Ogłoszenia
Ogłoszenia
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- SPECJALISTA DS ORGANIZACJI imprez turystycznych
- JUNIOR PRODUCT MANAGER Kraków, hybrydowo, zdalnie
- ORIENT TRAVEL - PRACOWNIK DZIAŁU AGENCYJNEGO
- Kierownik biura agencyjnego, Warszawa Bemowo
- PRODUCT MANAGER
- Specjalista / tka ds. organizacji imprez...
- Specjalista ds. Turystyki - Pruszcz Gdański/Gdańsk
- BP ITAKA - ŁÓDŹ - Specjalista ds....
- Biuro Misja Travel szuka pilotów
![](/plk/dodaj_ogloszenie_yellow.gif)
![Hotel HP Park Plaza we Wrocławiu, konkurs kulinarny o tytuł Profesjonalista Roku 2009 , Komisja Gastronomiczna Polish Prestige Hotels & Resorts,](https://turinfo.pl/pliki/turinfo/image_s/11/aktualnosci_img.jpg)
Zobacz także
Ruszyła kolejna edycja konkursu Małopolska Gościnna
Rusza XXI edycja Konkursu na Najlepszy Produkt Turystyczny
Rusza trzecia edycja konkursu Teraz Polska Turystyka
Termy Karkonosze Resort & Spa przyjmuje pierwszych gości
Konkurs na Najlepszą Pracę Magisterską
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw Blogerów
Kolejna edycja konkursu kulinarnego pt. "Profesjonalista Roku 2009"
Hotel HP Park Plaza we współpracy z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts organizuje po raz kolejny konkurs przeznaczony dla polskich kucharzy. Konkurs o tytuł "Profesjonalisty Roku 2009" odbędzie się 21 listopada (sobota, początek godzina 9.00) w Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu.
Jednym z celów imprezy jest promocja utalentowanych kucharzy, którzy dbają o podtrzymanie tradycyjnej, regionalnej sztuki kulinarnej. Zdaniem uczestników w tegorocznej edycji będzie przygotowanie zakąsek gorących z łososia z polską kaszą a także sześciu dań głównych z dowolnego elementu perliczki z podrobami i polskimi suszonymi owocami. Cały proces ma trwać nie dłużej niż 75 minut.
W konkursie będą brać udział 2 osobowe zespoły kucharzy, które zostały wyłonione w czasie konkursu, ze zgłoszonych przez grupę hoteli PPH&R i pozostałych obiektów, kandydatów.
Kucharzy będzie oceniać międzynarodowe jury, któremu przewodniczyć będzie Jerzy Pasikowski. Oceniane będzie 5 zestawów dań a zestaw 6-sty będzie daniem prezentacyjnym.
Wyniki konkursu zostaną ogłoszone podczas Gali wieńczącej Konkurs Kulinarny o tytuł Profesjonalisty Roku 2009, która zostanie połączona równocześnie z obchodami X - lecia HP Park Plaza w dniu 21.11. 2009 r. o godzinie 19.00.
Atrakcja dla wszystkich odwiedzających w tym dniu hotel będzie degustacja win, czy pokaz luksusowych samochodów.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Renesans gastronomii na Pomorzu
Kraków powołał nocnego
Rosną przychody greckich firm
Dział hotele, pensjonaty:
Bydgoski hotel wchodzi pod skrzydła Qubus
Marek Andryszak wraca do
Starsze aktualności:
POT ponownie chce nagrodzić najlepsze
Grupa eSky liderem w Grecji i na
Coraz więcej rezerwacji dokonywanych za pośrednictwem
Wracają kontrole na granicy ze
Enter Air - wzrost przychodów i
Trybunał Sprawiedliwości rozpatrzył skargę
JW Construction patrzy z optymizmem na rynek
Najbardziej rentowny drugi kwartał w historii Norwegian
Problemy z paliwem na londyńskim Heathrow!
Przybywa pasażerów w Goleniowie
Najlepsze kierunki podróży na każdy miesiąc tego roku
Gorączka złota w branży turystycznej
Prawie 23 godziny opóźnienia miał samolot z Pyrzowic do Rzymu
Oślepiał pilotów samolotów na paryskim lotnisku
Wiceprezes Rainbow Tours sprzedaje akcje spółki
Automatyczny check-in w hotelach Sheraton
Dwunasto kondygnacyjny hotel w Rzeszowie?
Ulewne deszcze w Grecji powodują podtopienia
Konferencja "Business to Nature"
Egipt: rząd podpisuje umowy gwarancyjne z organizatorami turystyki
Air One zmienia samoloty na Airbusy
Polskich turystów do Turcji wiózł zepsuty autokar
Włosi następna ofiary zamachów?
Ryanair jest zainteresowany kupnem portu Stansted
Legitymacje z nieaktualną zniżką ważne do 31 grudnia?
Trwa przetarg na budynki Twierdzy Modlin
które polskie muzeach mają sytem audio-guide??
Byliście w Ustce ? Macie sznse ocenić jej wizerunek