TUR-INFO.pl | Serwis informacyjny branży turystycznej
ZAJRZYJ DO NAS NA: TUR-INFO.PL na Facebook TUR-INFO.PL na Twitter

Na Śląsku powstał cech gastronomii

18 grudnia 2012 roku powstał Śląski Cech Gastronomii. W spotkaniu powołującym organizację wzięło udział 27 reprezentantów firm z branży gastronomicznej.


Powołanie cechu uchwalono jednogłośnie. Na prezesa Śląskiego Cechu Gastronomii wybrano jednomyślnie jego inicjatora − Jerzego Weindicha. Stanowisko wiceprezesa będzie piastował Mieczysław Kucharski, a skarbnika - Aleksandra Augustyn. W zarządzie zasiedli również Janusz Paterman oraz Maciej Chojna.

Projekt powołania Śląskiego Cechu Gastronomii powstał w odpowiedzi na potrzeby sygnalizowane przez przedstawicieli branży. Cech będzie reprezentował interesy jego członków zabiegając między innymi o odpowiednie przekazy medialne spraw związanych z sektorem przetwórstwa żywności. Cech ma ponadto zapewniać ochronę oraz pomoc techniczną i marketingową na rynku.




Komentarze

(kiedy jest to możliwe, sugerujemy podpisanie się)

(akceptacja regulaminu)



Tagi:
Śląski Cech Gastronomii branża gastronomiczna Jerzy Weindich Mieczysław Kucharski Aleksandra Augustyn Janusz Paterman Maciej Chojna sektor przetwórstwa żywności organizacja firmy branży gastronomicznej




Ta strona przetwarza dane osobowe oraz używa COOKIES. Szczegóły przetwarzania danych osobowych są opisane w polityce prywatności. Korzystając z tej strony wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki i akceptujesz regulamin strony. Wszelkie szczegóły w regulaminie, polityce prywatności oraz polityce cookies.
  Akceptuję