TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Zostań ekspertem Śląskich Smaków

15 czerwca na Placu Ratuszowym w Bielsku-Białej odbędzie się VIII Festiwal "Śląskie Smaki", którego główną atrakcją jest konkurs kulinarny. Organizatorzy przyjmują zgłoszenia tylko do 24 maja.


Aby wziąć udział w konkursie należy spełnić tylko jeden warunek: przygotować potrawę, która jest związana z bogatymi tradycjami kulinarnymi województwa śląskiego. Organizatorzy mają nadzieję, że na stołach pojawią się nie tylko dania kuchni śląskiej, ale również częstochowskiej, jurajskiej, zagłębiowskiej czy góralskiej.

- Już poprzednie konkursy pokazały, jak wiele smaków ukrytych jest w naszych lokalnych tradycjach kulinarnych. Potwierdza to również różnorodność menu Śląskie Smaki w lokalach tworzących firmowany przez nas szlak kulinarny - mówi Agnieszka Sikorska, dyrektor biura Śląskiej Organizacji Turystycznej.

Nagrodą w konkursie jest tytuł Eksperta Śląskich Smaków, nagroda Złotego Durszlaka i liczne nagrody rzeczowe.

- Do udziału w konkursie zapraszam gotujące rodziny, panie z kół gospodyń wiejskich, zawodowych kucharzy i uczniów szkół gastronomicznych, dla których w tym roku utworzyliśmy osobną kategorię - dodaje Sikorska.

VIII Festiwal "Śląskie Smaki" jest organizowany przez Śląską Organizację Turystyczną oraz Miasto Bielsko-Biała.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)


Tagi:
Festiwal Śląskie Smaki konkurs kulinarny w Bielsku-Białej Bielsko Biała Agnieszka Sikorska zgłoszenia Ekspert Śląskich Smaków nagroda Złoty Durszlak organizatorzy dania kuchnia śląska częstochowska jurajska góralska




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję