Ogłoszenia
Ogłoszenia
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
- SPECJALISTA DS. TURYSTYKI
Polacy zakochają się w alkoholu z jabłek?
Od 2013 roku akcyza na cydr - przefermentowany sok z dojrzałych jabłek - będzie porównywalna z piwem. Być może produkcja tego napoju nie będzie wymagała banderolowania.
Cydr, inaczej niż wino nie jest słodzony. Charakteryzuje go słodkawo-kwaskowy smak. Napój orzeźwia i gasi pragnienie. Zawiera od 2 do 7 procent alkoholu. Sposób produkcji cydru jest podobny do piwa (technika górnej fermentacji). Według niektórych producentów surowców do przemysłu alkoholowego, już za 2 lata Polacy będą wypijali 6 mln litrów cydru. W kolejnych latach ten wskaźnik ma rosnąć, nawet do 70 mln litrów.
Uproszczenia akcyzowe stanowią według ekspertów szansę na rozwój nie tylko dla browarów, ale także dla sadowników. Jednym otworzy się rynek zbytu, inni zyskają możliwość produkowania nowych napojów, a do budżetu państwa również wpadnie co nieco.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Dział dostawcy/usługodawcy branży:
Zmiana sekretarza generalnego Światowej Organizacji
Starsze aktualności:
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
W poniedziałek rozpoczynają się ferie
Starbucks zaprasza na Frappuccino® za połowę ceny
Zbadano atrakcyjność ośrodków narciarskich
Złoty Standard dla hoteli i restauracji
Włoska policja ukarała turystę
Warszawa: restauracja Tamka 43 kusi nowym menu
Na ptaka - nowa metoda afrykańskich naciągaczy
Plan ratunkowy dla Czech Airlines
Poluzowane siedzenia - uziemiono 48 samolotów
ZIELONA GORA BERLIN TRANSFERY DOJAZDY PRZEJAZDY LOTNISKA NAJTANIEJ !!!
Zwierzaki odstresują pasażerów
Elfy i hobbici w rolach stewardów i stewardess
Co najbardziej irytuje podczas podróży samolotem?
Kolejny przewoźnik znika z rynku lotniczego
Bezpłatne szkolenia dla przedstawicieli branży MICE
Ryanair chce ocieplić swój wizerunek?
RYANAIR 8 STYCZNIA 2011 KATOWICE KTO JEDZIE?
