Ogłoszenia
Ogłoszenia
- REZYDENT NA MAJORCE
- REZYDENT NA COSTA DEL SOL
- Specjalista ds. organizacji i rozliczeń imprez...
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
Sphinx zaprasza na lunch
Sphinx - sieć należąca do Sfinks Polska - odświeża ofertę lunchową i wprowadza do niej nowe dania. W najnowszym menu na lunch pojawiły się Kofta oraz Sphinxburger i w rezultacie karta składa się teraz z dziesięciu dań głównych oraz dwóch propozycji zup. Nowa oferta lunchowa jest dostępna od lipca w restauracjach Sphinx na terenie całej Polski.
- Nasza oferta lunchowa cieszy się sporą popularnością. Wielu klientów traktuje restauracje Sphinx jako miejsce, gdzie można wpaść na obiad w przerwie pracy, albo umówić się na biznesowy lunch. Dlatego też dbamy, aby zestaw dań odpowiadał upodobaniom klientów i regularnie urozmaicamy go, wprowadzając nowe dania - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki, do której należą restauracje Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło.
Kofta jest jednym z dań, jakie znalazły się w ofercie restauracji Sphinx wraz z wprowadzeniem nowej karty głównej w lutym tego roku. Są to szpadki mielonego mięsa wołowego opiekane na grillu, przyprawione na ostro i podawane z frytkami lub ryżem oraz zestawem surówek. Drugą nowością w menu lunchowym jest Sphinxburger, czyli opiekane na złoty kolor kawałki kurczaka w panierce ze świeżym ogórkiem, pomidorem, cebulą i miksem sałat, podawane w bułce pita z frytkami oraz sosem.
Oprócz tych dwóch karta lunchowa restauracji Sphinx obejmuje dania takie jak: shoarma klasyczna i delikatna, karkówka z grilla, spaghetti carbonara, wątróbka z pieczarkami, dorsz w płatkach migdałowych, filet z kurczaka oraz sałatkę Grecka Uczta. W menu są także rosół i zupa pomidorowa.
Z oferty lunchowej restauracji Sphinx można skorzystać od poniedziałku do piątku w godzinach od 12 do 14:30.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział centra informacji i promocji:
W Polsce podróże są
a&o Hostels promuje turystykę młodzieżową w
Polska turystyka rośnie i będzie
Polacy wśród laureatów konkursu na najlepszy film
Starsze aktualności:
WTTC: Turyści mówią o zrównoważonej turystyce, ale co
Coolcation nie tylko w
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Gruzja krajem partnerskim targów Tour Salon 2014
Tańsze bilety kolejowe na remontowanych trasach
Co Sky Club i Triada proponują na majówkę
Modlin - oficjalne oświadczenie
Paraliż na europejskich lotniskach
Kto otrzyma tytuł Najlepszej Linii Lotniczej?
Upadło biuro Witours z Bielska-Białej
Hotele dla dorosłych coraz popularniejsze
Pracownicy hotelu na przestępczej ścieżce
Egipt - zakaz sprzedaży alkoholu
4 kierunki przyciągają ponad 66 proc. turystów
Europejska sieć hotelarska B&B wchodzi do Warszawy
Itaka uznana za winną. Biuro zapowiada odwołanie
POT wybiera Punkt Informacji Turystycznej
Bilety lotnicze przez internet? Gdzie zamawiać
