TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter




Kuchnia tajska w poznańskim Sheratonie

Kuchnia Tajska - uważana przez wielu za kolorową, zaskakującą, kreatywną oraz aromatyczną kuchnię na świecie ponownie zagości w formie różnorodnego i oryginalnego stołu szwedzkiego w każdy majowy czwartek w restauracji Fusion.


Inauguracja miesiąca tajskiego odbędzie się 6-ego maja o godzinie 18:00. W programie oprócz bogactwa potraw, pokazy kulinarne w wykonaniu szefa kuchni Krystiana Szopki w towarzystwie Thanawat Na Nagara - mistrza kuchni tajskiej.

"Kuchnia Tajska kładzie duży nacisk na sposób przygotowania potraw i łączenie silnie aromatycznych składników. Kojarzy się z ostrymi potrawami. Równowaga, detal, różnorodność są bardzo ważne w przygotowaniu potraw tajskich. Kuchnia ta jest znana z balansu między 5 podstawowymi smakami; ostrym, kwaśnym, słodkim, słonym i (opcjonalnie) gorzkim w każdym daniu lub posiłku" - mówi Thanawat Na Nagara.

Czwartkowe tajskie kolacje są dostępne w każdy majowy czwartek od 18:00 do 22:30 w cenie 135 złotych od osoby (wraz z napojami).

Wśród propozycji w menu znajdą Państwo między innymi:
-Małże z chili i kolendrą podawane z sałatką z mango i papai
-Sałatkę z krewetkami z kokosem i grapefruitem
-Sałatkę z wołowiną, trawą cytrynową, chili i galangalem
-Wiosenne roladki z ciasta ryżowego z kaczką oraz mango
-Warzywa z sosem nam prik
-Zupę z dyni i kokosa z krewetkami marynowanymi w galangalu
-Wieprzowinę z pastą krewetkową z dodatkiem kolendry
-Pad Thai - makaron ryżowy z suszonymi krewetkami i wieprzowiną, kiełkami fasoli, orzeszkami ziemnymi, liśćmi limonki, przygotowany na ostro z dodatkiem pasty curry i pasty miso
-Piankę z mango z dodatkiem granatu z kwiatem orchidei
-Tapioka z zieloną herbatą i bazylią tajską
-Kanom Chun - żelki kokosowo-bazyliowe z mlekiem kokosowym




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
kuchnia tajska w poznańskim Sheratonie w restauracji Fusion szefa kuchni Krystiana Szopki Czwartkowe tajskie kolacje




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję