Restaurant Day w Bydgoszczy
Babeczki marchewkowe, panna cotta, jabłkowe ciasteczka - tego wszystkiego można było skosztować na Restaurant Day, który odbył się w bydgoskim lokalu Landschaft przy ul. Gimnazjalnej 6. Impreza kulinarna miała miejsce w niedzielę, 17 lutego.
Idea Restaurant Day pochodzi z Helsinek. W tym dniu każdy może zostać szefem kuchni i otworzyć jednodniową restaurację. W ciągu roku organizowanych jest kilka takich spotkań. Uczestniczą w nich amatorzy, pasjonaci oraz profesjonaliści.
- Kiedy w lecie zorganizowaliśmy po raz pierwszy Restaurant Day, wyszedł nam z tego piękny miejski piknik - mówi Karolina Kowalska, właścicielka Landschaft. - Pojawili się u nas ludzie w wieku od dwóch do dziewięćdziesięciu lat i wszyscy świetnie się bawili, dlatego nie mieliśmy oporów przed powtórką - dodaje.
Tym razem goście zajadali się przysmakami Kuchni Agaty i popijali stworzoną tylko dla Landschaftu mieszanką, wypalaną w londyńskiej palarni Alchemy.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Dział dla turystów:
KE wydaje zgodę na dofinansowanie narodowego
ECTAA wybrała preferowany kierunek podróży na 2025
Starsze aktualności:
Rynku condohoteli coraz bardziej
Katastrofa na Odrze może się
Emirates uruchamiają powietrzne
Włochy nieoczywiste - zachęta do
NIK skontrolowała lotnisko w
Jest decyzja środowiskowa dla
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Travelport udostępnia aplikację mobilną
Startują nowe polskie linie OLT Express!
Pomorze chce przyciągnąć turystów bursztynem
Nowe rozwiązanie do wyszukiwania lotów
Laur Klienta 2011 dla Sfinks Polska