Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca w salonie franczyzowym TUI
- ORIENT TRAVEL TOUROPERATOR-PREZENTACJA OFERTY...
- Specjalista ds. sprzedaży Zachodniopomorskie
- Pilot Wahadłowy w sezonie 2025
- Specjalista ds. sprzedaży
- Rainbow Tours Kraków Doradca Klienta
- Specjalista ds. turystyki - Trzebinia
- Pracownik Glampingu
- Doradca klienta w biurze podróży najlepsze zarobki
- Przedstawiciel na Destynacji w sezonie 2025


Sphinx zaprasza na lunch
Sphinx - sieć należąca do Sfinks Polska - odświeża ofertę lunchową i wprowadza do niej nowe dania. W najnowszym menu na lunch pojawiły się Kofta oraz Sphinxburger i w rezultacie karta składa się teraz z dziesięciu dań głównych oraz dwóch propozycji zup. Nowa oferta lunchowa jest dostępna od lipca w restauracjach Sphinx na terenie całej Polski.
- Nasza oferta lunchowa cieszy się sporą popularnością. Wielu klientów traktuje restauracje Sphinx jako miejsce, gdzie można wpaść na obiad w przerwie pracy, albo umówić się na biznesowy lunch. Dlatego też dbamy, aby zestaw dań odpowiadał upodobaniom klientów i regularnie urozmaicamy go, wprowadzając nowe dania - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki, do której należą restauracje Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło.
Kofta jest jednym z dań, jakie znalazły się w ofercie restauracji Sphinx wraz z wprowadzeniem nowej karty głównej w lutym tego roku. Są to szpadki mielonego mięsa wołowego opiekane na grillu, przyprawione na ostro i podawane z frytkami lub ryżem oraz zestawem surówek. Drugą nowością w menu lunchowym jest Sphinxburger, czyli opiekane na złoty kolor kawałki kurczaka w panierce ze świeżym ogórkiem, pomidorem, cebulą i miksem sałat, podawane w bułce pita z frytkami oraz sosem.
Oprócz tych dwóch karta lunchowa restauracji Sphinx obejmuje dania takie jak: shoarma klasyczna i delikatna, karkówka z grilla, spaghetti carbonara, wątróbka z pieczarkami, dorsz w płatkach migdałowych, filet z kurczaka oraz sałatkę Grecka Uczta. W menu są także rosół i zupa pomidorowa.
Z oferty lunchowej restauracji Sphinx można skorzystać od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 14:30.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Ferie nad Bałtykiem lepsze niż rok
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Dział centra informacji i promocji:
Nowe pokolenie to wyzwanie dla
ECTAA ogłosiła Preferowany Kierunek Podroży na rok
Starsze aktualności:
Travelplanet chwali się swoją ofertą i
Teneryfa: nie chcemy (tylu)
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Polacy na pierwszym miejscu wśród
POT uhonorowała Ambasadorów Kongresów
Wsparcie także turystyki w północno-wschodniej
IATA: Jednolita europejska przestrzeń powietrzna to
Turyści zastosowali się do instrukcji touroperatora, ale nie zostali wpuszczeni na
Wymóg uzyskania pisemnej zgody pasażera stanowi warunek zwrotu kosztów w formie
Gruzja krajem partnerskim targów Tour Salon 2014
Tańsze bilety kolejowe na remontowanych trasach
Co Sky Club i Triada proponują na majówkę
Modlin - oficjalne oświadczenie
Paraliż na europejskich lotniskach
Kto otrzyma tytuł Najlepszej Linii Lotniczej?
Upadło biuro Witours z Bielska-Białej
Hotele dla dorosłych coraz popularniejsze
Pracownicy hotelu na przestępczej ścieżce
Egipt - zakaz sprzedaży alkoholu
4 kierunki przyciągają ponad 66 proc. turystów
Europejska sieć hotelarska B&B wchodzi do Warszawy
Itaka uznana za winną. Biuro zapowiada odwołanie
POT wybiera Punkt Informacji Turystycznej
Bilety lotnicze przez internet? Gdzie zamawiać