TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter






Kolejna edycja konkursu kulinarnego pt. "Profesjonalista Roku 2009"

Hotel HP Park Plaza we współpracy z Komisją Gastronomiczną Polish Prestige Hotels & Resorts organizuje po raz kolejny konkurs przeznaczony dla polskich kucharzy. Konkurs o tytuł "Profesjonalisty Roku 2009" odbędzie się 21 listopada (sobota, początek godzina 9.00) w Hotelu HP Park Plaza we Wrocławiu.


Jednym z celów imprezy jest promocja utalentowanych kucharzy, którzy dbają o podtrzymanie tradycyjnej, regionalnej sztuki kulinarnej. Zdaniem uczestników w tegorocznej edycji będzie przygotowanie zakąsek gorących z łososia z polską kaszą a także sześciu dań głównych z dowolnego elementu perliczki z podrobami i polskimi suszonymi owocami. Cały proces ma trwać nie dłużej niż 75 minut.

W konkursie będą brać udział 2 osobowe zespoły kucharzy, które zostały wyłonione w czasie konkursu, ze zgłoszonych przez grupę hoteli PPH&R i pozostałych obiektów, kandydatów.

Kucharzy będzie oceniać międzynarodowe jury, któremu przewodniczyć będzie Jerzy Pasikowski. Oceniane będzie 5 zestawów dań a zestaw 6-sty będzie daniem prezentacyjnym.

Wyniki konkursu zostaną ogłoszone podczas Gali wieńczącej Konkurs Kulinarny o tytuł Profesjonalisty Roku 2009, która zostanie połączona równocześnie z obchodami X - lecia HP Park Plaza w dniu 21.11. 2009 r. o godzinie 19.00.

Atrakcja dla wszystkich odwiedzających w tym dniu hotel będzie degustacja win, czy pokaz luksusowych samochodów.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Hotel HP Park Plaza we Wrocławiu konkurs kulinarny o tytuł Profesjonalista Roku 2009 Komisja Gastronomiczna Polish Prestige Hotels & Resorts




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję