specialist
- NEKERA - Product Manager (Warszawa)
- pilot Wiedeń : 31.05-01.06.2024
Radisson Blu Kraków na wrzesień - menu meksykańskie
Kuchnia meksykańska to ogromna różnorodność przypraw, smaków i aromatów. Kojarzy się ze słońcem i intensywnymi kolorami, dlatego właśnie we wrześniu zagościła w menu restauracji Milk&Co, hotelu Radisson Blu w Krakowie, przy ulicy Straszewskiego 17.
Dania z ojczyzny ostrej papryki, czekolady i tequili to kwintesencja latynoskiej kuchni. W Milk&Co zaprezentują ją Meksykanie - Damian Trejo i Ivan Garcia Rodriguez, zaproszeni przez Szefa Kuchni hotelu Radisson Blu w Krakowie - Piotra Pabisiaka.
Kuchnia meksykańska w hotelu Radisson Blu, Kraków serwowana jest w restauracji Milk&Co w każdy czwartek, piątek i sobotę w ramach bufetu Suf&Turf - od 18.00 do 23.00 oraz codziennie a la carte. Wszyscy, którzy chcieliby przyrządzić meksykańskie specjały w domu, mogą skorzystać z kilku przepisów z menu hotelowej restauracji. Jednak dla tych najbardziej głodnych kulinarnych wrażeń, hotel organizuje lekcje gotowania z Szefem Kuchni, pod nazwą - "Gotuj z Piotrem".
PRZEPISY:
Guacamole
1 dojrzałe avocado
1 łyżka drobno krojonej białej cebuli
1 łyżka drobno krojonego pomidora bez pestek
1 łyżka drobno siekanej kolędry
1 łyżeczka siekanych papryczek jalapeno
sok z połowy świeżej limonki
sól, pieprz
Sposób wykonania
Przekroić avokado na pół. Wyjąć miąższ przy pomocy łyżki. Do miski przełożyć avocado i za pomocą widelca rozgnieść. Dodać resztę składników i wymieszać. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ceviche
1 duży filet z sandacza bez skóry i ości
2 pomidory pokrojone w drobną kostkę
1 cebula pokrojona w drobną kostkę
1 łyżka siekanej kolędry
2 łyżki siekanej papryki jalapeno
sok z 4 limonek
łyżeczka suszonego oregano
łyżka oliwy z oliwek
sól, pieprz
Sposób wykonania
Sandacza pokroić w kostkę centymetr na centymetr. Rybę przełożyć do miski i zalać sokiem z limonki. Pozostwić na 4 godz. Odcedzić rybę dodać resztę składników. Doprawić solą i pieprzem.
Quesadilla
4 placki tortilli
100 gram tartego sera manchego lub żółtego sera
200 gr karczku wieprzowego
1 sztuka papryczki habanero pokrojonej drobno
2 łyżki oliwy z oliwek
sól, pieprz
Sposób wykonania
Mięso pokroić w cienkie paski. Zamarynować z papryką, oliwą z oliwek, solą i pieprzem. Mięso usmażyć na patelni. Na patelnię położyć placek tortili posypać serem i położyć mięso. Złożyć na pół i obsmażyć z dwóch stron. Podawać z guacamole.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Ecco Travel wraca z chińską
"Turystyka w obiektach poprzemysłowych"
Kredyt uratuje szwajcarskiego przewoźnika?
Marszałek województwa lubuskiego nie chce pokazać umowy z Jet Air
Turystyka w Wielkiej Brytanii przeżywa kryzys?
Zakopane- Kasprowy Wierch i Butorowy Wierch - nieczynne kolejki
Warsztaty turystyczne w Łodzi pod nowym adresem
Najciekawsze polskie atrakcje dla dzieci!
Przewozy Regionalne konkurencją dla PKP Intercity?
Hotelarz zapłaci karę, bo wyrzucił gejów
Ryanair przeprasza LOT. Czy to jest prawdziwe?
Wrocław: teraz budowa Hiltona ruszy pełną parą
Polskie Jadło buduje kompleks gastronomiczny przy trasie Warszawa-Katowice
Sylwester w Wiśle: nadal wolne miejsca noclegowe
Porozumienie o utworzeniu Portu Lotniczego w Modlinie podpisane
Podlasie bez dodatkowych pociągów na ferie
Port lotniczy Praga-Ruzynie będzie całkowicie sprywatyzowany
Piloci i przewodnicy - zmiany w prawie
Zakaz przeklinania w jednym ze szkockich barów