Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Pilot wycieczek rowerowych
- REZYDENT TURYSTYCZNY REGO-BIS - SEZON 2024
- Animator Czasu Wolnego - Bułgaria
- KIEROWNIK DZIAŁU REZERWACJI
- PRACOWNIK DZIAŁU CALL CENTER
- Pilot na Węgry
- Project Manager (Katowice)
- Specjalista ds. rezerwacji w jęz. polskim
- Specjalista ds.turystyki - biuro podróży w...
- Sprzedam pensjonat Rabka Zdrój
Kulinarny Puchar Polski i eliminacje do Pucharu Świata w Piekarstwie
Znamy już zwycięzców 10 edycji Kulinarnego Pucharu Polski, który odbyła się na targach Gastro Trendy w Poznaniu. Wygrała drużyna reprezentująca restaurację Villa Secesja w Bydgoszczy.
W konkursie brało udział 9 dwuosobowych zespołów kucharskich. Zawodnicy mieli za zadanie przygotować przystawkę z jesiotra i gruszki oraz danie główne z gęsi i kaszy.
Jurorzy pierwsze miejsce przyznali Adamowi Kowalewskiemu i Tomaszowi Kazimierskiemu. W zeszłym roku zwyciężyli w konkursie Primerba Cup, dzięki temu dostali nominację do finałowej rozgrywki KPP. Na drugim miejscu znalazł się zespół z Dubiecka - Krzysztof Bobola i Maciej Undziakowicz. Trzecie zajął Jakub Kasprzak i Waldemar Trzciołek z Opalenicy.
Podczas targów Polagra-Tech odbyły się też krajowe eliminacje do Pucharu Świata w Piekarstwie. Konkurs miał 3 kategorie: bagietki i chleby specjalne, wyroby półcukiernicze oraz eksponat artystyczny. W kategoriach zwyciężyli odpowiednio Marcin Surowiecki, Przemysław Koperski i Paweł Chojecki. Teraz ta ekipa będzie reprezentowała Polskę w półfinałach Pucharu Świata w Piekarstwie w Lyonie w styczniu 2011.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Elektroniczne faktury zaczną obowiązywać za 2
Przewodnik Michelin - więcej lokali z
Lepsza kondycja branży
Program inwestycji dla branży turystyka, horeca i
Oznaczenia pochodzenia geograficznego mają być lepiej
Starsze aktualności:
Komisja Europejska przedłużyła możliwość pomocy dla małych portów
Oburzenie na ceny biletu na Wawel, ale czy
TSUE: Przewoźnik odpowiada za nienależyte udzielenie pierwszej
Ankieta KE dla
Sezon nad morzem nie jest
Jak sprzedawać w trudnych
eSky chwali system NDC
Chorwacja chce jeszcze więcej
ERIF BIG straszy klientów biur
Join Up! Polska uruchamia sprzedaż samych
Wzrost płacy minimalnej uderzy w hotelarstwo i
Programy wsparcia dla
Pasażerowie opóźnionego samolotu sami wykupili nocleg. Przewoźnik powinien to
Tygrys znaleziony w bagażu na lotnisku w Bangkoku
Uruchomiono Centrum Interwencji Nurkowych
Kiedy realnie ruszy lotnisko w Modlinie?
Tybet: rusza drugie najwyżej położone lotnisko na świecie
Sudety: protest przeciwko wiatrakom niszczącym walory turystyczne
Turyści ze Wschodu lubią polskie góry
Rosjanka zdobyła koronę Miss Turystyki
Obawy przed rozwojem lotniska Poznań-Ławica
Kosmiczne atrakcje powitają turystów na ustrońskiej Czantorii
Łódź: Festiwal Dobrego Smaku już w czerwcu
PATA Travel Mart tym razem w Bangkoku
Oświęcim: będzie nowy parking koło byłego obozu koncentracyjnego
Ryanair zawiesza loty z Krakowa i Rzeszowa, bo te porty są za drogie?
Zmiany personalne w strukturach Swiss
Ułatwienie wizowe dla Polaków udających się do Australii
Europejska Akademia Organizatorów i Planistów Konferencji i Kongresów już po raz dziewiąty
Koszmar turystów wyjeżdżających z Zakopanego
Proteza szkieletowa a bramka....