Ogłoszenia
Ogłoszenia
- Biuro Podróży Elit Tours
- Rezydent Hotelowy
- SPECJALISTA DS. KOMUNIKACJI I CONTENT MARKETINGU
- Specjalista ds.obsługi posprzedażowej Wrocław
- pilot Bawaria
- PILOT NA JAPONIĘ na przełomie kwietnia/maja 2026
- B. P. Okno na Świat (Warszawa) - Specjalista ds....
- Specjalista ds. Turystyki w salonie Wakacje.pl
- Specjalista ds turystyki - Stargard
- Specjalista / Specjalistka ds. turystyki
Turystyka kulinarna na poznańskim festiwalu naukowym
Erik Wolf - założyciel i prezes Światowego Stowarzyszenia Podróży Kulinarnych odwiedzi poznański AWF w ramach projektu "Poznań Akademicki i Naukowy".
Jednym z gości tegorocznej edycji poznańskiego festiwalu naukowego, który w dniach 10-14 maja odbędzie się w stolicy Wielkopolski, będzie Erik Wolf. Prezes Światowego Stowarzyszenia Podróży Kulinarnych (ang. World Food Travel Assosciation - WFTA) wygłosi dwa wykłady otwarte, które odbędą się w Akademii Wychowania Fizycznego w Poznaniu oraz Poznańskim Stowarzyszeniu Turystyki Kulinarnej (PSTK).
Erik Wolf jest jednym z najbardziej uznanych na świecie kreatorów turystyki kulinarnej, a założona przez niego strona "SavorSearch" znajduje się w czołówce najbardziej popularnych platform internetowych umożliwiających zakupy i dystrybucję regionalnych artykułów spożywczych i napojów z całego świata. Prezes WFTA prowadzi szkolenia i warsztaty dla pracowników sektora turystyki kulinarnej zarówno w kraju, jak i za granicą. Dodatkowo współpracuje jako ekspert w tematyce turystyki kulinarnej z międzynarodowymi mediami tj. CNN, The BBC, a jego branżowe artykuły publikowane są w "The Wall Street Journal", "Newsweek" czy "Forbes". Erik Wolf zajmuje także stanowisko doradcy UNESCO w zakresie prowadzenia programu gastronomicznego Sieć Miast Kreatywnych (ang. "Creative Cities Network" gastronomy program).
Nie mogę się już doczekać, żeby odwiedzić Polskę i rozprzestrzeniać informacje o turystyce kulinarnej. Geokulinaria są gorącym tematem w takich krajach jak Włochy i Hiszpania, ale smakoszom na całym świecie doskonale znane są już smaki z regionów Toskanii czy Rioji. Teraz aktywnie poszukują miejsc, w których będą mogli okrywać nowe smaki - mówi Erik Wolf.
W trakcie swoje wizyty w Poznaniu Wolf wygłosi dwie prelekcje. 12 maja na Wydziale Turystyki i Rekreacji w poznańskiej Akademii Wychowania Fizycznego gość wystąpi z otwartym wykładem "The Lastest Trends & Opportunities in Food & Drink Travel", w którym udział mogą wziąć zarówno studenci, jak i wszyscy zainteresowani tematyką turystyki kulinarnej. Drugi wykład "Developing a New GeoCulinary Destination" wygłoszony zostanie tego samego dnia popołudniu podczas spotkania z członkami Polskiego Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej (PSTK).
Głównym celem mojego wystąpienia w Poznaniu jest zaprezentowanie idei turystyki kulinarnej oraz pokazanie, jak pozytywnie może ona wpływać na rozwój gospodarczy w Polsce. Drugim powodem podjęcia dyskusji na temat geokulinariów jest zachęcenie szefów kuchni do wykorzystywania i promowania swoich lokalnych produktów na świecie - dodaje Erik Wolf.
Organizatorem przyjazdu Erika Wolfa do Poznania oraz głównymi sponsorami są Urząd Miasta Poznania, Wydział Turystyki i Rekreacji AWF, Polskie Stowarzyszenie Turystyki Kulinarnej oraz wielkopolscy hotelarze i restauratorzy.
Komentarze
Tagi:
Komentarze:
Erik Wolf gościem poznańskiego AWF
[2016-05-09 20:57 85.219.241.*]
12 maja -o której godzinie,jestem zainteresowana tematem,poproszę o info;może zdążę dojechać.Grazyna Dereń odpowiedz »
Dział gastronomia:
Nad Bałtykiem Święta szansą na dobry koniec
Nowe wpisy na Liście niematerialnego dziedzictwa kulturowego
Dofinansowanie projektów
Zakaz reklamy piwa uderzy nie tylko w branżę piwowarów. Ucierpi też
Dział aktualności dnia:
Na ferie prowadzi Egipt, ale egzotyka także
Jak sprzedają się przyszłoroczne oferty w
Starsze aktualności:
Intercity zadowolone z 2024
Picie na stokach potępiane
ACI EUROPE: Potrzebujemy zabezpieczenia przyszłości
POLREGIO przewiozło ponad 100 mln
Gdzie Polacy latali samodzielnie w
ETC publikuje wskazówki dla zrównoważonej
Accor ułatwia rezerwacje
Turystyka wspiera 33 finał
Gdańsk Europejską Stolicą Kultury
Rozpoczął się strajk pilotów Lufthansy
Emirates chce wdrożyć nową strategię
Hilton Garden Inn Kraków Airport ma nowego dyrektora
Czy będą nowe połączenia z Ławicy?
Rainbow o wielkości przedsprzedaży oferty Lato 2016
Jak kształtują się ceny przelotów do Panamy po ogłoszeniu gospodarza ŚDM 2019?
Sieć hoteli i hosteli A&O rozszerza portfolio w Czechach
Będzie ciężko o branżowego inwestora dla LOT-u
W karnawale wzrasta sprzedaż alkoholu
Rośnie obecność tanich przewoźników na świecie. Międzynarodowy ruch pasażerski 2016
Unia zniesie wizy dla Ukraińców i Gruzinów?
Orbis publikuje wyniki finansowe
Bary fast food zapłacą wyższy podatek VAT?
Best Western otwiera nowe obiekty w Krakowie
DZT promuje Niemcy jako cel zrównoważonej turystyki
Polska wśród stabilnych gospodarek Unii, dobre informacje dla branży turystycznej
Znaleziono ładunek wybuchowy w autobusie
Groźba strajku na jednym z warszawskich lotnisk
Skyscanner wprowadza nowe narzędzie
