Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Praca na Wyspach Kanaryjskich
- Specjalista ds Turystyki
- Pilot-przewodnik Berlin
- | Specjalista ds. Turystyki | Kraków |...
- Specjalista/Specjalistka ds. turystyki
- Poszukujemy pilota do Włoch 08-16.07.2025
- Poszukuję zdalnego stażu specjalisty...
- Wakacje.pl Kraków
- Pilot wycieczki 30.06 Czarnków i Goraj
- Pilot Wycieczek Degustacyjnych (piwo / wódka /...


Przed nami 20. edycja Targów EuroGastro
Uroczyste otwarcie jubileuszowych 20. Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro odbędzie się 6 kwietnia o godzinie 11:00. Wyznaczy ono dwie dekady historii tej imprezy wystawienniczej, która na przestrzeni lat stała się kluczowym wydarzeniem dla profesjonalistów branży HoReCa.
Na najbliższych Targach EuroGastro będzie można przekonać się, że jest to miejsce, gdzie klienci mają dostęp do tego, co najlepsze i najbardziej potrzebne w branży HoReCa, a światowe trendy są na wyciągnięcie ręki. W tym roku w targach weźmie udział 276 wystawców z 17 krajów: Belgii, Brazylii, Chin, Czech, Finlandii, Francji, Hiszpanii, Holandii, Jamajki, Niemiec, Polski, Portugalii, Rumunii, Szwecji, Węgier, Wielkiej Brytanii i Włoch.
"Rokrocznie 20 tysięcy branżowych odwiedzających przyjeżdża do Warszawy na EuroGastro. Właśnie tu mogą zapoznać się z aktualnymi trendami, nawiązują kontakty handlowe oraz wymieniają się wiedzą i doświadczeniem" - mówi Urszula Potęga, prezes zarządu MT Targi Polska, organizatora wydarzenia. Jednocześnie zapowiada trzy ciekawe dni pełne nowości i niespodzianek. "Poza nowościami szykowanymi przez wystawców, również i my zaskoczymy. Z okazji jubileuszu zaprezentujemy nowe logo oraz okolicznościowy album z przepisami i wspomnieniami z ostatnich 20 lat" - dodaje.
Targi EuroGastro stały się synonimem tego, co jest niezbędne do prowadzenia lokalu gastronomicznego. Zaprezentowane zostaną najnowsze specjalistyczne urządzenia i akcesoria gastronomiczne do wyposażenia zaplecza kuchennego, sal restauracyjnych i barów. Duża część oferty obejmie produkty i półprodukty spożywcze dla wszystkich działów gastronomii, w tym cukiernictwa i piekarnictwa. Wystawcy zaproponują szeroki wachlarz żywności dedykowanej sektorowi HoReCa, m.in.: świeże ryby, owoce morza, mięsa, wędliny, owoce, również egzotyczne, warzywa, zioła, przyprawy i nabiał.
Dopełnieniem oferty będą napoje. W specjalnej strefie Coffee Village przygotowanej przez organizatora targów oraz firmę Apro Trade/Akademia Kawy® będzie prezentowana kawa. Właścicieli i zarządzających kawiarniami, importerów, ekspertów kawowych oraz baristów usatysfakcjonuje kompleksowa paleta produktów oraz spotkania ze specjalistami. Klienci będą mogli także nawiązać kontakty z firmami oferującymi m.in. kawy brazylijskie, jamajską Blue Mountain i inne egzotyczne gatunki.
Poza kawą nie zabraknie szerokiego wyboru gorącej czekolady w wielu smakach, naturalnych soków, wód mineralnych, herbat, alkoholi oraz sprzętu i akcesoriów przydatnych do przygotowania i serwowania napojów.
Trzy targowe dni będą wypełnione spotkaniami merytorycznymi. Tematyka, która w tym roku pojawi się podczas konferencji to m.in.: zarządzanie biznesem restauracyjnym, zagadnienia związane z marketingiem, w tym planowanie skutecznych działań reklamowych czy wykorzystanie opinii zamieszczanych przez klientów w internecie. Odbędą się także szkolenia dotyczące rekrutacji personelu oraz praktyczne warsztaty dla osób związanych z branżą kawową. Będzie się można również dowiedzieć jak przygotować pyszną kawę w domu.
Branżowe konkursy są nieodłączną częścią EuroGastro, a dla młodych kucharzy czy baristów są okazją do zaprezentowania umiejętności oraz podniesienia kwalifikacji. Warto podkreślić, że w konkursach kucharze do przygotowywanych dań stosują produkty z najwyższej półki, co pozwala tworzyć kompozycje o wyjątkowym smaku, a zarazem wyróżnia najlepszych producentów.
Targi EuroGastro odbędą się w dniach 6-8 kwietnia 2016 roku w Centrum Targowo-Kongresowym MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie. Więcej informacji oraz szczegółowy program targów znajdują się na stronie organizatora.
Komentarze
Tagi:
Dział gastronomia:
Przewodnik Michelin - 22 nowe lokale w
Tylko co piąty Polak nie planuje
Wrocław trafi do przewodnika
Dział targi, konferencje, workshop:
Nowy nabór do konkursu prac
Urlop.pl zaprasza nowych i obecnych partnerów na
Nowe wydarzenie dla branży
Starsze aktualności:
Renesans gastronomii na Pomorzu
Rzeczniczka MŚP apeluje o podniesienie kwoty limitu zwolnienia z
Kraków powołał nocnego
Rosną przychody greckich firm
Ogrody Łazienek Królewskich częściowo
Austriacka turystyka wychodzi z propozycją do
Nowa atrakcja turystyczna w
PPL: Polskie lotniska poradziły sobie pomimo awarii systemów
Miliony pasażerów przewiezionych przez PKP Intercity w II
Na co zwrócić uwagę wybierając polisę turystyczną w
Wielkopolska stawia na
Zwrot w sprawie strajków pracowników niemieckich linii lotniczych
Czy organizator wyprawy górskiej może zagwarantować zdobycie szczytu?
Wiedeń zaoferuje bezpośrednie loty do Hongkongu
Egipt obniża wartość swojej waluty
Nowe połączenie z Szyman do Londynu
Jakie perspektywy rysują się przed turystyką młodzieżową?
Jak zmieniają się ceny wyjazdów na ferie zimowe?
Święto Niepodległości miało wpływ na sprzedaż w biurach?
Wzrastają ceny wyjazdów do Bułgarii
Nowe połączenia Ryanair z Wrocławia i Krakowa
Sfinks publikuje wyniki za I kwartał 2016 roku
Strajkują hiszpańscy kolejarze
Weekend majowy 2010 WIEDEŃ - BRATYSŁAWA HOTEL 3*** WIEDEŃ 46