Ogłoszenia
Ogłoszenia
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
- specjalista ds. turystyki - dział rezerwacji
- wychowawca - lektor języka angielskiego
- Sprzedam Narciarski Ośrodek Noclegowy
- Pilot Indie
- Wynajem autokaru
- Wakacje.pl - Otwock/Warszawa
- BUŁGARIA - DZIAŁ REZERWACJI
- Koordynator(-ka) Help Desk (Customer Service)
- PRACA W TURCJI- SEZON 2025


Konferencja na EuroGastro 2014
Podczas 18. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014 chętni mogą wziąć udział w bezpłatnej branżowej konferencji pt. "Gastronomia - nowe trendy i koncepty".
Poprowadzą ją eksperci z Katedry Organizacji i Ekonomiki Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Spotkanie odbędzie się pierwszego dnia targów, tj. 26 marca br., w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska w Warszawie.
Organizator Targów EuroGastro, firma MT Targi Polska, ponownie zaprosił specjalistów z SGGW do współtworzenia programu merytorycznego. Zeszłoroczny sukces konferencji organizowanej przez tę uczelnię potwierdził wzrost świadomości oraz duże zapotrzebowanie osób z branży HoReCa na doradztwo w obszarze prowadzenia oraz promocji biznesu gastronomicznego.
W trakcie konferencji eksperci SGGW przedstawią wyzwania, jakie przed sektorem gastronomicznym stawiają zmiany gospodarcze i społeczno-kulturowe. Konsumenci, których świadomość i wiedza w zakresie zdrowego odżywania rośnie, coraz bardziej cenią zdrowe i wartościowe potrawy. Oczekują również tradycyjnych dań bazujących na regionalnych recepturach, ważne jest też pochodzenie produktów. Natomiast kluczowym miejscem pozyskiwania informacji przez klientów o ofercie gastronomicznej są social media.
Pod zbiorczym tytułem "Gastronomia - nowe trendy i koncepty" omówionych zostanie pięć tematów. Konferencja rozpocznie się prelekcją dr hab. Krystyny Rejman pt. "Trendy rozwojowe rynku usług gastronomicznych", następnie dr hab. Hanna Górska-Warsewicz wygłosi referat pt. "Nowe spojrzenie na markę w gastronomii". Trzecią część będzie stanowiło wystąpienie mgr inż. Dagmary Stangierskiej pt. "Nowa koncepcja barów i restauracji", po której dr hab. Ewa Czarniecka-Skubina opowie o "Zaletach i wadach kuchni molekularnej". Konferencję zakończy prezentacja dr hab. Iwony Kowalczuk pt. "Innowacyjny konsument usług gastronomicznych". Po wystąpieniach ekspertów przewidziana jest dyskusja.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Konferencja gastronomiczna na targach
[2014-04-08 16:33 95.49.73.*]
Konferencja faktycznie była na wysokim poziomie, ciekawe referaty i wystapienie całej ekipy SGGW /samodzielni pracownicy nauki/, niestety nie dano słuchaczom szans na dyskusję, uwagi itp. Czasu już nie wystarczyło bo w kolejce czekała już nastepna konferencja. Wiele tematów było bardzo dyskusyjnych, Nawet na wykładzie akademickim daje się czas studentom na pytania itp. Emil Bławat odpowiedz »
Dział gastronomia:
Nad morzem czekają na
Przewodnik Michelin - 22 nowe lokale w
Tylko co piąty Polak nie planuje
Dział targi, konferencje, workshop:
Kto zwyciężył w tegorocznych Mistrzostwach
Urlop.pl zaprasza nowych i obecnych partnerów na
Nowe wydarzenie dla branży
Starsze aktualności:
Fru.pl bije swoje sprzedażowe
LOT udostępni internet na pokładzie
KLM przetestuje loty z napędem
Jak Polacy rezerwują loty na igrzyska
Problemy po upadku niemieckiego
Które paszporty są najsilniejsze na
Dodatkowe środki na Podróże z klasą rozeszły się w 4
Grecja coraz popularniejsza, także przed
KE publikuje nowe wytyczne dot. praw
Branża noclegowa niegotowa na Lex
Wracają umiarkowane wzrosty cen wyjazdów
Renesans gastronomii na Pomorzu
Rzeczniczka MŚP apeluje o podniesienie kwoty limitu zwolnienia z
PIT będzie certyfikował nowych pilotów
Znana marka hotelowa znika z Polski
Nowe podejście do Incentive Travel
Letnie menu w Hotelu Kozi Gród
Ryanair na razie nie dla Modlina