Ogłoszenia
Ogłoszenia
- REZYDENT NA MAJORCE
- REZYDENT NA COSTA DEL SOL
- Specjalista ds. organizacji i rozliczeń imprez...
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
Niemcy drugą potęgą kulinarną w Europie
Biorąc pod uwagę liczbę gwiazdek przyznawanych restauracjom Niemcy są drugą po Francji europejską potęgą kulinarną. W Czerwonym Przewodniku Michelin po Niemczech omówionych jest 9 trzygwiazdkowych, 32 dwugwiazdkowe i 208 jednogwiazdkowych restauracji.
Dodatkowo w przewodniku omówione są także lokale, którym przyznano specjalne wyróżnienie Bib Gourmand. Wyróżnienie to przyznawane jest miejscom, które oferują wysokiej jakości trzydaniowy posiłek, w cenie 35 euro, lub mniejszej. W Niemczech jest aż takich 431 restauracji.
Najnowszy Czerwony Przewodnik Michelin Niemcy omawia 2157 restauracji i 4227 hoteli we wszystkich kategoriach cenowych. Ilość omówionych lokalizacji sprawia, iż Niemcy są drugą potęgą kulinarną w Europie, po Francji, w przewodniku po której opisane jest aż 3419 restauracji i 4472 hoteli.
Regionem, który w tym roku pochwalić się może największą ilością restauracji, którym w tym roku przyznano drugą gwiazdkę są Północne Niemcy. Inspektorzy Michelin wyróżnili tam, aż cztery lokale znajdujące się w takich miastach jak Hamburg, Lubeka i List.
W tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin Niemcy liczba jednogwiazdkowych restauracji wzrosła z 205 do 208, spośród czego, aż 23 restauracje zdobyły w tym roku swoją pierwszą gwiazdkę.
Oprócz hoteli i restauracji najwyższej klasy rekomendowanych przez inspektorów Michelin, w przewodniku znaleźć można także tańsze miejsca, zaczynając od pensjonatów, a kończąc na tradycyjnych hotelach, wśród których czytelnicy przewodnika na pewno znajdą coś dla siebie. Dzięki swojej różnorodności Czerwony Przewodnik Michelin będzie idealnym towarzyszem podróży zarówno podczas delegacji biznesowych, jak i indywidualnych eskapad.
Czerwony Przewodnik Michelin jest pierwszym przewodnikiem kulinarnym na świecie - numerem jeden zarówno pod względem ilości sprzedaży, jak też historii i reputacji. W tegorocznej edycji Przewodnika po miastach europejskich "Main Cities of Europe" znalazło się 36 polskich restauracji, w tym 17 z Krakowa i 19 z Warszawy.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział dla turystów:
FlixBus: Polacy chcą podróżować na
Turystyka potrzebuje od państwa wsparcia, a nie przejmowania roli
Itaka: nocne spotkanie z
Starsze aktualności:
WTTC: Turyści mówią o zrównoważonej turystyce, ale co
Coolcation nie tylko w
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Myślisz o firmie cateringowej? To ważne
Wypadek polskiego autokaru na autostradzie w Niemczech
PKP Intercity oddaje głos pasażerom
Indie nie chcą rosyjskich turystów
VI Podlaskie Targi Turystyczne za nami
Ranking atrakcyjności turystycznej państw. Gdzie lepiej nie jechać?
Zarejestruj się na Targi EuroGastro 2013 już dziś
Michelin ocenił nie tylko restauracje
Krwiobus przed gdańskim Hiltonem
Samolot zawrócił, bo pijany Polak się awanturował
