Ogłoszenia
Ogłoszenia
- OBSŁUGA KLIENTA - OLIWIARNIA - KRETA GRECJA
- PRACA dla organizatora wycieczek
- Wychowawcy kolonijni poszukiwani - Lato 2024
- Pilot na wyjazd studyjny/ 21-23 maj
- Pilot wycieczek
- Pracownik biura podróży - Brzesko
- Company Representative in Tunisia 2024
- NEKERA-Opole-Product Manager (Junior)
- Ośrodek Archipelag
- Pilot na Rzym od 14.05 pilne
Kuchnia tajska w poznańskim Sheratonie
Kuchnia Tajska - uważana przez wielu za kolorową, zaskakującą, kreatywną oraz aromatyczną kuchnię na świecie ponownie zagości w formie różnorodnego i oryginalnego stołu szwedzkiego w każdy majowy czwartek w restauracji Fusion.
Inauguracja miesiąca tajskiego odbędzie się 6-ego maja o godzinie 18:00. W programie oprócz bogactwa potraw, pokazy kulinarne w wykonaniu szefa kuchni Krystiana Szopki w towarzystwie Thanawat Na Nagara - mistrza kuchni tajskiej.
"Kuchnia Tajska kładzie duży nacisk na sposób przygotowania potraw i łączenie silnie aromatycznych składników. Kojarzy się z ostrymi potrawami. Równowaga, detal, różnorodność są bardzo ważne w przygotowaniu potraw tajskich. Kuchnia ta jest znana z balansu między 5 podstawowymi smakami; ostrym, kwaśnym, słodkim, słonym i (opcjonalnie) gorzkim w każdym daniu lub posiłku" - mówi Thanawat Na Nagara.
Czwartkowe tajskie kolacje są dostępne w każdy majowy czwartek od 18:00 do 22:30 w cenie 135 złotych od osoby (wraz z napojami).
Wśród propozycji w menu znajdą Państwo między innymi:
-Małże z chili i kolendrą podawane z sałatką z mango i papai
-Sałatkę z krewetkami z kokosem i grapefruitem
-Sałatkę z wołowiną, trawą cytrynową, chili i galangalem
-Wiosenne roladki z ciasta ryżowego z kaczką oraz mango
-Warzywa z sosem nam prik
-Zupę z dyni i kokosa z krewetkami marynowanymi w galangalu
-Wieprzowinę z pastą krewetkową z dodatkiem kolendry
-Pad Thai - makaron ryżowy z suszonymi krewetkami i wieprzowiną, kiełkami fasoli, orzeszkami ziemnymi, liśćmi limonki, przygotowany na ostro z dodatkiem pasty curry i pasty miso
-Piankę z mango z dodatkiem granatu z kwiatem orchidei
-Tapioka z zieloną herbatą i bazylią tajską
-Kanom Chun - żelki kokosowo-bazyliowe z mlekiem kokosowym
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział centra informacji i promocji:
Polska destynacją dla
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw
Starsze aktualności:
Będą edukować z zakresu prawa
70% Polaków chce wyjechać na city
Ceny wyjazdów nieznaczenie w
Nowe ubezpieczenie od rezygnacji lub przerwania
Rozpoczęła się sprzedaż lata
Parlament Europejski naciska na przyjęcie Bułgarii i Rumunii do strefy
WTTC: turystyka zbliża się do poziomów sprzed
Rynku condohoteli coraz bardziej
Katastrofa na Odrze może się
Emirates uruchamiają powietrzne
Włochy nieoczywiste - zachęta do
Beskidy: zmniejszyło się zagrożenie lawinowe
Przystań Zatoka Gondoli początkiem trasy wycieczkowej po Odrze
Hotel Express International jest liderem w sprzedaży kart hotelowych
Rynek turystyczny po ostatnim katakliźmie
Aigle Azur uruchamiają loty z Paryża do Bagdadu
III Dolnośląska Debata Turystyczna
Hotelowa sieć Mercure prezentuje nową Kartę Wielkich Win
Polskie hotele przyjazne wszystkim klientom?
W Małopolsce będzie wiele nowych winnic!
Klienci Triady zostaną ubezpieczeni przez Europejskie
Conde Nast Traveller: turyści najchętniej odwiedzają Indie
Wyspy Galapagos zagrożone zniszczeniem i wpisane na listę UNESCO
Serbia: AmRest otwiera pierwszą restaurację KFC
Śląsk: 5 mln zł na promocję turystyczną regionu
Rosyjskie linie Aeroflot zdecydują się na Czech Airlines?
Biuro Turystyczne TRAPER (Poznań)