Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Zobacz także
Ruszyła kolejna edycja konkursu Małopolska Gościnna
Hotele Deutsche Hospitality zapraszają do Berlina
Rozpoczyna się kolejna edycja Turystycznych Mistrzostw Blogerów
Wszystkie hotele należące do Clustra IHG Hotels and Resorts z certyfikatem Green Key
Kolejna edycja konkursu kulinarnego pt. "Profesjonalista Roku 2009"
Hotel HP Park Plaza we współpracy z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts organizuje po raz kolejny konkurs przeznaczony dla polskich kucharzy. Konkurs o tytuł "Profesjonalisty Roku 2009" odbędzie się 21 listopada (sobota, początek godzina 9.00) w Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu.
Jednym z celów imprezy jest promocja utalentowanych kucharzy, którzy dbają o podtrzymanie tradycyjnej, regionalnej sztuki kulinarnej. Zdaniem uczestników w tegorocznej edycji będzie przygotowanie zakąsek gorących z łososia z polską kaszą a także sześciu dań głównych z dowolnego elementu perliczki z podrobami i polskimi suszonymi owocami. Cały proces ma trwać nie dłużej niż 75 minut.
W konkursie będą brać udział 2 osobowe zespoły kucharzy, które zostały wyłonione w czasie konkursu, ze zgłoszonych przez grupę hoteli PPH&R i pozostałych obiektów, kandydatów.
Kucharzy będzie oceniać międzynarodowe jury, któremu przewodniczyć będzie Jerzy Pasikowski. Oceniane będzie 5 zestawów dań a zestaw 6-sty będzie daniem prezentacyjnym.
Wyniki konkursu zostaną ogłoszone podczas Gali wieńczącej Konkurs Kulinarny o tytuł Profesjonalisty Roku 2009, która zostanie połączona równocześnie z obchodami X - lecia HP Park Plaza w dniu 21.11. 2009 r. o godzinie 19.00.
Atrakcja dla wszystkich odwiedzających w tym dniu hotel będzie degustacja win, czy pokaz luksusowych samochodów.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział hotele, pensjonaty:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
50 lecie marki ważnej dla światowego
Enoturystyka rozwija się w
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Najbardziej rentowny drugi kwartał w historii Norwegian
Problemy z paliwem na londyńskim Heathrow!
Przybywa pasażerów w Goleniowie
Najlepsze kierunki podróży na każdy miesiąc tego roku
Gorączka złota w branży turystycznej
Prawie 23 godziny opóźnienia miał samolot z Pyrzowic do Rzymu
Oślepiał pilotów samolotów na paryskim lotnisku
Wiceprezes Rainbow Tours sprzedaje akcje spółki
Automatyczny check-in w hotelach Sheraton
Dwunasto kondygnacyjny hotel w Rzeszowie?
Ulewne deszcze w Grecji powodują podtopienia
Konferencja "Business to Nature"
Egipt: rząd podpisuje umowy gwarancyjne z organizatorami turystyki
Air One zmienia samoloty na Airbusy
Polskich turystów do Turcji wiózł zepsuty autokar
Włosi następna ofiary zamachów?
Ryanair jest zainteresowany kupnem portu Stansted
Legitymacje z nieaktualną zniżką ważne do 31 grudnia?
Trwa przetarg na budynki Twierdzy Modlin
które polskie muzeach mają sytem audio-guide??
Byliście w Ustce ? Macie sznse ocenić jej wizerunek