Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Nomade - Specjalista ds. wsparcia sprzedaży
- Animator w klubie dla dzieci - Cypr Północny
- REZYDENT NA MAJORCE
- REZYDENT NA COSTA DEL SOL
- Specjalista ds. organizacji i rozliczeń imprez...
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
Kulinarny Szlak Turystyczny w Kotlinie Jeleniogórskiej
W sobotę 1 sierpnia nastąpi inauguracja programu "Kulinarny Szlak Turystyczny", specjalnej inicjatywy marketingowej, mającej na celu promocję polskiej kuchni oraz związanych z nią zwyczajów, charakterystycznych potraw, jak również przekazywanie wiadomości o poszczególnych regionach Polski.
W projekcie bierze udział kilkanaście obiektów z Dolnego Śląska - regionu chętnie odwiedzanego przez polskich i zagranicznych turystów. Dzięki Kulinarnemu Szlakowi Turystycznemu będą oni mogli w zapoznać się z tradycyjną kuchnią polską. Każdy z obiektów w swoim menu oferować będzie dania z innego rejonu Polski. Powstało już logo akcji, w planach jest także zorganizowanie akcji promującej projekt oraz specjalne oznakowanie obiektów na szlaku. Klienci będą mogli również skorzystać z karty rabatowej.
Pomysł narodził się w głowach właścicieli firmy Sudety IT, organizujących od 14 lat różnorodne imprezy kulinarne w Polsce (m.in. Mistrzostwa Polski w Grillowaniu czy Festiwal Kuchni Kresowej). Uznali oni, że jedną z większych, aczkolwiek niedostatecznie promowanych wartości narodowych jest polska kuchnia oraz związane z nią zwyczaje, charakterystyczne potrawy i składniki, jak również sztuka serwowania dań.
W ramach "Kulinarnego Szlaku Turystycznego" współpracujące w projekcie obiekty będą wdrażać także cykl spotkań z osobami związanymi z danym regionem Polski. Oprócz tego mają szkolić obsługę w zakresie informowania turystów o tym regionie, o jej tradycjach, atrakcjach czy kulturze. Uczestniczące w programie hotele i restauracje znajdują się w Jeleniej Górze, Karpaczu, Kowarach, Szklarskiej Porębie i Świeradowie Zdroju.
Projekt objął patronatem marszałek województwa dolnośląskiego oraz starostwo jeleniogórskie. Na wdrożenie całości projektu i skoordynowanie działań wszystkich 13 obiektów potrzebnych będzie co najmniej kilka miesięcy, sami organizatorzy na wypromowanie marki dali sobie pięć lat.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział dla turystów:
Gdzie Polacy polecą sami na Święta i Nowy
FlixBus: Polacy chcą podróżować na
Jak sprzedają się przyszłoroczne oferty w
Turystyka potrzebuje od państwa wsparcia, a nie przejmowania roli
Starsze aktualności:
Raport o podróżach Polaków w
Narodowy Program Wsparcia dla Przemysłu Spotkań
WTTC: Turyści mówią o zrównoważonej turystyce, ale co
Coolcation nie tylko w
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
Zamek Czocha w Leśnej ograniczony dla turystów?
Euro 2012: wizyta delegacji Ukrainy w Polsce
Jak pracownik jednego z wrocławskich biur turystycznych zbierał na wakacje
Czerwony Przewodnik Michelin opisał w tym roku 32 polskie restauracje
Ważne dla przewoźników: spadła cena ropy
Hotele wyłącznie dla dorosłych coraz modniejsze
TravelCamp tym razem w Krakowie
Białowieski Hotel Żubrówka rozwija się
Wizz Air częściej na trasie Katowice - Kijów
Więcej połączeń kolejowych na Śląsku
Turysto nie fotografuj się w Monachium!
Nowy logotyp 5 Stars Club Business Travel
easyJet: ułatwienia w czasie utrudnień w lotach
Już niepotrzebny przewodnik turystyczny po krakowskim Podgórzu?
Trudne warunki turystyczne w Tatrach
Turystyczne buble prawne trafią pod obrady Sejmu za 45 dni?
Jak zdobyć pierwsze doświadczenie w biurze podróży?
