Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Chłopskie Jadło wyszło na prostą?
Spółka Sfinks, która zarządza restauracjami Sphinx, posiada rezerwy na drugą z sieci swoich restauracji. Sfinks może przeznaczyć na Chłopskie Jadło ponad 20 milionów złotych. Eksperci uważają, że to czas na rozwiązanie rezerw, ponieważ ta sieć wyszła już na prostą.
Jak informuje "Parkiet", w ostatnich kilku kwartałach można zauważyć stopniową poprawę wyników spółki na poziomie operacyjnym. Zyski, które mogą wyniknąć z rozwiązania rezerw stałyby się dodatkowym upominkiem dla inwestorów. Zarząd przedsiębiorstwa jest jednak ostrożny w takich działaniach.
Sylwester Cacek, prezes i największy akcjonariusz Sfinksa mówi, że rezerwy na Chłopskie Jadło zawiązano w momencie, gdy spółka miała bardzo duże problemy i poważnie zastanawiano się nad sprzedażą marki.
Prezes Sfinksa podkreśla, że od czasu kryzysu przedsiębiorstwa bardzo dużo rzeczy zmieniło się na lepsze. Został zmieniony wystrój lokali oraz oferta. Efektem tych zmian była wzrastająca sprzedaż w Chłopskim Jadle. W trzecim kwartale zeszłego roku wzrosła ona o 10 procent. Analityk Stowarzyszenia Inwestorów Indywidualnych Rafał Irzyński twierdzi, że dobra sytuacja marki doprowadzi w najbliższym czasie do stopniowego rozwiązywania rezerw.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Sieć restauracji wprowadza nowe menu
Samoloty wylądują nawet w gęstej mgle
Mały hotelik przeciwko TripAdvisor
ULC wprowadza środki ostrożności
Wczasy na luksusowym liniowcu?
Słabszy luty w podkrakowskich Balicach
Rusza kolejny punkt gastronomiczny w NoVa Park
Nowa firma na rynku hotelarskim
Jak MSZ pomagał poszkodowanym w zamachu?
