Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
Tam restauracje walczą z marnotrawstwem
60 procent śmieci w stolicy Chin stanowią resztki żywności. To dość duży procent, dlatego pekińskie restauracje wypowiedziały wojnę marnotrawstwu jedzenia.
Lokale, które przyłączyły się do kampanii przeciwko wyrzucaniu resztek jedzenia do śmieci, postanowiły serwować mniejsze porcje. Restauratorzy liczą, że w efekcie zmniejszy się ilość odpadków. Kelnerzy będą również zachęcać klientów do zabierania niedojedzonych potraw do domu. Wabikiem ma być podobno gustowne opakowanie z kokardką.
W kampanii bierze udział 10 sieci pekińskich restauracji.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Starsze aktualności:
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
British Airways dla bojących się latać
Zachodniopomorskie gotowe na przyjęcie turystów
Pizza Dominium rusza z kampanią
Sieci gastronomiczne rozszerzają ofertę
PKP PLK planuje remonty kolejnych tras kolejowych
Polacy oszczędzają na wakacje, a nie na emeryturę
Turystyka młodzieżowa bije rekordy popularności
Otwarto pozytywny hotel w Żorach
Touroperatorzy nie odnotowują zwiększenia zysków
