TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Premium Food Restaurants wejdzie na rynek NewConnect

Przedstawiciele Premium Food Restaurants, sieci restauracji sushi poinformowali, że zamierzają w maju br. przeprowadzić ofertę o wartości do 4 mln zł i wejść na rynek NewConnect.


Środki z oferty przeznaczy na rozbudowę sieci restauracji pod marką 77 sushi. Do końca 2009 roku spółka chce otworzyć osiem nowych restauracji z kuchnią japońską. Anna Kośnik, prezes spółki powiedziała, iż potencjalnie będą to restauracje we Wrocławiu, Krakowie, Gdańsku. Chcemy otwierać nie tylko restauracje, ale i bary sushi w pasażach handlowych - dodała.

Koszt otwarcia jednego lokalu zależy głównie od lokalizacji i waha się w przedziale 400-600 tys. zł. Bar staje się rentowny średnio po ok. 4 miesiącach.

Obecnie kapitał zakładowy spółki należy w stu procentach do Marka Tymińskiego, największego akcjonariusza giełdowej spółki City Interactive.
W 2007 roku przychody spółki wyniosły 6,86 mln zł, a strata netto 0,14 mln zł. Prognoza na 2008 rok zakłada wypracowanie prawie 0,84 mln zł zysku netto przy przychodach na poziomie 11,4 mln zł.

Przed emisją 4% akcji zostanie przeznaczonych na program motywacyjny dla kluczowych pracowników.

Aktualnie Premium Food Restaurants prowadzi 7 restauracji: pięć w Warszawie i po jednej w Poznaniu i Sopocie. Pierwsza restauracja 77 sushi powstała w 2004 roku.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Premium Food Restaurants NewConnect sieć restauracji sushi rozbudowa Anna Kośnik restauracje we Wrocławiu Krakowie Gdańsku Marek Tymiński s.a. restaurant foods




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję