Ogłoszenia
Ogłoszenia
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
- Specjalista d.s. turystyki kolonijnej -...
- Specjalista ds. Turystyki w salonie ITAKA
- OFERTA PRACY - Doradca / Konsultant ds. Turystyki
- Kraków - Specjalista ds. Turystyki
- Meble do biura podróży, wyposażenie salonu TUI na...
Kulinarny Puchar Polski i eliminacje do Pucharu Świata w Piekarstwie
Znamy już zwycięzców 10 edycji Kulinarnego Pucharu Polski, który odbyła się na targach Gastro Trendy w Poznaniu. Wygrała drużyna reprezentująca restaurację Villa Secesja w Bydgoszczy.
W konkursie brało udział 9 dwuosobowych zespołów kucharskich. Zawodnicy mieli za zadanie przygotować przystawkę z jesiotra i gruszki oraz danie główne z gęsi i kaszy.
Jurorzy pierwsze miejsce przyznali Adamowi Kowalewskiemu i Tomaszowi Kazimierskiemu. W zeszłym roku zwyciężyli w konkursie Primerba Cup, dzięki temu dostali nominację do finałowej rozgrywki KPP. Na drugim miejscu znalazł się zespół z Dubiecka - Krzysztof Bobola i Maciej Undziakowicz. Trzecie zajął Jakub Kasprzak i Waldemar Trzciołek z Opalenicy.
Podczas targów Polagra-Tech odbyły się też krajowe eliminacje do Pucharu Świata w Piekarstwie. Konkurs miał 3 kategorie: bagietki i chleby specjalne, wyroby półcukiernicze oraz eksponat artystyczny. W kategoriach zwyciężyli odpowiednio Marcin Surowiecki, Przemysław Koperski i Paweł Chojecki. Teraz ta ekipa będzie reprezentowała Polskę w półfinałach Pucharu Świata w Piekarstwie w Lyonie w styczniu 2011.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
S3 gotowa w całości. Pomorze Zachodnie czeka na czeskich
Starsze aktualności:
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
POT przyznała rekomendacje na lata
Ryanair planuje przewiezienie 20 mln
eSky zachęca do wczesnego planowania
MSiT chce 10 strategii dla
UN Tourism: Turystyka odbudowała się po
Wizz Air rezygnuje z płatnej
Województwo pomorskie ogłosiło konkurs ofert na rozwój turystyki i
Emirates wprowadzają nowe uniformy dla obsługi pasażerów premium i
Tygrys znaleziony w bagażu na lotnisku w Bangkoku
Uruchomiono Centrum Interwencji Nurkowych
Kiedy realnie ruszy lotnisko w Modlinie?
Tybet: rusza drugie najwyżej położone lotnisko na świecie
Sudety: protest przeciwko wiatrakom niszczącym walory turystyczne
Turyści ze Wschodu lubią polskie góry
Rosjanka zdobyła koronę Miss Turystyki
Obawy przed rozwojem lotniska Poznań-Ławica
Kosmiczne atrakcje powitają turystów na ustrońskiej Czantorii
Łódź: Festiwal Dobrego Smaku już w czerwcu
PATA Travel Mart tym razem w Bangkoku
Oświęcim: będzie nowy parking koło byłego obozu koncentracyjnego
Ryanair zawiesza loty z Krakowa i Rzeszowa, bo te porty są za drogie?
Zmiany personalne w strukturach Swiss
Ułatwienie wizowe dla Polaków udających się do Australii
Europejska Akademia Organizatorów i Planistów Konferencji i Kongresów już po raz dziewiąty
Koszmar turystów wyjeżdżających z Zakopanego
