Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Nomade - Specjalista ds. wsparcia sprzedaży
- Animator w klubie dla dzieci - Cypr Północny
- REZYDENT NA MAJORCE
- REZYDENT NA COSTA DEL SOL
- Specjalista ds. organizacji i rozliczeń imprez...
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
Prokuratura wyjaśnia co z kiełbasą
Przedsiębiorca ze Świnoujścia, w piwnicy hotelu, którego był właścicielem, ukrył nielegalną masarnię. Na ślad zakładu trafili pracownicy sanepidu i policja. Masarnia była tak wydajna, że mogłaby zaopatrywać niewielki sklep mięsny.
Masarnia była wyposażona w wędzarnię, zamrażarki, maszynę do nadziewania kiełbas oraz przyprawy i środki peklujące. Kontrolerzy sanitarni znaleźli osłonki na kiełbasy wraz z nazwami legalnych firm masarskich z Polski i Litwy, a także kilkadziesiąt kilogramów poćwiartowanego mięsa, które czekało na przetworzenie.
Z relacji pracowników sanepidu wynika, iż oprócz mięsa, w masarni znajdował się grzyb... na ścianach, brakowało również płytek w podłodze.
Pomimo iż, przedsiębiorczy biznesmen, tłumaczył, że masarnia powstała na potrzeby wesela chrześniaka, powiatowy lekarz weterynarii nałożył na niego 50 tys. złotych kary. Sprawa trafiła do prokuratury, która chce ustalić czy wędliny wyprodukowane przez hotelarza spożywali turyści w Świnoujściu. Istnieją przypuszczenia, że nielegalna masarnia działała co najmniej od pół roku.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Hotelarz produkował nielegalny pasztet i wędliny
[2012-09-10 12:50 80.52.226.*]
a co z lokalnymi produktami? to juz nie wolno produkować i sprzedawać? odpowiedz »
Hotelarz produkował nielegalny pasztet i wędliny
[2012-09-11 08:43 83.8.155.*]
Przynajmniej robił prawdziwą kiełbasę a nie wyrób kiełbasopodobny !!!! odpowiedz »
Hotelarz produkował nielegalny pasztet i wędliny
[2012-09-11 08:45 83.8.155.*]
Przynajmniej robił prawdziwą kiełbasę a nie wyrób kiełbasopodobny !! odpowiedz »
Hotelarz produkował nielegalny pasztet i wędliny
[2012-09-13 12:25 79.191.44.*]
napewno jego kiełbasa była lepsza niz ta sprzedawana w sklepach napompowana różnymi środkami, widoczne dziurki od igieł do szprycowania, naiwni klienci odpowiedz »
Hotelarz produkował nielegalny pasztet i wędliny
[2012-09-14 13:44 83.8.153.*]
Restauracja na swoje potrzeby (a także na wynos) może robić dowolne potrawy także własne wędliny np. białą kiełbasę, Problem przygotowania sanitarnego i określenia w zgłoszeniu do sanepidu zakresu działalności. I tu pewnie były braki. Ale od czego są kontrole sanitarne i odpowiednie sankcje.
Myślę że cały temat zbyt nadmuchany. Do czego tu prokuratura !! odpowiedz »
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział hotele, pensjonaty:
Turystyka potrzebuje od państwa wsparcia, a nie przejmowania roli
Starsze aktualności:
Raport o podróżach Polaków w
Narodowy Program Wsparcia dla Przemysłu Spotkań
WTTC: Turyści mówią o zrównoważonej turystyce, ale co
Coolcation nie tylko w
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
Trwa głosowanie na najlepszy hotel
Titanic zabytkiem chronionym UNESCO
Zimowe atrakcje w czeskich górach
Nowe połączenia Austrian Airlines
Cena biletu zależy od wagi pasażera!
Festiwal podróżniczy Dni Turystyki
Czego chcą pracodawcy z branży turystycznej?
Ile zarobił AmRest w I kwartale?
Samolot jak najlepsza restauracja?
Myśliwce eskortowały samolot pasażerski
Ryanair - milion pasażerów mniej
