Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Da Grasso - nowe wyzwania
Nie jesteśmy szczególnie sentymentalni. Cały czas myślimy o przyszłości, rozwijamy się i stawiamy sobie nowe wyzwania. Zdarzają się jednak takie wydarzenia, które skłaniają nas do podsumowań, sprawiają, że zaczynamy myśleć o tych kilkunastu latach pracy i o tym jak się w tym czasie zmieniliśmy. Takim wydarzeniem jest dla nas otwarcie pizzerii Da Grasso w łódzkiej Manufakturze - mówi Magdalena Piróg, wiceprezes Sieci Pizzerii Da Grasso.
W ostatni weekend, na rynku łódzkiego centrum handlowego Manufaktura, miało miejsce wielkie otwarcie nowej pizzerii Da Grasso. Lokal urządzony jest zgodnie ze sprawdzonym, rozpoznawalnym standardem sieci, do tego obecność w miejscu takim jak Manufaktura - oraz wyjątkowy mural na jednej ze ścian wewnątrz pizzerii - nadaje mu charakterystycznego, wyjątkowego klimatu. Teraz wszyscy odwiedzający centrum handlowe mają możliwość spróbować jednej z siedemdziesięciu pięciu rodzajów pizz, z których słynie Da Grasso, ale także wybrać coś z bogatej oferty dań mięsnych, makaronów, sałat, czy deserów.
Pierwsza pizzeria Da Grasso powstała w Łodzi przy ulicy Piotrkowskiej w połowie lat 90-tych. W tym czasie Łódź, a także Piotrkowska, wyglądały zupełnie inaczej. Lokal Da Grasso szybko zaczął żyć w rytmie miasta - przychodziły tam tłumy młodych ludzi, którzy pokochali pizzę oraz wyśmienity sos czosnkowy - dodawany, obok pomidorowego, gratis do każdego placka. Przed laty to właśnie Da Grasso było prekursorem pizzy w rozmiarze 42 centymetrów, który obecnie jest standardem w całym kraju. Jeszcze ważniejsza okazała się jednak niecodzienna atmosfera panująca w pizzerii. Część stałych bywalców bardzo szybko zechciała przenieść wyjątkowość.
Da Grasso w inne miejsca - dzięki temu nowe pizzerie w krótkim czasie pojawiły się w innych dzielnicach Łodzi, a później także w całej Polsce.
Sieć powstała, bo młodzi ludzie tworzący Da Grasso postanowili skorzystać z nowego konceptu, nie do końca jeszcze wtedy w Polsce rozpowszechnionego, z franczyzy. Firma rozwijała się niezwykle dynamicznie, w dwudziesty pierwszy wiek wchodząc już z 30 lokalami. Prawdziwy wzrost był jednak jeszcze przed nią - największym sukcesem okazało się uruchomienie 40 lokali w ciągu jednego roku! Nowootwarta pizzeria Da Grasso w łódzkiej Manufakturze znalazła się w gronie niemal dwustu lokali sieci działających w całej Polsce.
Jesteśmy łodzką firmą i choć bardzo przez te lata się rozwinęliśmy, nigdy nie pomyśleliśmy o tym, żeby opuścić Łódź i przenieść firmę na przykład do Warszawy. Chcemy, by już na zawsze cechą Da Grasso pozostało podejście do Klientów jak za czasów pierwszego lokalu na Piotrkowskiej - serdecznie i jak do przyjaciół. Nasi zadowoleni Klienci są prawdziwym dowodem tego, że Da Grasso uzależnia - mówi Magdalena Piróg, wiceprezes zarządu Da Grasso.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział centra informacji i promocji:
W Polsce podróże są
a&o Hostels promuje turystykę młodzieżową w
Polska turystyka rośnie i będzie
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Accor: kontynuacja ekspansji w Afryce
Slovakia Aqua Fun Pas - w pakiecie taniej nawet o 44%
Małopolska chce przyciągnąć turystów swoim smakiem
Na co turyści zwracają uwagę rezerwując hotel?
Warszawa: alarm z powodu podejrzanej walizki
Noc Restauracji w trzech miastach
Pomorskie Centrum Informacji Turystycznej - pół roku
Targi ITM Warsaw już za dwa tygodnie
W Wielkopolsce turyści skorzystają z infokiosków
Ile wyda Polak na samodzielne wakacje?
Kultura i Turystyka - Wspólne Korzenie
Jest akt oskarżenia za śmierć turystów
